Хампарцумян: Светът влиза в рецесия, чакат ни трудни времена

Понижението на цените може да отнеме години, смята банкерът
75

Премиерът Кирил Петков съобщи днес, че енергийните помощи за бизнеса ще продължат и през май.

"Най-вероятно ще се опитат с временни мерки да си купят време или да осигурят подкрепа, с цел оцеляване на най-засегнатите компании. Премахването на акциза на газа временно ще свърши работа, но това не е устойчив модел. Вярно, ние не сме големи потребители на газ, ще се намерят новите вериги за доставка и на суров петрол, и на газ", каза председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

Според него рафинерията ще си пренастрои процесите така, че да работят с по-лек петрол.

"Това може би ще бъде свързано с поскъпване на горива и енергията. Понижението на цените може да отнеме години. Имаме война, жестока агресия на много близо, имаме нарушаване на традиционните доставки на енергия, които отдавна трябваше да сме диверсифицирали", допълни Хампарцумян в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му има всички признаци, че светът влиза в рецесия.

"Ще удари по различен начин различните държави и различните бизнеси, но ни чакат по-сложни и по-трудни времена. Никой не иска да зависи толкова много от Китай", поясни председателят на Българския форум на бизнес лидерите.

И бе категоричен, че старият свят няма да се върне.

Попитан какво ще се промени при кредитирането, той отговори: "По-труден ще стане достъпът до кредити. Дори Ковид-19 повлия по-малко негативно, отколкото очаквахме."

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 1 година
Този химик, какъв капацитет е?
58
4
 
10
 
! Отговори
Наблюдение преди 1 година
Моловете фрашкани, всеки със собствена кола по улиците, заведенията пълни, всички по екскурзии... Някак си май преувеличаваме...
57
0
 
13
 
! Отговори
Ахмед преди 1 година
Стария твят е истинския свят. Новия е пълен с жестокост, арогантност и всякакви гадости и особняци. *** свят обречен та самоунищожение от химическата алчност на шепа ***'- капиталисти.
56
3
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Касви трудни времена , неговото време изтича , жалко за милионите...
55
2
 
27
 
! Отговори
Млад човек преди 1 година
Да сте виждали арменец на строително скеле?? Часовникар,златар, търговец - да!!Та тоя арменец- мултимилионер го чакали " трудни времена?? Ха ха ха!!
54
20
 
41
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Как не ги е срам запада да се поддадат на такава манипулация от САЩ да ги насъсква по този начин срещу Русия.....Нормално ли е толкова много народ да е толкова без достойнство сбрали се на едно място срещу една държава ....Поне за малко да чуят и другата страна ....като истински хиени са строени и чакат да захапа с кой колкото може... РУСИЯ СИ ЗНАЕ ИСТОРИЯТА обаче.... Склеротика Байдън.. го е яд ,че беше разкрит пъкления му план... БРАВО НА УНГАРИЯ-БРАВО ОРБАН!!!!!
53
2
 
30
 
! Отговори
Брр преди 1 година
Аз лично Не вярвам нито на Запада, нито на Изтока. Те си гледат Собствените икономико - политически интереси. А ние, малките, ще оберем парсата!!
52
0
 
6
 
! Отговори
1929 преди 1 година
Ще НИ се види Приказка!!
51
1
 
16
 
! Отговори
Ми преди 1 година
В прав текст: Дебелите ще отслабнат, слабите - ще изчезнат! И това - защото войната я плащаме НИЕ!!!
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чака ни световна финансова криза ,фалити на банки,загуба на спестявания и опрощаване на дълговете на запада !!!!
49
0
 
15
 
! Отговори
Мутрофанова преди 1 година
Защо "чакат ни трудни времена"?Би трябвало да каже "чакат ви трудни времена".Всеки с неговите доходи НЕ го чакат трудни времена,па макар и бивши.
48
1
 
13
 
! Отговори
Anon преди 1 година
Тоя все се изказва със закъснение...Светът е в рецесия от поне месец - два.
47
2
 
7
 
! Отговори
Албен преди 1 година
Трудните времена правят силни хора?!
46
1
 
13
 
! Отговори
Бкп преди 1 година
Каза химикьт на -др костов
45
1
 
14
 
! Отговори
Москвича преди 1 година
И тоА стана специалист по всичко. От енергетик до топбанкер. Ама нали драгалевския ман.....Ал му даде всичко на готово. Проблема на българина е, че няма срам от хората и страх от Бога!
44
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът навлиза в тежки времена, а в Бг се готвят за въвеждане на еврото. На фона на ниски доходи, високи цени, енергийна криза, се готвят да нанесат поредната секира над хората.
43
0
 
23
 
! Отговори
Кочо преди 1 година
Няма лошо от рецесията защото икономиката ще се освободи от фирмите вампири и цените на надценените активи ще се сринат достигайки нормалните си стойности. Само рецесията лекува от инфлация.
42
5
 
8
 
! Отговори
Колега преди 1 година
Пак нищо не казваш, но мреш да се показваш!
41
11
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Искахте изгодни суровини, искахте да командорите Русия и да правите каквото ви отърва, нарушавахте споразуменияи сега единствено виновен Путин? Че дори и Хитлер мнозина оправдават, но сега не, та не. Не оправдавам войните и съм от тези, дето не са нито за Русия, нито за САЩ, понеже е ясно, че те правят войни и се ръководят само от собствените си интереси. Дори и ние сме пример за това в дългата ни нещастна история, с която незнайно защо толкова сме горди. По-скоро е за срам, но не само за нас.
40
4
 
14
 
! Отговори
Пърданян преди 1 година
Тоя е експерт по нищо говоренето.