Превозвачи: Петков ни посочи вратата, излизаме на национален протест

Те искат оставката на трима министри
96

Превозвачите напуснаха със скандал срещата при премиера Кирил Петков. Те обявиха, че започват национални протести на 10 май, като пред журналисти те заявиха, че не са били изслушани и дори твърдят, че са били изгонени от премиера.

Те настояват за премахване на биодобавката за 6 месеца, намаляване на акциза, мораториум върху тол таксите, субсидиране на автобусните превози и оставката на трима министри.

Още по темата
"Ние не сме дошли да си говорим общи приказки, дошли сме с общи цели и искания, при което той каза, че в този кабинет той определя правилата и ни показа вратата", заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

"Ние днес не чухме нито една антикризисна мярка, чухме само израза "Поканени сте тук, за да ви изслушаме". Ние от два месеца говорим какви мерки предлагаме, но не чухме решение", подчерта председателят на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Преди да напуснат сградата на Министерския съвет, превозвачите обявиха, че след 5 дни спират и карго, и пътническите превози.

"Напрежението расте главоломно, ние не можем да овладеем хората, така че протести още от 10 май, като на 18 май автобусите ще преустановят работа", допълни Милтенова.

Няма конкретен резултат след срещата с превозвачите, заяви пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този млад човек очевидно му липсват първите 7 години. Затова, че излъга, че има българско гражданство и може да кандидатства за премиер, трябваше да си понесе наказанието за неверни данни в официален документ и щеше да гледа премиерския пост през крив макарон. Размина му се, струва ми се, че там и президентът се намеси, а сега Петков го бламира 2-3 пъти. Друг път ген.Радев да знае, че за американски, английски и немски възпитаник прошка не трябва да има.
76
3
 
1
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Не го харесвам Кирчо, но в случая хубаво им е казал, те пак не вдяват, че всеки като дърпа само към себе си няма как да стане!
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те да се радват, че Киро не ги е набил понеже като изпадне в нервна криза млати наред в МС.
74
1
 
10
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
А бе хора Киро да не е сложен на власт да оправя някакви си превозвачи, пенсионери, малък, среден и дриг вид БГ бизнес. Това е пионка, точно като ЗЕЛ КО и ако остане на власт БЪЛГАРИЯ я ЧАКА СЪДБАТА НА УКРАИНА! Киро ще се чупи в Канада или в САЩ, а българите отново ще учат задължителен руски език в училище!!
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е велик ама много ще плаче
72
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е бил да излезе от релси - сега всички искат от премиера неща, които повече от 10 год, са се натрупвали несвършени, при престъпното управление на Б.Борисов, докато той трупаше пачки от услуги към руската мафия и присвояваше милиони от еврофондовете. Петков не краде и няма откъде да вземе и да даде на превозвачите и другите браншове. При целия му ентусиазъм! Българите обаче си обичат мутрите и май пак ще върнат Борисов. Да видим обаче той как ще реагира на мястото на Петков!
71
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Отдавна е време ние да му посочим вратата и пътя към съда, където съм сигурен, че главния прокурор ще подходи много сериозно.
70
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Разбирам, че премиер може да си изпусне нервите, ако наистина си ги е изпуснал, но Петков изглежда е забравил, че заради това искахме оставката на Борисов, не само заради корупцията. Той 10 години ни гонеше, определяйки правилата. Киро очевидно е тръгнал в тази посока. Превозвачите не знам дали казват истината, но един премиер не може да се държи по подобен начин. Не можеш да заповядваш. Нека да заповядва, който е решил, няма да остане на власт дълго време. С Петков няма да правим тая грешка.
69
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха, ами Кирчо Шефа не ви е поканил, за да ви чуе - поканил ви е, за да чуете вие какво мисли Кирчо. След Промяната вече е така. Властта не ви кани, за да ви чуе, а ви привиква, за да я чуете вие. Като преди 70 години... това е промяната.
68
5
 
32
 
! Отговори
4epa преди 1 година
ДРЕМЕ МУ КИРЕ - ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ОТ ГАЗТА ЩЕ ГУШНАТ 100 МИЛИОНА ОТ РАЗЛИКАТА В ЦЕНАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
67
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой канадец се интерсува от бьлгарите той има други задачи
66
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше направо да ви изгони.
65
11
 
19
 
! Отговори
Свободна тв преди 1 година
Той горкия квот му каже Нинова това прави ! С корни трябва да преговарят тоя е некъв пудел от бездомните
64
9
 
64
 
! Отговори
Z преди 1 година
На 10 май да посочим вратата на Петков. Оставка национални предатели!
63
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе скоро и ние ще посочим врата на Проосто Кирее,лошото е че с това ще направим услуга на един дебел наглец,ама реално по добре на власт да е един крадец отколкото един послушен евроатлантически глупец!
62
2
 
28
 
! Отговори
Аре без тях преди 1 година
Аре и тия отекоха - и без това БДЖ чака клиенти
61
6
 
52
 
! Отговори
Съпротивата преди 1 година
Започва българският конвой на свободата. Спрете подмяната, ние сме с вас. Блокирайте цялата страна. Време е за национална стачка. Оставка на Просто Киро!
60
5
 
20
 
! Отговори
Като в Канада преди 1 година
Кире давай като в Канада обявявай военно полужение че са екстремисти блокирай им банковите сметки и личните и да влизат по арестите! Как така ще събарят демокрацията и няма да са съгласни с тебе! Тва са агенти на агресора и са дошли да подкопават устойте на демокрацията!
59
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбирам защо ще чакат до 10 май за протест. Защо се отлага? Трябват незабавни мерки. Какви са тези празници? Сега няма време за празнуване. България затъва. Излезте още сега на денонощни протести! Така от 10 май планирано звучи като, че не сте на голям зор. Ще си празнувате ли?
58
17
 
20
 
! Отговори
За Витков! преди 1 година
Ахам , значи всички може да си плащаме винетки ,а за превозвачите не става. Министъра бил лош ,айде няма нужда! Хрантутници, лъжете криете данъци осигоровки ,сега само циврите на държавната софра.