Клошари от рано пият, пускат музика, плашат деца от столично училище

И още от Helpbook - новопостроени разбити улици, опасни зебри и мобилни антени
10 май 2022 18:30, Анисия Иванова
34

Снимка: Helpbook

Продължаваме да получаваме сигнали в платформата на Helpbook.info за потенциално опасни пътища из цялата страна.

Наш потребител ни изпрати снимки на новоизградена и вече разбита улица в район "Витоша". Ето какво е оплакването: "Новопостроената улица "Константин Помянов" е осеяна с кратери в продължението си до стадион Царско село поради непрекъснатия поток от тежка строителна техника от околните строежи. Преминаването вече е с риск за автомобилите на живущите в района, което е неприемливо за нивото на данъците в тази община." Молбата е за обратна връзка и отговор кога разрушените участъци ще бъдат ремонтирани от общината или от отговорните строителни фирми.

На столичния булевард "Гоце Делчев" пък  се намират две потенциално много опасни пешеходни пътеки, нанасяни върху паваж, на който технологично не се задържат бои, особено при условията на непрестанен силен трафик. Това са пътеките на ул. "Солун" и на ул. "Битоля". Гражданите мислят, че имат право на пресичане, шофьорите не виждат никаква "зебра" и при това конфликт е неминуем. "Моля ви, вземете решително отношение по този проблем, преди да е станало нещо фатално", пише авторът на сигнала.

В друг сигнал от изпратената снимка се вижда висока жилищна сграда, от която опасно виси антена на мобилен оператор. Нужно е да се вземат спешни мерки преди съоръжението да не се е стоварило.

Завършваме днешния обзор с оплакване относно нарушаване на обществения ред в район „Младост“: "На ъгъла на ул. "Анна Ахматова" и ул. "Ресен" срещу 145 ОУ клошари, а най-вероятно и живеещи в блоковете в района от рано сутрин пият, пускат музика и плашат децата от училището с поведението си. Събират изхвърлени мебели от контейнерите и превръщат мястото в сметище, на което до късно се пие. Моля да обърнете внимание на сигнала, защото срещу училище не е приемливо това, което се случва. Хората ги е страх да минават оттам, защото стават свади".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
да обясня преди 1 година
Гледам ги по цял ден :)) Всичките са от блоковете , няма клошари !Просто са си пианици :)) не са много шумни и много рядко някой да подвикне по някоя сгодна женица :))Не е приятно за гледане така е !
16
0
 
4
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Като няма държава така ще е. Всеки си прави какво си иска, когато си поиска, където си поиска.
15
2
 
3
 
! Отговори
Манго преди 1 година
Повече ме плашат децата,клошарите си поркат тихо!
14
5
 
9
 
! Отговори
Стругар -клошар преди 1 година
В заведението бирата ми е 5 лева. Пред магазина седнал на каса ми е 1.30. Вечер пия по бира-два с приятели, да се чуем, да се видим, да се преброим. От 40 години внасям осигуровки. Божа работа дали ще доживея да взема и лев пенсия от тях. Тоя, със сигнала, колко точно осигуровки е платил?
13
2
 
4
 
! Отговори
Салют преди 1 година
Пращайте ги да се бият в Украйна за Зеленски.
12
6
 
9
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 1 година
Имало ли е по времето на социализма клошари и просяци.....или, защо в днешно време има? И колко са вече бездомните в България? И на кого му е изтрябвала такава система?
11
1
 
6
 
! Отговори
Калпаво общество преди 1 година
Шофьорите може и да не виждат маркировка, но всеки от тях би трябвало да е положил писмен изпит по правилата за движение по пътищата. В ЗДвП е записано следното:"Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая "висяща антена на мобилен оператор" не виси беее, ориенталциии... Монтирана е на стената и е там от години. Божеее...някои хора наистина нямат мозък вече!
9
7
 
21
 
! Отговори
художника преди 1 година
Клошар е тоя, дето е пуснал сигнала. Хората са си направили кътче да се събират на карти, табла, шах. Е ми ще си пийват я. Който не му аресва да оди в Англия, там са на Чай. Аман от злобни мижитурки, че ужким плашели децата, ама същите тия деца ако се съберат под балкона му и по тях ще грачи и храчи. Пр0ст Социопат!
8
11
 
6
 
! Отговори
УКРИ преди 1 година
Вече в Сибир подготвят новата териярия която ще обитават УКРИТЕ, новат аим държава ще се нарива Угъзенко в Сибиренко.
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са на Възбуждане избирателите, има ги във всяко панелно гето. Дори и за тр о ло ве не стават :D
6
15
 
24
 
! Отговори
ПЕДЕРАСТЕНКО преди 1 година
По-добре клошари отколкото крящящи украинци, които даже не знаят от къде произхождат!
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
клошарите са голямо зло.би трябвало да бъдат събирани и пращани в лагери и да бачкат в мините.ако не може там поне в Украйна.
4
4
 
25
 
! Отговори
Ехее преди 1 година
Живот си живеят тез, щом могат да си пиян от рано...
3
0
 
7
 
! Отговори
морски преди 1 година
до 2 --- Тук се отварят все нови и нови кръчми, които напудрени ни се предлагат за ресторанти.Интересно е - кръчмарите живеят сладък и лесен живот, който никога няма да им омръзне.
2
2
 
9
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Няма лошо опитните професионални пианисти да учат децата на пианизъм.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен пък ми изглежда като едно приятно място са сбирки на алкохолози! Какви кло.шари какви пет лева...