Петков: От САЩ идва газ на по-ниски цени, няма да има посредници

Договорихме количества специфично за България, заяви премиерът
Обновена: 11 май 2022 21:23 | 11 май 2022 21:17, Анисия Иванова
562
Петков: От САЩ идва газ на по-ниски цени, няма да има посредници

За юни вече имаме два кораба втечнен газ. Българското население да се чувства сигурно, правителството работи за него. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на летището при завръщането си от САЩ, където е договорил количествата газ специфично за България на по-ниски цени и без посредници.

Газът ще бъде вкаран или през Турция, или през Гърция директно в газопреносната система на България. Няма да има посредници, заяви Петков.

Без да конкретизира с цифри той каза, че цената, е доста под пазарните в момента.

За юни вече имаме два кораба втечнен газ, който ще бъде малко под цената на „Газпром”. Когато се осредни цялото количество ще бъде с доста по-ниска цена. Ние договорихме количествата специфично за България, заяви Кирил Петков пред чакащите го на ВИП терминала журналисти.

Премиерът съобщи, че правителството продължава да работи и по азерското количество.

В следващите дни ще се подпишат договорите за първите два кораба с газ от САЩ, ще има и дългосрочен договор.

Разликата в цената вероятно ще е малка за двата кораба, но се надявам, че дългосрочният договор ще е с двуцифрено число като процент, каза още Петков.

Премиерът определи визитата си зад океана като много ползотворна. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още по темата: САЩгазКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има кораби през нос Добра Надежда и Суецкия канал.
388
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ СЛЕД ДВА МЕСЕЦА, ЧЕ СДЕЛКАТА Е КОН ЗА КОКОШКА!!!
387
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРЧО НЕ НИ ХВЪРЛЯЙ ЗВЕЗДЕН ПРАХ В ОЧИТЕ. КАЖИ ЦЕНАТА. НАЯСНО ЛИ СИ КАКВА Е ЦЕНАТА ЗА ОПРЕДЕЛЕНО КОЛИЧЕСТВО ГАЗ И КАКВО СЕ ВКЛЮЧВА КАТО ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО КОЛИЧЕСТВО. ПРИРОДНИЯТ ГАЗ НЕ Е КАТО КИЛО СИРЕНЕ НА КАНТАРА - ХАРАКТЕРИЗИРА СЕ СЪС СТАНДАРТИТЕ НА ДОСТАВКАТА, С КОИТО СА ЗАПОЗНАТИ САМО ЕКСПЕРТИТЕ ОТ БРАНША - НАПРИМЕР природния газ в американския еталон Henry Hub (С ШАНТАВИ МЕРНИ ЕДИНИЦИ С ЦЕНА В USD за милион британски топлинни единици (MMBtu)). ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ СЛЕД ДВА МЕСЕЦА,
386
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обзалагам се че има бартер, два танкера по евтин газ за едно вето.
385
1
 
0
 
! Отговори
Н преди 1 година
Лятото се намериха 2 танкера, но зимата... Абсурд!
384
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да имаш две тръби и да караш газ от 10000 кл. Е тъпо да не кажа смешно пълни смешници сте. Всички ЕС си платиха само ние не. Кире всички в ЕС ти сте смеят най много македонците.
383
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЖЕ: АМИ ТАМ ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ЗАЩОТО ПАК СЕ ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА, ТОЯ ПЕТЕЛ МИ БРЪЩОЛЕВИ ФАНТАЗИЙ.
382
0
 
3
 
! Отговори
ира преди 1 година
Нали имаше блестяща идея, сигурна и потвърдена, че целия ЕС ще води преговори за доставки от името на всички, и за всички? Както се казва, дори да го сънуваш, пак е лъжа...
381
0
 
5
 
! Отговори
Глупави сме преди 1 година
Това е все едно да не си купиш минерална вода от кварталния супермаркет, а да поръчаш да я доставят от другия край на страната!
380
0
 
2
 
! Отговори
без пропаганда ли преди 1 година
Защо, както доста западни фирми България не отвори нова сметка? Какъв е проблема, нещо не разбирам? Само *** и фалшификатор блее за диверсификация, виждаме го.
379
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименА про-американските, как се хранят? За чужда сметка, с перфидност, и нагаждачество?
378
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков като лъжливото овчарче. Дори да казва истината, в което се съмнявам, вече никой не му вярва.
377
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра новина. Сега и за украинците при нас се погрижете, че хотелиерите искат да ги гонят. Ще станем за смях на Европа. Ако трябва, временно национализирайте хотелите с украинци
376
0
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>>>Горко на народ, чиито държавници са лисици, философите му са фокусници, а изкуството му е изкуство на кърпежа и подръжанието. Горко на народ, който посреща своя нов водач с фанфари, а го изпраща с пищялки, само за да посрещне друг отново с фандфари, Горко на народ, чииито мъдреци са онемели с годините, а силните му мъже са още в люлката. Горко на народ, разделен на части, всяка от които си въобразява, че е народ! /Джубран Х, Джубран/
375
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Горко на народ, който се облича с дреха, не изтъкана от него, яде хляб непожънат от него, и пие вино, не изцедено от неговата собствена преса. Горко на народ, който приветства побойника като герой и смята блестящия завоевател за щедър. Горко на народ, който насън презира някоя страст, а наяве и робува. Горко на народ, който издига глас само когато крачи в погребална процесия, гордее се само с руините си и се съпротивлява само когато вратът му е поставен между меча и дръвника. >>>.
374
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>> впрягаме много умрели коне заедно, за да станем по-бързи!! обясняваме: Никой кон не може да е толкова умрял, че да не може повече да го яздим!!! обясняваме, че нашият кон е по-добре, по-бързо, по-ефтино умрял, отколкото другите коне!!! създаваме група по качеството, за да се намери приложение на умрелите коне!! откриваме независимо разходно перо за умрели коне!! увеличаваме сферата на отговорност на умрелия кон!! развиваме мотивазионни програми за умрели коне!! и т.н. и т.н. до край!
373
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе всички ти вярваме:)))))))))))))))Стига се прави на търговец, ами просто си подай оставката!!!!!! Не ставаш за тая работа.
372
0
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Индианците от Дакота имат следната мъдрост: Когато забележиш. че яздиш умрял кон, слез от него!!! Но у нас след социализма често се приемаме други стратегии за справяне с проблема: ..казваме, че винаги сме яздили този кон!! повишаваме стандартите за качество за за яздене на умрели коне!! включваме обучателен модул, за да се научим да яздим по-добре!! правим сравнение между различни умрели коне!! променяме критериите, които определят кога един кон е умрял!! >>>>
371
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ако е от в."Тъпан" цитат на Христо Ботев си пише,че е спорно дали въобще го е писал той.Ботев принадлежи на всички българи, независимо от неговите идеи, виждания, увлечения или дори заблуди.Да се използва светлата му личност за пропаганда с политически цели особено е подло!!!
370
2
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
А чели ли сте книгата на ((((Българският ЦАР СИМЕОН от 10 ти век?))))