Петков: От САЩ идва газ на по-ниски цени, няма да има посредници

Договорихме количества специфично за България, заяви премиерът
Обновена: 11 май 2022 21:23 | 11 май 2022 21:17, Анисия Иванова
562
Петков: От САЩ идва газ на по-ниски цени, няма да има посредници

За юни вече имаме два кораба втечнен газ. Българското население да се чувства сигурно, правителството работи за него. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на летището при завръщането си от САЩ, където е договорил количествата газ специфично за България на по-ниски цени и без посредници.

Газът ще бъде вкаран или през Турция, или през Гърция директно в газопреносната система на България. Няма да има посредници, заяви Петков.

Без да конкретизира с цифри той каза, че цената, е доста под пазарните в момента.

За юни вече имаме два кораба втечнен газ, който ще бъде малко под цената на „Газпром”. Когато се осредни цялото количество ще бъде с доста по-ниска цена. Ние договорихме количествата специфично за България, заяви Кирил Петков пред чакащите го на ВИП терминала журналисти.

Премиерът съобщи, че правителството продължава да работи и по азерското количество.

В следващите дни ще се подпишат договорите за първите два кораба с газ от САЩ, ще има и дългосрочен договор.

Разликата в цената вероятно ще е малка за двата кораба, но се надявам, че дългосрочният договор ще е с двуцифрено число като процент, каза още Петков.

Премиерът определи визитата си зад океана като много ползотворна. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още по темата: САЩгазКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
1
 
1
 
! Отговори
Помня преди 2 години
Щото ми прилича всичко това на един танкер дето го докара Бакърджиев на времето от Русия. Какви тържества бяха, какво посрещане - музика, танци и развълнувани журналистки.
328
3
 
13
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Безплатен обяд няма Кирчо особено пък от Америка. Изтървахме питомното и ще гоним дивото. Просто нямам думи за вашите качества....
327
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Марио Драги: Повечето вносители на газ откриха сметки в рубли"
326
0
 
1
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
Това е добра новина! Сега очакваме да намалеят цените на стоки и услуги в България и то осезателно.
325
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Български ЛЕГИОНЕРИ пазете земята БЪЛГАРСКА, пазете СЕЛОТО от "ЧЕР"ГА"РИТЕ - "ЧА"Л"ГА"РИТЕ, че то РОДНО не остана...
324
3
 
13
 
! Отговори
кирчо бре, чети преди 2 години
кирчо не чете поговорките - изтърви питомното, гони дивото!.....газта до нас, обръщай в рубли и вземаш евтина газ, ама по важно е бай дончо какво ще направи, като самолетите - от умрял писмо да чакаш....подай си оставката и недей да резилиш тоя народ!
323
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Градът е създаден да защищава селяните от околността от външни нападения на чергари. В момента функциите на града са извратени - чергарите са влезли в града след 1944г, развяват си байрака. а селяните измират полека, до последното българско село....
322
5
 
13
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Тоя сам не си вярва иска ние да му вярваме
321
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Ти българко се изгуби всред житата, царевицата. чушките, доматите, гроздето, розите... твоят глас не се чува веке да пее в полето.... нема радост, робско е полето, откраднаха ти го в ТеКеЗеСето, а сега го клатят на килограм в Софието....
320
0
 
18
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Дори и цената да е по-ниска от тази на Газпром, правилният въпрос е какво е обещал в замяна ? Дали не е разменил по-ниската цена за вдигане на ветото за РСМ, или пък може да е дал газовото находище в северозапада на изгодна за щатите концесия ? Изобщо този човек е способен на всичко...
319
2
 
2
 
! Отговори
ясно е преди 2 години
До Светло и ясноСамо като чуя "колективния запад" и ми става ясно, че говори някои товарищ
318
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Форумци!.. знаете ли енергията на туптящото сърце на разума как задържа капка вода в пространството да не капне на земята?.. Защо не пада капката знаете ли?.. Понеже всяко съоръжение на Земята.. всяка линия начертана на Хартия.. написана Дума или Буква нарушават пространството на физическия Вакум и той реагира на това със създаване на торсионни полета(ефект на формата). Имайте на в предвид. че веществото винаги има торсионно поле.. в което понякога се влюбва.. Така, че не замърсявайте Земята!..
317
3
 
6
 
! Отговори
Светло и ясно преди 2 години
Колко по евтин? И от коя цена на руския газ по-евтин? От днешната цена на руския газ ли? Че тя Русия само за първите 4 месеца на тази година вкара в резервния си фонд $800 млрд от продажбата на нефт и газ на петорни цени. Къде е Кире - на кирия. Преди два месеца колективния запад ограби $300 млрд от спестяванията на руския народ, а днес се оказа, че чрез високите цени на нефта и газа, Президентът Путин е вкарал в руския резервен фонд $800 млрд.
316
2
 
24
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Ама Кико ....първо трябва да платим цялата сума нали ? И ще чакаме както за самолетите ! Все пак сме важен съюзник на САЩ !? Този ще сложи край на България !
315
0
 
21
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Шехерезадов пред излизане на новата му приказка за!!! Моля аплодисменти.
314
4
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Ей ся през зимата един "Богат"Комун"Катър"Чалгар" запали печката с дърва, комина му изрева и напълни с дим цялата махала. На сутринта линейките реват, ходят, събират полузадушените от дима, бият им инжекции с графен оксижен, те още по-веке се задушават и от там направо в гробищата... Ко да прайш? Димна Цивилизация от Нефтени Автомобили, Печки на Гас, Дърва и Въглища.... То Кислород не остана у въздуха! Всички ще измрат от тая Смрад, но всички викат: Дай, Дай, Дай, Нафта и Газ Дай!!!
313
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Няма как да е по-евтино ако ти карат газ през океана вместо по тръби. Пак лъжите на Просто Киро" ______________________________________________________________ Този въпрос трябва да се изследва. Може би има начин да е по-евтино, ако ни докарат нискокалоричен фракинг-газ или, ако цената за първите два танкера е зарибяваща спекулативна уловка.
312
0
 
21
 
! Отговори
Ще преди 2 години
стане като ЕЛ трабантите които вече,,произвеждаме,,аероплана София-Скопие,ремонта на украински танкове имного-много други,тоя само бръщолеви празни приказки,по точно ЛЪЖИ.
311
3
 
19
 
! Отговори
Стига преди 2 години
ЛЪЖИ!
310
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе да. Опитва се да отлага момента с махането си на наш гръб. Човек трябва да умее и да губи, най-добре с достойнство.