Петков: От САЩ идва газ на по-ниски цени, няма да има посредници

Договорихме количества специфично за България, заяви премиерът
Обновена: 11 май 2022 21:23 | 11 май 2022 21:17, Анисия Иванова
562
Петков: От САЩ идва газ на по-ниски цени, няма да има посредници

За юни вече имаме два кораба втечнен газ. Българското население да се чувства сигурно, правителството работи за него. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на летището при завръщането си от САЩ, където е договорил количествата газ специфично за България на по-ниски цени и без посредници.

Газът ще бъде вкаран или през Турция, или през Гърция директно в газопреносната система на България. Няма да има посредници, заяви Петков.

Без да конкретизира с цифри той каза, че цената, е доста под пазарните в момента.

За юни вече имаме два кораба втечнен газ, който ще бъде малко под цената на „Газпром”. Когато се осредни цялото количество ще бъде с доста по-ниска цена. Ние договорихме количествата специфично за България, заяви Кирил Петков пред чакащите го на ВИП терминала журналисти.

Премиерът съобщи, че правителството продължава да работи и по азерското количество.

В следващите дни ще се подпишат договорите за първите два кораба с газ от САЩ, ще има и дългосрочен договор.

Разликата в цената вероятно ще е малка за двата кораба, но се надявам, че дългосрочният договор ще е с двуцифрено число като процент, каза още Петков.

Премиерът определи визитата си зад океана като много ползотворна. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още по темата: САЩгазКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Патологичният лъжец така се оплете в лъжите си, че вече се чуди какво да измисли. Кириле, ти да не пусна на Камала в задния двор на Белия Дом, че така ще потече американския газ, като топла вода...??
288
1
 
9
 
! Отговори
~ преди 2 години
Защото не се казва, че е на месец, значи е еднократно.
287
4
 
6
 
! Отговори
Българофил преди 2 години
Не мога да повярвам, че пиша това, но май все пак Бойко ако беше , нямаше така да ни цакат от ЕС и ФАЩ. Той много добре се правеше на *** , за да прави каквото си иска после....
286
5
 
8
 
! Отговори
селянин преди 2 години
има малък проблем на нас ни требат 20 танкера месечно а щатите имат само 6 танкера демек при супер добра организация целия щатски износ се пада на нас а пък ако не е такаПетков да каже отдека ке дойдат другите 18
285
1
 
19
 
! Отговори
сливи за смет преди 2 години
Toзи харвардски възпитаник иска да ни убеди, че световните хиени, грабители и експлоататори са ни пратили газ на цена под пазарната, заради черните му очи и външната му прилика с Джон Триволта. Ние обаче от деца знаем, че за да получиш нещо, трябва нещо да дадеш. Ние не сме ***. Какво даде на беззъбия хегемон, Про100Кире? Какво наобеща от името на българския народ, продажник?
284
3
 
26
 
! Отговори
Диверсификация Вуте преди 2 години
Нали трябваше "диверсификация"? Нали бяха Азърбайджан, Катар, тоз, онзи, все партньори и приятели. Но си дойдохме на думата и уредихме американкото лоби, от най-далече и по най-глупавия начин. Подредиха се приятелите от Америка, това е диверсифиацията.
283
3
 
17
 
! Отговори
феик преди 2 години
двете корита возят общо 360000 кубически метра газ ние ползваме 3.79 милиарда на година колко курса траябва да направят коритата че не мога да смятам в света работят 175 кораба но не дамо за българия
282
6
 
20
 
! Отговори
Последствия с години преди 2 години
Блазе им на унгарците, не си създават глупави проблеми. Блазе му на Запада, винаги има изход и уреждане. Гърция и Турция, не вдигат шум, гледат си народите, Израел е вечния отличник, арабските страни са се спотаили благичко и чакат изгода. Само *** върши глупости. Само нелепици. Ще теглим последствията с години от тази мижава новина.
281
4
 
21
 
! Отговори
Смях горчив преди 2 години
Дали по света не се превиват от смях като гледат напъните ни. Да имаш продукт, тук и сега, и да го внасяш от другия край на света, с "фирма", през една и ли друга страна, как ли ни се смеят и съседи , и по-далечни държави.
280
0
 
5
 
! Отговори
~ преди 2 години
Предполагам, че просто го връщат и сега изчисляват за чия сметка
279
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРО В КАНАДА ВЪН
278
1
 
10
 
! Отговори
Глупави сме преди 2 години
До БСП В ШОКВсеки интелигентен човек е в шок. И на едно дете му е ясно, как най-бедната страна България, най-първа се впуска в авантюри да угажда на "фирми". България ще стои на студ, ще дава по десет лева за хляб, и ще моли за малко руски газ, заобиколно.
277
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЕГАЙ В АМЕРИКА НЮТРУДО
276
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като дойде - тогава се хвали - това в бъдеще време го чуваме още от Клинтън
275
1
 
9
 
! Отговори
и тоя си верва преди 2 години
аха ветото за македония ли изтъргува ако не си разбрал още наглосаксонците нищо не подаряват и суверена го знае и ти си същия клоун като надрусаното зелено човече
274
1
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Това е все едно да купиш минерална вода от магазина до вас, след което да ти доставят същата минерална вода от Варна примерно. И ти да кажеш - не бе, от Варна водата излиза по-евтино!
273
13
 
3
 
! Отговори
БСП В ШОК преди 2 години
Газ от USA. Елиминираме газпром
272
0
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
По БНР финансовият анализатор Цветослав Цачев посочи, че цената за доставката на втечнен газ няма да бъде договорка между държави, защото го продават частни компании.Американското правителство не е това, което продава природния газ, правят го частни компании и би трябвало да го получим на пазарни цени. Това да знаем какви ще бъдат те през юни е трудна задача, коментира Цветослав Цачев.
271
0
 
5
 
! Отговори
паф преди 2 години
киро, оставете туй пусто оръжие за украйна, няма смисъл, да наливаш от пусто в празно, ами погледнете бежанците, намерете им работа , подслон, на морето не ги искат, вътре в страната има много хотели, къщи, мислете и работете за тях - тя украйна си заминава вече
270
2
 
17
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Просто Киро не знае какво говори и ни мисли за ***! Не може газта да е по евтинс при положение че има големи транспортни такси , митнически такси и акцизи и да излиза на ниска цена!Жалко ако един завършил Харвард не знае тези неща!