Рашков: МВР има нужда от по-високи заплати, нов автопарк и компютри

Мигрантският натиск по южната граница намалява, отчете министърът
11 май 2022 19:05, Анисия Иванова
86
Рашков: МВР има нужда от по-високи заплати, нов автопарк и компютри
Снимка: БГНЕС

Ще трябва да се дофинансират някои дейности в МВР, каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност, в отговор на въпрос дали ще поиска допълнителни средства при актуализация на бюджета и към кои сфери ще бъдат насочени те.

Министърът отбеляза, че трябва да се повишат възнагражденията на полицаите, като добави, че по тази линия има съгласие и от министъра на финансите. Той добави, че автопаркът на МВР е остарял, като в момента се обявяват обществени поръчки, но не за купуване на автомобили, а за взимането им на оперативен лизинг. По думите на Бойко Рашков са необходими между 500 и 1000 автомобила. Освен това министърът коментира, че е нужно закупуване и на хиляди компютри, като процесът вече е започнат, за да може да се дигитализира голяма част от дейността на МВР.

Бойко Рашков разказа за идея работата на районните инспектори да се компютризира, като предстои пускането на пилотен проект в девет областни дирекции на МВР. Ако резултатите са положителни, ще се въведе в цялата страна. Идеята е инспекторите да бъдат свързани със системите на МВР и да водят докладни за криминално проявени лица и други, които живеят в техните райони, което ще бъде в полза на другите служби в полицията при техните разследвания.

Във връзка с мигрантския натиск министърът коментира, че по южната граница са командировани доста служители на МВР от регионални дирекции и от други служби, както и от Министерството на отбраната, които са около 150 души.  "От последните една-две седмици имаме съвсем минимален брой мигранти, които са успели да влязат в територията на нашата страна", посочи Бойко Рашков. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Рекета от шофйорите не им ли стига чорба паради за кафе пък 50евро
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо Рашков да се разкара и след това всички служители които са на заплата и пенсия едновременно след него!
57
1
 
3
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
МммеВеРе има нужда първо ти да се разкараш. После здраво почистване на обора и стриктен подбор на новите полицаи. Сега новите ги превръщате в милиционери защото си бивш БКП-еец !
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР има нужда единствено от прочистване от шуробаджанащината на родниските връзки,изчегъртване на служители лентяи,качествен подбор на кадърни обучени кадри и смяна на министъра.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам г-н министъра на МВР да купи по една шапка на полицаите които вчера на протестите беха без шапки, подле жипки, компютри , хартия и пр.
54
4
 
5
 
! Отговори
Слави преди 1 година
Големи родове в това МВР?Много хора събрани под един покрив и нацията се стопява а числеността им се увеличава?И автомобили трябват за спални помещения
53
0
 
4
 
! Отговори
Теди преди 1 година
МАРИЯ КОЗАРОВА ДА ПЛАЩА
52
2
 
4
 
! Отговори
Стоенчев преди 1 година
МВР има нужда от нов министър !
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъвто министърът такива и полицаите ДОКЪДЕ стигна демократична България БКП управлява с 26 депутата Колко сладко Гечев и сие богатеят е голяма работа че фалираха банките а тогавашният прокурор е спал е държава е нали шараните има Комунистически следовател от татово време е назначен даже не е избиран с мадуровските машини е много добре стана Подмяна е
50
1
 
8
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 година
В съседна Гърция броят на полицаите на глава от населението е по-нисък от този в България. И въпреки това полицейското присъствие, както в населените места, така и по пътищата, е много по-видимо. Факт е, че българи и румънци-простаци карат като диви само до границата с Гърция. После стават кротки като агънца, пътната полиция в Гърция си гледа работата. Ако някой иска да оправи полицията ни - нека покани гръцки експерти, които да реновират системата. С нашенски дамаджани не става.
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо трябва това стохилядно сборище на шуробадженакорушветчийски лапачи,корумпета и престъпници да се разтури. Когато това се случва, престъпността ще намалее с близо деветдесет процента и ще са нужни малко на брой,но истински полицаи. Нека не забравяме че в момента няма престъпление без участието, на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата им. Бандата КАТили да в като за начало.
48
3
 
12
 
! Отговори
Астри и компоти преди 1 година
В МВР много по-малко хора, могат да свършат много повече работа. Въпрос на подбор на кадри. В рамките на сегашния бюджет, ще има пари и за по-високи заплати и за нов автопарк и за съвременно оборудване. Обаче досега, криминално проявени лица като тиквата бяха назначавани за генерални секретари. МВР е станало като Политбюро на БКП.
47
4
 
11
 
! Отговори
Валентин преди 1 година
А замяна на пенсионерите с млади служители не е ли по-важно?
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И няма нужда от корум пирани и прес тапниции, много вече станахте, то не останах честни в тая порочна система. Уволнение и преназначения като в Румъния бути лков
45
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям предложението на Бойко Рашков. Комплексни мерки са нужни, също голяма воля, амбиция, стабилни екипи от професионалисти.
44
2
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Е на магаре като му дадеш компютър, какво ше го прави? Първо им правите кастинг за бавно развиващи, а после искате да им дадете компютри. Ми те законите още не знаят, за какво са им компютри!?! Пратете ги на училище за начало.
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народно поверие гласи:- Ако на бутилката от "Вода" има капачка от "Фанта", значи в шишето има ракия!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние българите сме генетично наказани да нямаме добри политици и подходящи управници. Хора с малки доходи са податливи към кражби, готови са да се поставят в услуга на лица, които пред нищо не се спират, за да богатеят. Корупцията е навсякъде и се питам: откъде се взеха толкова много престъпници след 89г,къде бяха преди това. Гледаш го нищо човек за 1-2-3 г натрупа пари, хотели и дворци построи за себе. Всеки знае, че някой някъде пипа, но му е по добре да мълчи отколкото да се обади където тряб
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте вдигали заплатите на тези лентяи! На мен кога? Съсипваме се от бачкане. Някои на две места. Те имат отпуски по 3 месеца в годината. Карат два дни в участъка и 5 почиват. Пенсионират се на незнам си колко. Хей. Я стига с тея хрантутници вече. Поне работа да вършеха.
40
2
 
15
 
! Отговори
355 ойро заплата преди 1 година
*** съвпадението, и аз имам нужда от същото!