Рашков: МВР има нужда от по-високи заплати, нов автопарк и компютри

Мигрантският натиск по южната граница намалява, отчете министърът
11 май 2022 19:05, Анисия Иванова
86
Рашков: МВР има нужда от по-високи заплати, нов автопарк и компютри
Снимка: БГНЕС

Ще трябва да се дофинансират някои дейности в МВР, каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност, в отговор на въпрос дали ще поиска допълнителни средства при актуализация на бюджета и към кои сфери ще бъдат насочени те.

Министърът отбеляза, че трябва да се повишат възнагражденията на полицаите, като добави, че по тази линия има съгласие и от министъра на финансите. Той добави, че автопаркът на МВР е остарял, като в момента се обявяват обществени поръчки, но не за купуване на автомобили, а за взимането им на оперативен лизинг. По думите на Бойко Рашков са необходими между 500 и 1000 автомобила. Освен това министърът коментира, че е нужно закупуване и на хиляди компютри, като процесът вече е започнат, за да може да се дигитализира голяма част от дейността на МВР.

Бойко Рашков разказа за идея работата на районните инспектори да се компютризира, като предстои пускането на пилотен проект в девет областни дирекции на МВР. Ако резултатите са положителни, ще се въведе в цялата страна. Идеята е инспекторите да бъдат свързани със системите на МВР и да водят докладни за криминално проявени лица и други, които живеят в техните райони, което ще бъде в полза на другите служби в полицията при техните разследвания.

Във връзка с мигрантския натиск министърът коментира, че по южната граница са командировани доста служители на МВР от регионални дирекции и от други служби, както и от Министерството на отбраната, които са около 150 души.  "От последните една-две седмици имаме съвсем минимален брой мигранти, които са успели да влязат в територията на нашата страна", посочи Бойко Рашков. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си търсят допълнителна работа,аз как работят на две да има за техните заплати,ми да се размърдат малко много изнурени не ми се виждат.
38
0
 
8
 
! Отговори
Ганчо Гришев преди 1 година
Какво стана с колите на *** Гришев, продаде си бараките на държавата.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И майка ми има нужда от по висока пенсия зада не разчита на мен всеки месец да и помагам да си купува лекарствата или плаща сметките но нас никой не ни пита.
36
0
 
12
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Нормалните полицаи са малко.повечето се заяждат и се отнасят с хората като кучета .
35
0
 
11
 
! Отговори
Бургазлия преди 1 година
Не може и трите/коли ,компютри ,заплати/, само едно дядо попе.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия знаят ли какво означава оперативен лизинг - това е за 3 години да дадеш толкова пари на лизингодателя че все едно си купил автомобила и след това да му го върнеш...
33
1
 
17
 
! Отговори
Българ преди 1 година
На 40 вече мога да кажа най противната мафия в света е полицейската!Нищо не правят освен да рекетират и вербуват престъпниците и да бият гражданите които надигат глава против разбойниците и техните авери в парламента!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к37 Гл.прокурор Ив.Гешев също е остатък от първите 3-4 години в началото на Прехода. Започнал образованието си във Висшата милиционерска школа като курсант във факултета Държавна сигурност.Няма грешка: в първите 2-3 години след 1989 г. Държавна сигурност все още имаше в школата - Симеоново.Сетне факултетът става Национална полиция и Гешев завършва НП! Преди 2 години се търси лице, което да замести С.Ц. и Б.Борисов и Цацаров избират между стотици завършили ЮФ на СУ този от ВМШ!
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Рашков, МВР има нужда от млади и образовани хора в ГДНП, а не такива,които са започнали работа до края на 89-средата на 90-те години и карат на заплата плюс пенсия. Те вече не работят за МВР, а за себе си! Начинът на работа е отпреди 1989 г., разпитват като милиционери - със заплашване за вкарване в арест, забравят да кажат за какво е извикан разпитвания и какви са неговите права, а участието на адвокат направо ги кара да скачат. Махнете тези остатъци от социализма, излагат ви!
30
3
 
16
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Имат нужда и от пари за липосукции и хапчета за отслабване че са заприличали на сумо борци от много пукница.
29
0
 
20
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Само да попитам от къде пари... Пенсионери, шФеци, укрински и други бежанци, многохилядни държавни нищоправци... Всичко лежи на опоскания бюджет... Заеми, които и внуците ви ще връщат...)))
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам от ко има нужда МВР ту ама народа няма нужда от тях . Без вас няма да се свърши света а икономиката даже ще живне . След 12 години на валс няма нито един гербераст в затвора . Нито един . За какво са тогава тия и прокуратурата ? Гълтат само едни пари а резултати няма . Битовата престъпност се бори със социални мерки а тежката престъпност е мафията герб които имат силни покровители от Брюксел и Вашингтон .
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възползвайте се от най-новите тарифни планове с много отстъпки от КАТ!Предлагаме ви новите карти за експресно разплащане с 20, 50 и 100лв. глоби в тях.За VIP и корпоративни клиенти предлагаме новия тарифен план "Фитипалди" - за 1000лв и всички нарушения през месеца са безплатни.Не забравяйте и за новата абонаментна услуга "Любимо нарушение".Глобите за предварително избрано нарушение ще бъдат с 50% отстъпка.И накрая само за 500лв картата "Антирадар" - когато сте с нея радарите не ви ловят
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото е полицай, а не политик до 35.
25
2
 
12
 
! Отговори
паф преди 1 година
а ти от какво имаш нужда - от още един имот ли? ....отдавна си пенсионер, защо си на работа?
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо Джон Три Волта нали каза, че 2/3 са с ТЕЛК в МВР? Щом са телкаджии, значи имат пенсии. Странно как на всеки друг премиер по света при подобно изказване ще се хвърли оставка, а само в България премиер може да застраши националната сигурност и никаква реакция.!
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министър Рашков, моля Ви да ми осигурите по-висока заплата и компютър. Вие знаете как да документирате и не документирани те,, тайни,,..... Не е пикантно и забавно високиплатените легенди за Бойко Рашков да витаят около името и работата му. И е удивително хора със замразен пилешки мозък да го коментират и обиждат. Високата оценка за работата му се вижда от обикновените хора извън системата на МВР.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според премиера КИРО КЕША "МВР - 2/3 са на ТЕЛК - инвалиди, отбраната са пенсионери, вратата е там, аз си решавам тука какво ще говоря" Рашков, кво става, бе? Нали МВР СА ПЕНСИОНЕРИ? КАКВИ ЗАПЛАТИ ТЕ ГОНЯТ?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато му дойде времето.
20
1
 
19
 
! Отговори
Z преди 1 година
Кога ще започнете да се справяте с битовата престъпност товарищ?