Радев: За да имаме здрава и силна нация, българските деца да спортуват

Президентът присъства на състезание по лека атлетика за деца и младежи
Обновена: 14 май 2022 19:11 | 14 май 2022 18:35, Красимир Ангелов
52
Радев: За да имаме здрава и силна нация, българските деца да спортуват
Снимка: Президентство

"Въпреки всички кризи, в които се намираме, българските деца спортуват все повече. Това е залогът да имаме здрава, силна, работоспособна нация в бъдеще“, заяви президентът Румен Радев, който присъства на състезание по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата "Спортувай с президента".

Президентската инициатива има за цел да насърчава физическата активност сред децата.

По време на турнира държавният глава даде старт на една от сериите на бягане на 100 метра с препятствия при момичетата и отличи четиримата състезатели, постигнали най-добри индивидуални резултати при момчетата, момичетата, юношите и девойките.
 
Домакин  и организатор на Купата на президента по лека атлетика е Спортен клуб "Приорити спорт", чиито председател е българският изявен спортист и треньор Магдалена Христова.

Румен Радев изказа благодарност към организаторите за това, че приобщават българските деца към спорта. Държавният глава поздрави всички деца, които по време на Президентския тест, състоящ се от различни лекоатлетически упражнения, премериха сили и показаха спортните си умения. 

Видео от спортния празник с президента вижте в телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До fred още да върнеме олимпийски надежди, вис 2 и левски - кюстендил.
37
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
при 60 процента застаряващо население точно тва требва - борбичка и коремни. въпроса е кой ше гласува за шумкарите, като измрат добронадеждните
36
3
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Раздадохте почивните бази по морето на укрите, а нашите деца да си стоят у дома.
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
pluven basein nema li sofiata?
34
1
 
3
 
! Отговори
fred преди 1 година
Трябва държавна политика, за да имаме спортуващи деца. Талантливи деца, деца с бъдеще, остават извън професионалния спорт, защото родителите им нямат финансова възможност. 250 лв на месец струват само тренировките на детето ми. Отделно транспорт, екипировка, такси за състезания + хотел + храна + път, лагери. Държавата ми предлага 150 лв годишно ако има спечелени медали на международни състезания... Ами има, но за 150 лв няма да изхарча 50 докато събера нужните документи. Подигравка!
33
2
 
7
 
! Отговори
Най-големият преди 1 година
...Пара'зит в държавата, който само върви и ръси лозунги от соц-а! Не вижда до какво докараха неговите хрантулници държавата, и явно си живее в някакъв паралелен свят! Няма ги вече паричките на Черепа да размаха юмрук!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НИКЪДЕ няам да стигнем ако вървим отзад- напред ! Еми те си спортуват както и преди , после стават мутри които се заиграват с политиците и стават "бизнесмени" , защото такива са ни "ЦЕННОСТИТЕ " които възпитаваме в тях - ПАРИ , ПАРИ и нищо друго няма значение освен ПАРИ !! Так ли за 30г. не се намери един който да се изправи да каже : Дайте да научим децата на ЧОВЕЧНОСТ , ДОБРИНА , СЪЧУВСТВИЕ и РАЗУМ ?!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Любен Пандев - Защо не омъжиш дъщеря ти или сина ти за някой Азовец тогава - Все ще е останал някой ерген ?! С интернет сега е лесно - Пусни обява !
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да имаме здрава и силна нация - Първо трябва да изринем мръсотията и продажниците , да измием и дезифекцираме срещу *** и гЛизачи ! После трябва да сложим държавата в ред , да си подредим *** , и тогава децата ще са добре , а и още деца ще има ! Докато има млади които исжат да напускат и да създават семейства в други държави - значи тук НИЩО не е наред !!
29
3
 
8
 
! Отговори
ОтДагето преди 1 година
Как, къде и с какви пари да се спортува, като всичко е направено да се взимат парите от родителите, а много треньори са пълни некадърници! Който беше свестен и можеше да напусне страната, го направи и правят и сега. Колко зали и стадиони се разсипаха, защото целта на управниците е да се краде, защото и децата вече знаят, че да станеш депутат, си плащаш за мястото- има си и тарифи! Бягайте хора, но бягайте зад граница, от тази страна нищо няма да остане след по-малко от 100 год !
28
1
 
10
 
! Отговори
Само да уточня: преди 1 година
Преди всичко друго,за да я има БЪЛГАРСКАТА нация,Българските деца трябва да са добре нахранени,родителите им да имат парички да ги лекуват,а не непрекъснато да молят за подкрепа,да не събираме капачки, за да купуваме кувьози,хиляди деца да не остават извън детските градини,държавата да не е мащеха за децата си! А за "Българската коледа" да не се кипрят с безсрамието си управниците,с многохилядните заплати,начело с Радев! Стига демагогия и хамелионщина!!!
27
9
 
3
 
! Отговори
Любен Пандев преди 1 година
За да я има българската нация трябва да се приемат 500 000 украински бежанци и да се направи национално усилие, на каквато и да е цена, те да бъдат интегрирани с любов, съчувствие, медийна, държавна човешка подкрепа. Всичко друго е ала-бала.Ритнитопковците няма да спасят България. Тоя руски пРезидент да отиде по местата където приемат настанвват и живеят бежанците. Имитатор на човечност и грижа за нацията. А стиска палци *** да изтреби всички украинци, които са наши истински братя.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските деца трябва да спортуват,за да могат по бързо да избягат от България
25
0
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Уф, деййба и нищоправеца деййба. Ама че противни личност си избрахте за президент.
24
1
 
4
 
! Отговори
Овенен преди 1 година
Аз също съм овенен, а овенните спортяги сме най-умните ора ф БеГето и затва нъ праят президенти.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махни се бе ***. Ще урочасаш децата. До каквото се докоснеш го разваляш с лъжите си.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
a parvata dama dimi s cigari ei tam.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска да спортува, но ШКОЛИТЕ СА ПЛАТЕНИ!КОЛКО ПЛАЩАТ РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА !КОЛКО ДАВА ДЪРЖАВАТА, СЪС СИГУРНОСТ НИЩО,ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!ПРОПАДНАЛ ПОПУЛИСТ!НЕКАДЪРНИК
20
1
 
13
 
! Отговори
ff преди 1 година
За да спортуват, трябват пари. Държавата би трябвало да подпомага родителите на спортуващи деца. Особено картотекираните състезатели. Петцифрена сума на година излиза да издържаш състезател в тийн възраст. И спортът се оказа, че е за хора с пари. Нищо не поема държавата, нищо!
19
0
 
7
 
! Отговори
Дедо ви преди 1 година
Браво, умник