Служители в МВР и затворите на мълчалив протест на 3 юни

На 12 юни се готви национален протест, какви са исканията?
25 май 2022 08:38, Александър Попов
16

Синдикалната федерация на служителите в МВР и Синдикатът на служителите в затворите в България излизат на мълчалив протест на 3 юни. Успоредно с това организират национален протестен митинг на 12 юни.

"Нашите искания не са променяни от 20 февруари тази година. Те са точни параметри на увеличението на заплатите в двете министерства, като нямаме изискването това да бъде минимум 25%, и стартиране на реформа в сектор "Сигурност", заяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи Илия Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му единият протест е предупредителен, докато се извърши актуализация на бюджета. Той се надява разумът да надделее. Ако ли не - на 12 юни националният протест ще бъде присъствен пред сградата на Народното събрание.

Той изтъкна, че такова неглижиране на синдикатите в Министерството на вътрешните работи не си спомня да е имало. "Има тотално незачитане на нашите становища", допълни Кузманов.

"Структурите на МВР ще работят по време на протестите, защото не можем да си позволим да спрем работа - по закон и като професионалисти. Неприятно ще бъде, ако правото ни на протест бъде използвано политически, защото ние политически искания нямаме", каза още той.


16
Още по темата: протестМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Красен преди 1 месец
Какво да правят горките полицаи и служителите на реда, след като от многото схеми на правителството на просто Киро, парите отиват основно към престъпници и олигарси като Маджо, Иво Прокопиев и Васил Божков - Черепа!
11
1
 
1
 
! Отговори
Такси преди 1 месец
Какво искат пак ушевите безполезни в цялата държава ? Един лев осигуровка не са платили за тази страна.Най безполезните в нея са полицаите. Постояно прибират рекет от дилъри от копрайм ся от колани заплата за нищо правене и спане и в дискотеките пак те ко искат тея *** ?
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4. След като ти харесва полицейската работа, не губи време. Кандидатствай, завърши курс, работи и на теб дните ти ще са изпълнени, както казваш, с дрямка................................., пенсия на младини и два чувала със заплати.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Та то няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата им. За какви пари говорят, повечето не знаят даже че имат и заплата.
8
2
 
11
 
! Отговори
Полицай преди 1 месец
Синдикатите в МВР стопират от години важни реформи и промени в полицията,там е заровено кучето.
7
4
 
2
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Надзирателите в затворите са в окаяно състояние и заслужават още но това че протестират заедно с полицайте ще им изиграе лоша шега,сами трябваше да протестират.
6
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Без съкращения,реформи и преатестация на оставащите,никакви пари.В ЕС няма друга толкова не ефективна и многобройна полиция .
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не искам като данъкоплатец парите ми да отиват за заплати на тези търтеи.
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой насила ли ги кара да работят тази нископлатена,опасна,трудна,тежка и неблагодарна работа,при която дните са изпълнени с дрямка, драпане на макарите, схеми, далавери,щавене и хоп пенсията на младини дошла и за благодарност два чувала със заплати.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво е това изнудване за пари? Напускайте и отивайте в строителството за повече пари. Никой насила не ви държи, също така сте ненужни и безполезни. Изчезвайте.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато еничарстват и пазят депутатите от другите протести заслужават глад само.
1
5
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
МВР пак ненаяло се и ламти за още пари докато под носа му убиват и заравят хора!