Служители в МВР и затворите на мълчалив протест на 3 юни

На 12 юни се готви национален протест, какви са исканията?
25 май 2022 08:38, Александър Попов
16

Синдикалната федерация на служителите в МВР и Синдикатът на служителите в затворите в България излизат на мълчалив протест на 3 юни. Успоредно с това организират национален протестен митинг на 12 юни.

"Нашите искания не са променяни от 20 февруари тази година. Те са точни параметри на увеличението на заплатите в двете министерства, като нямаме изискването това да бъде минимум 25%, и стартиране на реформа в сектор "Сигурност", заяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи Илия Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му единият протест е предупредителен, докато се извърши актуализация на бюджета. Той се надява разумът да надделее. Ако ли не - на 12 юни националният протест ще бъде присъствен пред сградата на Народното събрание.

Той изтъкна, че такова неглижиране на синдикатите в Министерството на вътрешните работи не си спомня да е имало. "Има тотално незачитане на нашите становища", допълни Кузманов.

"Структурите на МВР ще работят по време на протестите, защото не можем да си позволим да спрем работа - по закон и като професионалисти. Неприятно ще бъде, ако правото ни на протест бъде използвано политически, защото ние политически искания нямаме", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: протестМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Красен преди 1 година
Какво да правят горките полицаи и служителите на реда, след като от многото схеми на правителството на просто Киро, парите отиват основно към престъпници и олигарси като Маджо, Иво Прокопиев и Васил Божков - Черепа!
11
1
 
1
 
! Отговори
Такси преди 1 година
Какво искат пак ушевите безполезни в цялата държава ? Един лев осигуровка не са платили за тази страна.Най безполезните в нея са полицаите. Постояно прибират рекет от дилъри от копрайм ся от колани заплата за нищо правене и спане и в дискотеките пак те ко искат тея *** ?
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4. След като ти харесва полицейската работа, не губи време. Кандидатствай, завърши курс, работи и на теб дните ти ще са изпълнени, както казваш, с дрямка................................., пенсия на младини и два чувала със заплати.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та то няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата им. За какви пари говорят, повечето не знаят даже че имат и заплата.
8
2
 
11
 
! Отговори
Полицай преди 1 година
Синдикатите в МВР стопират от години важни реформи и промени в полицията,там е заровено кучето.
7
4
 
2
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Надзирателите в затворите са в окаяно състояние и заслужават още но това че протестират заедно с полицайте ще им изиграе лоша шега,сами трябваше да протестират.
6
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Без съкращения,реформи и преатестация на оставащите,никакви пари.В ЕС няма друга толкова не ефективна и многобройна полиция .
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не искам като данъкоплатец парите ми да отиват за заплати на тези търтеи.
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой насила ли ги кара да работят тази нископлатена,опасна,трудна,тежка и неблагодарна работа,при която дните са изпълнени с дрямка, драпане на макарите, схеми, далавери,щавене и хоп пенсията на младини дошла и за благодарност два чувала със заплати.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е това изнудване за пари? Напускайте и отивайте в строителството за повече пари. Никой насила не ви държи, също така сте ненужни и безполезни. Изчезвайте.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато еничарстват и пазят депутатите от другите протести заслужават глад само.
1
5
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
МВР пак ненаяло се и ламти за още пари докато под носа му убиват и заравят хора!