Украинци ще бъдат разселвани от Морската гара в Бургас

Предстои съветът на директорите на дружеството да реши къде могат да останат те
25 май 2022 21:09, Йоана Цонева
61

Морската гара в Бургас става разпределителен хъб за украинските бежанци, които ще бъдат разселвани във вътрешността на страната. За това ще отговаря щаб в областната управа на града. 

"Тези, които ще бъдат настанени извън територията на Бургаска област, ще се изпрати автобус в съответния хотел, ще бъдат извозени до Морска гара, която вече няма да е Кризисен център, а ще работи като буферна зона за изчакване. От там ще бъдат качвани на влакове за извозване за местата за настаняване в страната", обясни зам.-областният управител на Бургас Тодор Иванов пред Bulgaria ON AIR.
 
Преместени наскоро от хотели в Слънчев бряг в детски лагери в Равда десетки украинки с деца днес разбраха, че отново трябва да напуснат.
 
"Надяваме се да останем тук, защото когато ни преместиха ни казаха, че това е, което може да ни предостави България като алтернатива вместо хотели, като социално място, където можем да останем до края на лятото", коментира Наталия.
 
"Буквално децата станаха от леглата и избягахме от бомбите - 6 човека! Не можем да се върнем, защото нямаме комуникации, взривиха трансформаторната станция. Продължават да взривяват, боим се да се върнем с децата", подчерта Ина.
 
От "Ученически отдих и спорт" провериха готовността на базите да приемат деца. Първите резервации са от 1 юни.
 
"Ние от самото начало сме солидарни и приехме украинците, които бягат от войната, но от тук нататък трябва да направим баланс, къде могат да почиват нашите деца и евентуално там, където имаме луфтове и нямаме резервации, да ги пригодим за настаняване на украинските бежанци", поясни изпълнителният директор "Ученически отдих и спорт" ЕАД Пантелей Мемцов.
 
Предстои съветът на директорите на дружеството да реши къде могат да останат украинските бежанци без да се смесват с лагерниците. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Не може бежанците да имат претенции, ако не им харесва да се върнат в Украйна,където не се водят воени действия и спокойно могат да живеят колкото си искат !
38
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Чисто и просто на хорана им харесва на морето и искат да останат до края на сезона пък после ще видим !
37
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никоя не каза "Искам да бачкам, за да остана тук". Не стигат вътрешните търрте_ии, а ся и външни за капак.
36
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ги вкараха тук безплатно на курот ,пък война ,а се връщат на Украйна като разбраха че ги пращат на други градове )ПП и коалиции ко стана бря ,нали 200 000 места за работа има ,но и да работата не искат )
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От морска гара ще се разселват в Столипиново ,Максуда ,Факултета ,Грудово ,Звездец,Ямбол ,Сливен за подобрение на генома .
34
3
 
25
 
! Отговори
До46 преди 1 година
Смешен,известно ли ти е,че Великобритания и САЩ взети заедно са приели по малко украинци от нас?
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото те са зли към нас.Защото ни налагат изисквания и заради тях страдаме.
32
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англия,Франция и Германия се напълниха с икономически мигранти от Азия и Африка и не злобеят като нас,а ние не искаме да приютим няколко десетки хиляди славяни,някои от тях етнически българи.Защо сме толкова зли?Защо не проявяваме човещина и съпричастност.Та те са тука само от три месеца,не от три години.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз също прочерох разстреляни и реших,че на нашите им е писнало:D
30
6
 
6
 
! Отговори
шок и ужас преди 1 година
Прочетох "разстрелвани" и си помислих че Путин вече е нахлул и в България.
29
5
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
е нема ли "Stalag 17" за тия бе?!...Ега ти "СПЕЦИАЛНИТЕ" персони !!!..ИСТИНСКИТЕ бежанци едва кретат в бежанските лагери,а тия ЛИГЛИ и лигльовци въртят опашки по луксозните ни хотели!!!...Явно сме НЕПОПРАВИМИИДИОТИ !!!...Имам предвид "Ръководните ни фактори"..
28
5
 
15
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
И български клипчета с такива деца сме гледали.Ай стига вече пропаганда колко те са лоши и колко ние сме добри.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е.Генофона на украинците е много по-добър от генофона на талибаните,които Кристалина Георгиева ни пробутваше да ни го подобрявали.Достатъчно потъмняхме благодарение на индииците,стига толкова.Вепе ни наричат ..ска държава.
26
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте възможност на тези хора да се адаптират,да научат езика,да настаним децата в градини и ясли в страната и те сами ще пожелаят да работят и да изкарват прехраната си По- добре красиви украинки,отколкото талибани,на които също плащаме за да не работят.
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лагерите в Харманли,Бусманци,Любимец,Софийските-Военна рампа-Враждебна-Овча купел,Пъстрогор са полупразни!
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нееее. Друг виц. Морска гара, Сталин на брега, кораб пълен с укри. Къде да разтоварим кораба, таварищ Сталин? Отговор-сибиррр
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Морска гара, Сталин на брега, кораб пълен с укри. Къде да разтоварим кораба, таварищ Сталин? Отговор-Там, откъдето го напълнихте.
22
6
 
13
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Искаме ги , но масрафа да се плаща не от болния , а от богата Америка, угодила на корпорациите си за военна експанзия към Русия. Лоша инвестиция , на наш гръб.
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес по босфор тв даваха украинки с тен от много копане да се оплакват къде ще ги разселят от Свети Влас, сърцето ми се къса.
20
2
 
25
 
! Отговори
мак преди 1 година
Киро оплеска нещата от самото начало и създаде проблеми, къде да ги настани и то така, че да не почувстват голяма разлика между хотел и новото място. За разходите по преместване и за издръжката да не споменавам.