Украинците недоволни в Елхово, храната била лоша

Според тях организацията не е добра
147
Украинците недоволни в Елхово, храната била лоша
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци, които са настанени във временния център в Елхово, сигнализираха, че има проблем с храната за децата и водата.

Някои се оплакаха, че са на студено и гладуват и организацията не е добра. Други заявиха, че искат да са в стаи с прозорци и не ги интересува луксът или морето.

Бежанците са категорични, че нямат нужда от лукс, но да има храна, топла вода и прозорци. И няма проблем и сами могат да измият местата, където ще ги настанят.

550 украински бежанци бяха приети във временния лагер за 72 часа.

Мариана Тошева от Агенцията за бежанците обясни, че има вариант и БДЖ отново да се включи при разселване на бежанците.

„Тук е буферна зона и не е желателно повече от 72 часа да са хората по обективни обстоятелства. Снощи на една от възрастните жени й е прилошало и е дошла и линейка. Диабетно болни има,  семейство слепи хора, така че това. В 8 ч. ще има закуска след това Българският червен кръст ще донесе пакетът храна за деня“, каза тя пред bTV.

Предвижда се от буферния център да тръгнат бежанци към базите, но не се знае колко ще са.

Майки казаха, че някои от децата са си легнали гладни. А от закуската, която дойде към 9 часа, бежанците не бяха доволни. Те споделиха, че няма чай и вода, а само сух хляб, което не е добре за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: бежанциЕлхово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се сезира корупционната комисия, кой и как е избран за приготвяне и доставяне на манджата. Парите които се отделят за порциони са доста високи за украинците.Явно пак някой *** или сороспетник е на хранилката и цуца комисионни без явни търгове.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бягат на запад! Там е много по хубаво
6
1
 
43
 
! Отговори
Альона Токмакчук преди 2 години
..... и басейнчето да е с топла вода!
5
1
 
39
 
! Отговори
тя преди 2 години
Трябва да свикват Да си бежанец и друг да те гледа , не винаги ще ти харесва !
4
0
 
54
 
! Отговори
питам преди 2 години
От кога бежанци-курортисти определят дневният ред на държавата ни???
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бежанците са категорични, че нямат нужда от лукс, но да има храна, топла вода и прозорци. И няма проблем и сами могат да измият местата, където ще ги настанят.".....и сешоар в банята обезателно!
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще разберат ,че Зеленски реално ги е предал, да не се сърдят на нашата страна, а на ПроЗападните марионетки,които защитават, обвинявайки РФ в агресивно поведение.
1
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора, които са доволни. Но те са малко, защото и истинските бежанци са малко. Аз обаче държа да правя разлика вежду истински нуждаещите се хора и тарикатите. За това няма да ги слагам под общ знаменател. Моля и мисирките да не го правят.