Прокурист: "Пирогов" е задлъжняла при управлението на проф. Балтов

Лечебното заведение било в предкритично финансово състояние
10 юни 2022 09:23, Анисия Иванова
28

Над 16 млн. лв.  са просрочените задължения на болница "Пирогов". В края на 2021 г. финансовият резултат на лечебното заведение е загуба в размер на 24,5 млн. лв., съобщиха от Министерството на здравеопазването.

"От една страна причините са самият модел на управление, който е въведен. И слабата финансова дисциплина, която е била назад във времето. Не всички разходи и договори са правени по целесъобразност и в резултат на това болницата е задлъжняла. В миналото са сключвани договори с доста голям гратисен период, който е в порядъка на 2-3 години, болницата не дължи нищо и после изведнъж тези разходи трябва да се покриват", каза новоназначеният прокурист на болница "Пирогов" Пламен Милев в студиото на "България сутрин".

По думите му болницата е в предкритично финансово състояние.

Още по темата

"Това наложи вече да се търси форма на управление, като в болницата влезе прокурист и раздели управлението на две части. Болницата е задлъжняла толкова много след 2016 - 2017 - 2018 година под ръководството на проф. Балтов. Има и доклад, който показва, че тези години болницата започва да се декапитализира. Именно там не е направено нищо, дори са сключени доста рискови кредити за болницата. И въпреки всичко - болницата вдигна заплатите от месец май", допълни Милев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че едно лечебно заведение може да е на печалба, стига да се управлява добре.

"Пирогов" няма право да си избира пациентите, няма право да ги връща. Обслужва всеки и може да бъде на печалба, стига да се управляват правилно финансовите потоци. Ще има преструктуриране на кредитите, тъй като те в момента са няколко на брой към различни банки. Те могат да бъдат предоговаряни и това ще е първото нещо, което ще се случи. Ще бъдат насочени към една банка, като ще се предоговори и лихвеният процент", подчерта прокуристът.

Пламен Милев увери, че ще има средства за ремонт на отделните клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли ДИРЕКТОР ДЕРИБЕЙ на болница който да не краде?
19
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Я вземете да се гръмнете! Д-р Балтов бил виновен! От както станаха търгоски дружества и започна търговия с хора се превърнаха в кочини за лечение. ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА!!!!!
18
4
 
4
 
! Отговори
546 преди 1 година
Балтов крал, ама вие четворно повече.
17
4
 
10
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
"Пирогов" е задлъжняла при управлението на проф. Балтов - този не беше ли лично предан на " Чудото от БАНКЯ"
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега,болницата е виновна,че вдига заплатите!Кой задължи болниците да вдигнат задължително заплатите на персонала,иначе няма да има договор с НЗОК?!И това е болница ,която няма право да връща пациенти и в повечето пъти всичко остава за нейна сметка...Прокуристът да си говори за финансите,а не как да се лекуват пациентите.
15
4
 
9
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 1 година
Ало,Милев!! Една болница да не е сладкарница / па макар и собственик да е жената на Кирчо ***!¡/ или ресторант, които се " управляват добре",че да " печели"? Като се краде от НЗОК по знайни и незнайни пътища ли? Или от джоба на болните???!! Айде бегай у лево!!!!
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее, само 16 милиона?!? Александровска пък чукна 80 милиона задължения по времето на Бай Бoтoкс. Балтов е подходил много аматьорски, пък са от една партия с Бoтокса - можело е да попита за съвет!
13
3
 
14
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Така де, който Медицински център е собственост на Балтов? Какви толкова трудно за разбиране има?
12
11
 
8
 
! Отговори
Мичурин преди 1 година
Медицинският център в Царево е осъществена дългогодишна мечта на хората /местни и туристи/,да не бият път до Бургас ! И в това ли виждате нещо лошо ,бе софиянци !?
11
11
 
10
 
! Отговори
ДО 7 преди 1 година
Медицинската апаратура е във,,Общински медицински център " в Царево,а не във вилата на Балтов !.....Аман от преиначаване и лъжи,другари !!Не ви ли омръзна бе ?
10
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болниците ни задлъжняли, пред фалит, а се намират пари да лекуваме украинци и да ги пуснем да се ширят по курортите ни за наша сметка. Как да си обясним такъв един парадокс? Можем да издържаме хиляди хрантутници чужденци, а болниците не можем.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професорът е прибрал нова медицинска техника за 14млн и я отнесъл в частната си клиника в Царево! Някакво разследване, някакъв отзвук???
8
15
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Пак се почна !!Кирооооо,с тези политика на тотално отричане на всичко ,лъжи,инсинуации,популизъм във всички сфери ,водиш държавата към пореден ,,Виденов ефект"
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе незнам защо ама по паркингите на фалиралите болници е пълно с джибки за по над 150к. Кой разбрал, разбрал
6
0
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Ти да видиш, знаем ,че сте чиста вода ненапита,няма как да сте виновни !
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Публична тайна е, че медицинската апаратура на стойност 14 млн, открадната от Пирогов се намира в гаража на вилата на Балтов в Царево. Ама Гешев спи дълбок сън.
4
2
 
16
 
! Отговори
беден преди 1 година
Е сега ако кажете , че не са си раздавали огромни ДМС-та и дивиденти по отделенията може и да ви повервам
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ни могъл да си помисли...Балтов, този изтъкнат специалист по пътната маркировка ..
2
6
 
23
 
! Отговори
Там откъдето преди 1 година
минат ГЕРБ и ДПС трева не никне
1
1
 
17
 
! Отговори
Айде бе преди 1 година
ние мислехме, че Киро пак е виновен, но нали 80%са крапостни селяни, как ще мине сега това с Балтов???