17-годишната Еми се нуждае от помощ за лечение

Окончателната диагноза е рак на надбъбречната жлеза
20 юни 2022 17:37, Анисия Иванова
11

Разказваме ви историята на едно момиче боец и нейното семейство, което въпреки силните удари на живота, посреща всеки замах с усмивка и голяма доза надежда.

Еми се нужда от нашата помощ. Всичко започва преди 3 години, когато Еми вдига температура без причина. Първата диагноза, която ѝ поставят, се оказва грешна.

"Тъй като бяхме изпълнили протокола за невробластом с всичките химиотерапии октомври месец, лекарите прекратиха лечението 2020 г. Според тях тя била в ремисия", разказа майката Екатерина.

Като майка тя започва подробно да се информира за заболяването на дъщеря си. За съжаление, притеснението ѝ от внезапното спиране на лечението на Емилия се оказват оправдани.

"6 месеца по-късно тя беше с изключително много наличие на разсейки. Започнахме този мъчителен кръг на много операции, химиотерапии, лъчетерапии", поясни Екатерина.

Окончателната диагноза е рак на надбъбречната жлеза. До този момент Еми е претърпяла 6 тежки операции, минала е през 13 курса химиотерапия и 25 лъчетерапии. Това обаче не я спира да живее като повечето момичета на 17. Тя вече има сериозни планове за бъдещето си.

Освен с диагнозата, семейството се сблъсква и с бездушното лице на здравната ни система.

"Хирург, който каза, че е погребал 2 деца и по-добре ужасен край отколкото ужас безкрай и че тя няма шансове. Мисля, че няма по-лошо от това някой в очите ти да ти обяснява, че детето ти няма шанс. Мисля, че само Господ може да реши кой колко дни има", изтъкна Катерина.

Въпреки всичко семейството намира опора в лицето на доктор Стоилов. Надежда за Еми има в Унгария, където трябва да премине през специално лечение, което ѝ дава 50% шанс за нормален живот. Семейството обаче се нуждае от финансова подкрепа, за да може Еми да продължи да мечтае.

Можете да помогне на момичето по следните начини:

Банкова сметка на името на Емилия Симова в Банка ДСК

IBAN: BG56STSA93001528424299
BIC: STSABGSF
Основание: дарение за лечение
REVOLUT - +359894486828 IBAN: LT73 3250 0571 6885 0731 BIC: REVOLT21 Ekaterina Simova
PayPal Ekaterina Simova +359894486828 Ketintze@gmail.com

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
фори преди 1 година
Политици, колко пари опукахте за интриги. Болниците търговски дружества. Всички мракобестни политици сте за гилотината.
10
0
 
3
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Dano se oprawi tova hubavo momiche lele naprao mi se plache
9
1
 
3
 
! Отговори
преди 1 година
Всичко и навсякъде е търговия с живота си, и цената нараства с напредване на възрастта, като в един момент и милиардери като Стив Джобс, владеят целият свят чрез айфона и пак умира от рак, и колкото повече пари за лечение толкова повече се гърчи страда и удължава агонията си. И като знаете колко ще струва, айде не може да не знаете, честно не се оправдавайте с въображаем Господ, защо създавате тези жертви. Или може би си мислите че на вас няма да се случи, адски наивно.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано момичето да намери кадърен доктор. Здравеопазването у нас е търговия с живот. Как не ги е срам!
7
8
 
0
 
! Отговори
преди 1 година
Прав е хирургът, с изключение че краят няма нужда да бъде ужасен. Такива жертви на безотговорно и безнаказано размножаване трябва да бъдат приспани по хуманен начин. Родителите очевидно са виновниците че са причинили това на детето като са го създали в свят където има огромен риск и се оправдават с въображаем герой наречен господ. Останали са с грешното впечатление че всичко е весело и здравословно, обаче рано или късно ще опрат до линейките и паднат под ножа.
6
0
 
7
 
! Отговори
Петков! преди 1 година
Народа издъхва в ръцете ти, накарай тази шайка депутати да спаси човешки ЖИВОТ!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нашите БЪЛГАРСКИ деца пари за лечение НЯМА. Има пари обаче за плащане на един извънредно дълъг курорт на украинци, които след това се ползват за митинги в подкрепа на ДБ и ПП.
4
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Ще даря пари... Обаче, наще как да ги нарека незнам... Колко пари потрошиха по укритата... Ей затова и тия трябва си ходят... Къде е държавата в такива ситуации...
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да чака БГ коледа. За Украйна сега събираме.
2
0
 
8
 
! Отговори
Вера преди 1 година
Дано!
1
1
 
32
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Пожелавам пълно оздравяване на това чаровно момиче !Днес, поне под такива статии не бъдете сребролюбци и махнете тъпите реклами.