Доц. Вазов: Актуализацията на бюджета е символ на икономиката на страха

По думите му депутатите не са икономически добре подготвени
20 юни 2022 22:11, Красимир Ангелов
7

"Вкарването на актуализацията на бюджета в момента е символ на икономика на страха. Тази икономика на страха се поражда от военните действия, от пандемията, от действията на самото правителство, от самите депутати, тъй като те влизат в икономическа материя, която не познават и в същия момент хвърлят тази материя върху българина, който не винаги е икономически грамотен", коментира ректорът емеритус на ВУЗФ доц. Григорий Вазов в "Денят ON AIR".

Той посочи, че точно това политическо поведение поражда тези символи на икономика на страха. По думите му депутатите не са икономически добре подготвени.

"Политическата ситуация е сериозна и именно тя поражда тази икономика на страха. С този бюджет в момента се създават едни много сериозни предпоставки за засилване на влиянието на тази икономика на страха върху поведението на хората. С тази актуализация не се правят инвестиционни разходи от страна на бюджета. Не се заема фискално пространство за инвестиции от страна на бюджета, а обратното - слагат се съчки в огъня", каза доц. Вазов пред Bulgaria ON AIR.

Той определи днешното шествие в подкрепа на кабинета като предизборен митинг.

"Дори и вотът на недоверие да не мине, не мога да си представя едно правителство да функционира с един-двама депутати по-малко. Тоест този вот на недоверие ще се повтори съвсем скоро. Правителството ще бъде бламирано. Ние се намираме в сериозна предизборна ситуация", изтъкна той..

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Доценте теб не те страх защото твоята заплата от няколко хилядарки няма нищо общо с песия от 400лв.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От таз актуализация не зависят ли техните заплати,че така са се запънали да обясняват,че е само за пенсии,за добавки заради кризите с цените,помощи за малки,средни бизнеси още от минали години и закъсали за финансиране държавни обществени поръчки по сфери,но повечето по благоустройството разчитащо на рефинансиране от плана за възстановяване със свои сили за развитие от теглените заеми,но ако всички те са тъй малки в суми то ще минат заради заплатите им на депутатите и държавните дейци,иначе нема
3
4
 
4
 
! Отговори
икономика преди 1 година
Няма правилни икономически мерки, при криза като сегашната. Просто трябва да се надяваме да отмине по-бързо тази ситуация. От въпросния ректор съм чувал доста некомпетентни изказвания по икономически теми, така че мнението му не е меродавно...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е но повечето хората мислят първично и не разсъждават в перспектива, така че ще остане неразбран.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно прав е този човек!