Депутати от ДПС напуснаха НС, отидоха при протестиращите

Партията участва в организацията те да дойдат в столицата днес
21 юни 2022 13:45, Нели Христова
81
Депутати от ДПС напуснаха НС, отидоха при протестиращите
Снимка: БГНЕС

Лидерът Мустафа Карадайъ, депутати от ДПС и кметът на Кърджали Хасан Азис отидоха при събралите се около Паметника на Цар Освободител представители на местната власт, дошли да протестират по време на дебата по вота.

Още по темата

Пред Народното събрание е периметърът, отреден за противниците на властта. Първи места там под жежкото слънце заеха представителите на общинските структури на ДПС. Хората са от сдружението "Толерантност", сред тях и кметът на Белица, а лидерът на ДПС потвърди, че паритята участва в организацията те да дойдат в столицата днес, пишат от 24 часа.

Той чул от тях ценни предложения и щял да ги внесе в парламента, обясни Карадайъ.

 "Днес е празник на толерантността и демокрацията", вметна саркастично той пред репортери, коментирайки дебата в пленарната зала.

Еклектично близо до хората на ДПС се бяха подредили здрави момчета с татуировки, които скандираха възгласи за "българщина". Част от тях освиркаха Карадайъ, докато минаваше покрай тях. Това са представители на ВМРО и огранизация "Хан Кубрат", които са сред 11-те партии, граждански сдружения и физически лица, подали уведомление за протестите по-късно.

За поддръжниците на кабинета е отредено мястото откъм северния вход на парламента.

Да бъдат толерантни, всеки има право на протест - това обясни, че ще призове симпатизантите на ДПС зам.-председателят на партията Йордан Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
13
 
! Отговори
сигурно е преди 1 година
ДПС са осигурили безплатни автобуси за Промяната !!!
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметовете **едвам** свързвали двата края, ама намерили пари за митинги и автобуси.
14
4
 
11
 
! Отговори
Хасан Бирханлъто преди 1 година
Тюркиемите сме номер 1, вкарвам контрабанда чрез каналите на Боко и ДПС от Тюркието - пръхове, слатки, квото се сетите, цигари незаконни и зареждам *** махали в Столипиново, Шикер Махала, Факултета , всичко се турцизира в Бг, което ме радва, демек стана копторлък, ама така ми харесва
13
1
 
22
 
! Отговори
българка преди 1 година
Въпросът НЕ Е защо тези хора от селата са ги докарали в центъра на София ! Въпросът е - ЗАЩО ФЪНДЪЧКАТА ИМ Е РАЗРЕШИЛА ?!??? Това е въпросът ! Те без благословията на местната управа няма да посмеят да дойдат. КОЙ управлява София - ГРОБ и тяхното протеже Фърдъкова!
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари за бензин уж нямало ама а втобусите с башибунаци на ди е пие сие ту фърчат
11
2
 
16
 
! Отговори
Сосидж преди 1 година
Не знам колко е вярно, но в туитър доста се възмущаваха, че ДПС събират хора с автобуси, като предлагат минерална вода и сандвичи. Може и да не е вярно, ама след тази новина ми изглежда правдоподобно. Хората пишеха, че Възраждане ще се събират, ама ето я къде била връзката.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такава смешка, дошли 2 автобуса хора, Мустафа ги пита "за какво сте дошли" , те мълчат и Мустафа им подсказа "за оставка" и те повтарят като папагали.
9
1
 
20
 
! Отговори
Схемичките преди 1 година
Сметни! ПП наистина са настъпили ДПС и няква тяхна схема! Някой да си спомня кога последно или въобще кога ДПС са излизали на протест?! Аз поне не си спомням, а най-жалкото е че Възраждане ще протестират редом с ДПС и ГЕРБ...
8
2
 
15
 
! Отговори
Румен преди 1 година
ДПС не може да управлява Местната Власт - няма капацитета. Иска винаги да и дават пари от държавата / да е в централнаото управление без отчет да замита и завлича Е затова реват срещу властта от ЗАВИСТ Защото ги притискат
7
5
 
5
 
! Отговори
Карадъя преди 1 година
до 8, защото *** е турски вилает, виж само колко българи ходят в Турция, и оставят чок пара в моята родина - Тюркие, ние , тюрките в ***, управляваме след абдикацията на Тошо *** през 1989 г.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеевски отиде ли при хората ?
5
2
 
20
 
! Отговори
Хасан преди 1 година
Ам ам ам спряха ми папуту искам си предишното с герп- тогаз праихми пачка яко
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те половината не знаят български и не разбират дебатите ,какво да правят, а и са там само за да си вземат заплатите и да крадат по 100 ина бона на месец на депутат , някой и повече, ама нека простите бг турци, дет бачкат в строителството и в селското стопанство масово и някой и друг *** българин да ги избират, те са си доволни. Карадъя построи на 10ина близки роднини къщи за гости , а те си живеят там , демек ЕС и България им построиха къщи, а аз дадох 300 000 лв за да си построя
3
3
 
26
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
А защо митинга на ДПС не е на Росенец? Или на ТЕЦ Варна?
2
5
 
31
 
! Отговори
Е,лъснаха преди 1 година
Най-сетне .Още от сутринта ви написах, че това са кметовете на ДПС .Спряха им кранчето и изтрещяха .Това само показва,че ПП са на прав път.
1
3
 
23
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 година
"Партията участва в организацията те да дойдат в столицата днес" - некой може ли да ми обясни какво значи това? Може би, че ДПС-то е докарало 50те човека на снимката горе с един автобус от некой забутано село? Зарад тях ли затварят центъра на София?