Новият вариант на COVID-19 протича с втрисане и умора

Нужни били поне две седмици за възстановяване
71
Новият вариант на COVID-19 протича с втрисане и умора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Става дума за съвсем различен вариант на "Омикрон", в момента върлуват вариантите BA4 и BA5. Този вариант протича леко, но заразява. Всички мерки, които предприемаме, гледаме да са против заболяване. Това заяви в студиото вирусологът проф. Радка Аргирова пред bTV.

"Много по-рядко настъпва загуба на мирис и вкус, което беше характерно за първите варианти в началото на пандемията. Този вариант има изключително грипоподобна симптоматика – втрисане, силно главоболие, силна умора", обясни тя.

Проф. Аргирова добави, че на човек може да са необходими и две седмици, за да се възстанови при заразяване. 

"Стратегията на вируса е да оживее, затова той трябва да се разпространява. Призовавам хората, които все още не са се ваксинирали или пък не са си поставили втора бустерна доза, да си поставят. Имам опасение, че има скрита заболеваемост", смята още проф. Аргирова.

Тя заяви, че най-вероятно мерките като дистанция и носене на предпазни маски ще се върнат през септември, когато ще се появи нов вариант на коронавируса.

Вирусологът обяви също, че не смята, че у нас ще се стигне до епидемия от маймунска шарка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковида е гаден, "ваксината" още повече. Точка.
41
6
 
23
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 1 година
Срам и позор ако пак сложите маските! СРАМ И ПОЗОР! Време е да се противопоставим на лъжата и измишльотината! Който го е страх от настинка, той да ходи с "маска"! Нормалните хора трябва да откажем! Докога ще е това, завинаги ли??
40
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста хора умряха от "ваксините" що така ваксъри? Май не са ваксини?
39
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно антиваксите и конспирационистите не са се сблъсквали с ковида до сега. Или са асимптоматични. Късметлии.
38
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста хора умряха от грипът що така антиваксъри? Май не е грип?
37
6
 
20
 
! Отговори
Годжи преди 1 година
Тоя път не познахте,вече ще има кютеци
36
7
 
32
 
! Отговори
е как се знае отсега преди 1 година
"Тя заяви, че най-вероятно мерките като дистанция и носене на предпазни маски ще се върнат през септември, когато ще се появи нов вариант на коронавируса." - Изглежда има план-график за поява на нови варианти?
35
5
 
30
 
! Отговори
Възмутена преди 1 година
Как пък знаете кога ще ми нов вариант-в началото олеле непознат вирус, сега знаете и кога мутира.... Истината е, че нищо не знаете, ваксината на този етап не действа както видяхме и стига лъжете хората.....Мангъров излезе прав...
34
5
 
29
 
! Отговори
2 преди 1 година
Како Радке, всяко грипоподобно заболяване протича с втрисане, умора и отпадналост, но не си спомням някога да са се слагали маски, затваряли бизнеси и т.н - хвърли си дипломата дърта чумо.Сега през лятото са най-активни ентеровирусите, които се разпространяват най-често по морето - що не забраните и летния сезон, че децата се подрискват за ден, два?
33
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надувате спукан балон, господа. Измислете си нов вирус, изиграйте представлението по-добре, пък тогава се надявайте хората да ви се вържат.
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имал изключително грипоподобни симптоми. Ами защото е грип. Ковид няма. Има един фалшив тест, който дава положителен резултат на какво ли не.
31
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БИЛИ : УСЕТИХ , ЧЕ СВЕТА ИМА НУЖДА ОТ НЕЩО ПО-СЕРИОЗНО ОТ ОМИКРОН БАБАЛУГА 4 И БАБАЛУГА 5 / ЗАТОВА СЕГА ПРОКАРВАМ МАЙМУНСКАТА ЧУ-*** / НЕ ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕТЕ ОТ ВАКСИНИРАНЕТО НА БИЛИ
30
3
 
40
 
! Отговори
Айде стига вече, а? преди 1 година
Отдавна сте смешни, но вече КОПАЕТЕ ДЪНОТО. Втрисал и водел до умора... ТОВА ПОВОД ЗА СТАТИЯ ЛИ Е? Я ходете на... Колко ваксини да си набия, за да се предпазя от "втрисане" и "умора"?
29
2
 
11
 
! Отговори
сложи 3-та време е преди 1 година
До Фънди Така става като Графеноксида вкезе в митохондрийте на мозъка.
28
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Имам опасение, че има скрита заболеваемост" - тоест, великият Страшен Ковид продължава да се боледува без даже да разберат заразените? Моле мале
27
1
 
22
 
! Отговори
ан те такааа преди 1 година
Преди малко ме втресе и се уморих, дали ковидясах?!
26
19
 
7
 
! Отговори
Фънди преди 1 година
Гаден си е вируса и това е. След две ваксини преди 6 месеца, осми ден съм на легло, потя се, кашлям и не мога да изгоня гадния бацил.
25
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпитвам вече втрисане и умора от ежедневното баене на корона врачки като баба Радка! Не ми трябва маска, а тапи за уши!
24
2
 
37
 
! Отговори
Петър Танчев преди 1 година
Е от кога толкова много се загрижиха за хората че заради един обикновен грип с втрисане и умора нахлузват насила маски и затварят бизнеси?? Тези сериозно започват да ме вбесяват! Искам да се върне старото нормално, а тези като Радка, Ива, Мутафчийски и тем подобни корпоративни лобисти - в затвора!
23
2
 
27
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 1 година
"Тя заяви, че най-вероятно мерките като дистанция и носене на предпазни маски ще се върнат през септември, когато ще се появи нов вариант на коронавируса."----Най-вероятно ще вървиш на два метра под земята, дъpта фарма вещицe!