Протест срещу цените на горивата блокира подбалканския път

Протестиращите поискаха цената да падне до 2 лв.
2 юли 2022 19:16, Анисия Иванова
65

Жители на Карлово и Сопот излязоха на протест срещу високите цени на горивата. Те блокираха подбалканския път София-Бургас. Служители на полицията се наложи да отклоняват движението по обходни маршрути.

Протестиращите се събраха с леки коли и мотоциклети пред спортната зала в Сопот, след което се отправиха на шествие, за да изразят недоволството си от високите цени на горивата и ежедневното им покачване.

Хората поискаха цената на горивото да падне до 2 лв. Според протестиращите високите цени са спекулативни, защото доходите на хората в България са много ниски.

Протестът продължи по главните улици на Карлово. Там бяха блокирани и входовете на бензиностанции. Протестът ще продължи и утре, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
28
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Бензина и дизела трябва да стане 10 лева. Иначе няма оправия. На тези цени сегашните всякакви джигити си карат и се изшиват. Ако поскъпне бензина малко ще се намали трафика и ще може да се шофира нормално.Дори си мисля че 10 лева е малко. Най добре 20 лева литър, бензин и дизел а газта 12 лева. Имам един съсед има само едно дете а жена си карат две коли. България загива заради безотговорни българи, които имат само по едно дете а пък не жалят пари за коли и горива. Семейство с едно дете-трагедия
11
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ниските цени на горивата идват когато избием силийците, персийците, руснаците и венецуеляните. Нарамвайте джавелините и автоматите и почвайте да избивате хора от горепосочените държави. Ще им падала цената, хаха тва да не е социализма да търгуваме с Ирак и Либия? Тук в НАТО не става с просия, живее се с квото ти отредят американците. Те за тия цени са избивали милиони души по целия свят, а не са хленчили.
10
18
 
18
 
! Отговори
Digger преди 1 година
Бензина ти е скъп - махаш колата!!! Егати ш лякания народ!!!
9
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма кво да протестират. Това е капитализма и свободния пазар - прекупвачи и надценки, ако искат ще им го продават и на 10лв и ще ходят пеш. Дреме им на милионерите за болките на некой си. Чакат държавни субсидии от бюджета дето го пълнят и тия без лични автомобили, да плаче ли човек, да ги съжалява ли. Като искат ниски цени на горивата да взимат по една пушка да се присъединяват към турската армия и да ходят да избиват сирийци за да им падне бензина с 20 стотинки.
8
6
 
17
 
! Отговори
Аааа уууу преди 1 година
Аз пък искам бензина да е 1,2лв и дизел по 30ст, като в Саудитска Арабия. Уууу, долууу
7
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдигайте чукалата и право при ония "борци"против Русия,Киро Простото,Асен Обратната навивка,Ристю Росенеца!
6
16
 
23
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Национален референдум за напускане на ЕС и НАТО! Референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
5
3
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Ами ,излезте.¡
4
15
 
15
 
! Отговори
не моем да разберем преди 1 година
е добре де , нали Борисов не е на власт , избрахте си умни харвардски костюмчета , що сте недоволни ?!
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за храните, парното и тока кога????
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез изобщо не слушат какво им се говори: "Асен Василев: Имаме най-евтиния бензин на колонка в ЕС". За ко сега протестират?
1
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не излезнат 15 или 20 000 човека, нищо няма да се промени. Киро и Асен са поели ангажименти към олигарси клиенти на прокуратурата. При горивата има спекула и картел. Когато спонтанно излезнат около 20 000 човека ще настъпи ред. Само с бой ще стане. С мирни протести нищо няма да постигнат.