Какво ще ни е необходимо за да ползваме отстъпката за гориво?

Програмата е предвидена до края на годината
5 юли 2022 12:05, Анисия Иванова
39

"От събота вероятно ще се прилага отстъпката от 25 ст. за литър гориво. Участието на бензиностанциите е пожелателно и затова няма да се прилага на всички. В Българската петролна и газова асоциация нямаме информация, че има компания, която няма да участва. Хубаво, когато хората отидат на бензиностанцията, е да попитат дали ще се прилага отстъпката и след това с малкия талон на колата да отидат на касата и да заплатят. Талонът е важен, тъй като автомобилът трябва да бъде на физическо лице и регистрационният номер на автомобила се вписва във фискалния бон, който ще бъде издаден", обясни Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация в студиото на "България сутрин".  

Той поясни, че товарните автомобили от категорията N1 няма да имат възможност да получават отстъпка, дори да са собственост на физически лица.

"За други ограничения в момента не знаем. Има известна несигурност относно високопроходимите автомобили, но чакаме инструкции от Министерството на финансите", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му програмата е предвидена до края на годината или до приключване на 150-те млн., което ще бъде обявено от страна на държавата, ако се случи.

"Надявам се, че цените на горивата ще останат на тези стойности в рамките поне на следващия месец. Основният проблем с горивата в Европа е, че се търсят готови продукти. Това се дължи на факта, че в последните 10 години в Европейския съюз бяха затворени 1/3 от рафинериите, което доведе до този проблем. Няма опасност от недостиг за страната, но когато готовите количества са намалели, съвсем логично е цената да се увеличи. Смятам, че този процес е към края си", заключи Светослав Бенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Русия внесените горива на производствена цена излизат от рафинерията макс на 1.30лв а докато стигнат до крайния потребител цената набъбва до 3.60. (над 176% увеличение). Та пак добре си помислете кой реално ни ограбва? Русия или ЕС + нашата държава? Русия ни дава евтини горива и ако не бяхме толкова глупави постоянно да им се репчим щяха да са още по евтини. Ни си сами си ги прави скъпи.
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Необходимо е да подведем под отговорност предателя Киро!
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kиро лъжецо с тези пари се оправдава 3 месеца, сега се оказа, че няма да има нищо или ще има с 1000 условия ако решат от бензиностанцията! Смях пълен - типична кирова подмяна на обещания!
7
5
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Тази идея ми харесва.. .
6
1
 
20
 
! Отговори
СЕТ преди 1 година
До КОйЯвно не си слушал добре. Талонът трябва да се представи, защото отстъпката е единствено за автомобили, регистрирани на физически лица от определени категории М1 и Л. Как да го знаят това касиерките по номера. Да не са свързани с чипове с КАТ. А защо е измислено така, питай мислителите дето са го измислили....
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На територията на ***,за да ползваш каквото и да е,са нужни куп документи,разрешителни и удостоверения,за да може човек да се откаже навреме. Сега добра идея е за да зареждаш с отстъпка ,е да се представи на касата, удостоверение за липса на задължения. Прошляци и длъжници няма къде да се моткат с къдящи дараци.
4
2
 
10
 
! Отговори
КОй преди 1 година
Защо като се зададе въпрос,винаги се заобикаля отговра.Дали защото интервюто трябва да е определено време или зашото трябва да се обясни възможно най-сложно така че никой да не го разбере.Мен лично не ми трябва тази отстъпка, ама 40мин слушам как мънка.Защо трябва да предоставяш докомент с лични данни? Има номер на кола и толкова(да не кажем че просто трябва да заредиш,няма да тегли кредит човек).Винаги в тая държава нещата стават невъзможно сложни, без отстъпки бензина е 1,85евро в момента!!!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какво ще ни е необходимо за да ползваме отстъпката за гориво?" Лоялност към Харвард и Пробиотик.
2
3
 
27
 
! Отговори
ъхъъъъ преди 1 година
От тази статийка разбирам, че не е здравословно да сме в Ойросъюза!
1
0
 
11
 
! Отговори
ам'чи тъй де преди 1 година
Е какво?!Кола и най-вече резервоар......

Спонсорирани публикации