Семерджиев хващан 6 пъти без книжка и е системен наркоман

Шефът на КАТ: Над 30% от водачите шофират под въздействието на алкохол или дрога
Обновена: 7 юли 2022 11:47 | 7 юли 2022 11:47, Елка Василева
310
Семерджиев хващан 6 пъти без книжка и е системен наркоман
Кадър: БНТ

Георги Семерджиев е хващан 6 пъти без книжка, има 80 отнети точки и е системен наркоман. Това обяви шефът на Столичната пътна полиция комисар Тенчо Тенев на изслушването му в Столичния общински съвет.

Комисар Тенев подчерта, че те са си свършили работата, но Семерджиев така и не е осъден за провиненията му на пътя, предаде БНТ.

Още по темата
През 2014 г. и 2016 г. са му образувани досъдебни производства за това, че управлява без свидетелство за правоуправление.

„Миналата седмица столичната полиция го залавя да шофира след употреба на наркотици. Отнето му е и швейцарското свидетелство за управление, което притежава. Същият водач след известно време слага фалшиви номера на автомобила и започва да се движи по улиците на София“, обясни още Тенчо Тенев.

Той изреди и още нарушения на Георги Семерджиев, при които столичната полиция е взела отношение.

„На 10-ата минута след катастрофата бяхме на мястото на тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх“. Изключително тежка и неприятна гледка“, каза още директорът на "Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев във връзка с инцидента с две жертви, при който бе задържан Георги Семерджиев.

Комисар Тенев даде отчет за работата на дирекцията по отношение на затягане на контрола по пътищата.

Той каза, че статистиката е стряскаща и над 30% от водачите шофират под въздействието или на алкохол, или на наркотици.

За миналата година да шофират под въздействието на наркотици са хванати 128 водачи. За тази година досега - 178. Водачите с алкохол в кръвта, заловени от "Пътната полиция" миналата година, са 238, тази само досега 298.


„Ние сме административно наказващ орган. По-големите институции – прокуратура и съд, трябва да вземат решение дали този човек трябва да бъде съден“, допълни Тенев.

„Не можем да огреем навсякъде. Ако има възможност Столична община да ни осигури малко средства и да сложим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта“, призова комисар Тенев, цитиран от bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой може ли да разясни как точно работи БГ правосъдието и по-точно ,на кое по ред провинение де факто лежиш???
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това са десебарските протестъри.На тоя протекцията му е идела отгоре.Тия взривиха България по - миналото лято.
11
1
 
11
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Никой не спазва закона.Тези адвокати които са го покривали до сега те са за убиване заедно с полицията на която е плащал и си е затваряла очите.Бягайте от България деца.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1Ами може би от никого? Не разбирам закона, какво трябва да стане, ако те хванат да шофираш без книжка? В ареста ли те водят? Какво следва след това? Не може директно да те тикнат в затвора.
9
4
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 година
И какво прави тоя КАТ ве?!В Русия ако хванат някой дрогиран или пиян да кара му разкатават фамилията!Европейска колония!
8
0
 
42
 
! Отговори
да, но ЗАЩО преди 1 година
Сега всичко ще ни разкажете за него. Но хората искат да знаят, ЗАЩО такива като него са на свобода, дрогират, шофират и са потенциални убийци, както се оказа. Имал 47 акта и 49 наказателни постановления. Нямал книжка, колата без номера. Арестуван и разследват за наркотици, побой и какво ли друго не. И вместо да лежи на топло, той си джитка по улиците с 160км/ч.
7
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не можем да огреем навсякъде. Ако има възможност Столична община да ни осигури малко средства и да сложим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта, призова комисар Тенев" ***, въпросния джип е заснет от ЧЕТИРИ от ВАШИТЕ камери как кара с 200 в Центъра. Не обяснявай как не сте виждали какво прави! Имате хора, които гледат тези камери, и сте можели да го спрете за проверка на място, но вие го познавате и затова сте го оставили да вършее, докато не е станала белята.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То на туй момче по лицето му личи че е изпаткал :))))
5
3
 
26
 
! Отговори
Бедил преди 1 година
Каква работа сте си свършили бе пуяк. Веднага оставка безхаберник
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това си е виц, първия път ти я взимат книжката после вече няма какво да ти вземат и те пускат (разбира се след като си плати, а може и да им набива и шамари ако го спрат и не са иструктирани "отгоре").
3
1
 
38
 
! Отговори
селянин преди 1 година
тая работа без паре не става
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия как са е нашарил по лицето, грозна картинка. Кое в хубавото на това, така да се обезобрази тоя.
1
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега на тези, от които е зависело той да е задържан и спрян да шофира да им се потърси отговорност.