Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива

В деня на тежката катастрофа участвал и в друг инцидент на пътя
Обновена: 7 юли 2022 16:45 | 7 юли 2022 16:45, Камелия Цветанова
161
Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Георги Семерджиев, който предизвика тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, е шофирал без книжка от 2005 г. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

Той добави, че през годините са били изпращани в прокуратурата материали с препоръка за образуване на досъдебно производство срещу Семерджиев, защото е карал без книжка.

Те обаче са били връщани от прокуратурата с указания да се наложат само административни глоби.

„През последните 16 години той е можел да се яви на изпит и да вземе книжка, но не го е направил,вместо това той се е пострадал да получи книжка от Швейцария, но ние имаме данни, че страната не е издала такъв документ на този гражданин. При едно от нарушенията му той е избягал и фалшивият документ е останал в полицаите“, обясни Рашков.

Още по темата
Той съобщи, че е разпоредил на Инспектората да предприемат незабавни мерки по отношение на всички случаи, които са няколко десетки за тези години, при които Семерджиев е бил спиран за проверка.

По думите му трябва да се установи какво отношение е взето от страна на полицаите за Семерджиев.

Рашков призна, че има съмнение, че е упражнена пасивност по отношение на Семерджиев.

Министърът съобщи, че на същата дата на тежката катастрофа  е имало и катастрофа на „Околовръстно шосе“ със Семерджиев, но другият шофьор е преценил, че не трябва да уведомява полицията за този малък инцидент.  

„Мисля, че ако се беше обадил на полицията, можеше да не сме свидетели на този тежък инцидент. Ще разчитаме на цялото общество да се справим  с тези, които карат след употреба на наркотици“, коментира министърът.

Той потвърди, че полицайка от София е помогнала на Семерджиев след катастрофата. В момента тази служителка е в болнични.

„Тя има отношение със Семерджиев, предстои да се уточни какви са точно те“, каза Рашков и добави, че в Семерджиев  са открили полицейски атрибути - синя лампа, палка.

Рашков съобщи, че МВР разчита на показанията на свидетлка на тежката катастрофа.

„Има една жена, която трябваше да се яви в СДВР и да съобщи допълнителна информация за инцидента, но не се е явила. Обществото в лицето на такива граждани не ни помагат“, съжали той.  

Министърът е разпоредил още да се разкрие как се е случило така, че Семерджиев е успял да избяга от полицаите, които са го спрели за проверка.

„Това е едно от разпорежданията ми  - да се установи в детайли кои са служителите, как е избягал, докъде са го преследвали, дали са проверявани камерите, с каква кола е бил“, призна Рашков.

Преди време Семерджиев е заловен с половин килограм марихуана и амфетамини, договорено е с прокуратурата 8 месеца затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
8
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 1 година
Само един въпрос имам! Има ли в РБългария МВР?Колко оставки трябва да валят до довечера ако това е държава? Извинявам се въпросите станаха два! Вълчо Кумчев
14
2
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Катаджиите щяха да напишат на потърпевшия сигурно и акт за нещо си там и за това че ги е разходил за 2 драскотини, та човек абсолютно адекватно си е спестил глаболието и времето. Какво плямпа тоя Рашков бе, какво си чешат само езиците, 15 години тоя кара без книжка, сега сочат с пръст човек от околовръстното.... no comment.
13
3
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 1 година
ОСТАВКА!
12
4
 
5
 
! Отговори
ГанЮвата кочина преди 1 година
Уджас!
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С други думи, Рашков признава МИНИМУМ, че подопечното му министерство е разграден двор. Тоя бил спрял, ама не преследвал, друг трябвало да накаже, ама нещо не се получило. Сега щял "много да се активизира". ОСТАВКА!
10
2
 
24
 
! Отговори
строя Дунав Мост 2 преди 1 година
"Мисля, че ако се беше обадил на полицията, можеше да не сме свидетели на този тежък инцидент." - Мислиш ли Раше, ама тя полицията е пътувала до наркомана !!! С други думи граждани, виновни сте , защото андрусаните полицаи са ви блъснали, а вие не сте се обадили на колегите им, да дойдат да ви напишат акт че сте живи, да си скъсат ръкавите и да ви арестуват , че сте ги нападнали! Срам за България сте oтпадъци
9
1
 
11
 
! Отговори
ПИЦА-КОКА В М. СЪВЕТ преди 1 година
КОЙ Я КОНСУМИРА...??
8
2
 
9
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 1 година
Това сериозно ли е? Знам че България не е правова страна,не е била и няма и да бъде!Но чак пък толкова да са зле нещата !Сигурен съм има още безброй нарушители на ЗЗДП и всички други закони!
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четеш и не вярваш на очите си, спрян, избягал, фалшива книжка, блъснал, марихуана, палка, лампа, наркотици и нашите безпомощни полицаи нищо не са могли да направят.Ми от утре забождам един буркан, почвам да карам с 200 без да спирам на куките и ще знам, че са безпомощни.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И трябваше да се погубят два живота, за да се разбере че основната вина идва от Джипко Бибитко и Цвъки Шестака. Още от тяхно време са покровителствани такива друсалки.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сто хилядното котило младопенсиониращи се шуробадженакорушветчийски копои се разтури , организираната престъпност ще изчезне напълно,така че Рашков разтуряй корумпетата.
4
5
 
10
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Рашков, нали реформата в МВР беше завършила почти?Какви са тези полицаи дето го покриват този още? Имаше ли уволнения и разследване на полицаичета и шефчетата им? Или ние своите не закачаме......
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега наистина ли ще вменяват вина на човека, който не се е оплакал?! А тяхното безхаберие толкова години наред? Включително на 11 юни, когато бил спрян в Студентски град на 2 вида наркотици и са го пратили по живо по здраво? Човекът, дори да се е бил обадил в полицията, при такава закрила ефектът щеше да е нулев.
2
11
 
12
 
! Отговори
Кое е общото? преди 1 година
Кое е общото между престъпния свят от 90-те години и сегашния им ренесанс . Бойко Рашков!
1
7
 
14
 
! Отговори
Борисов преди 1 година
Борисов накара хорта да бъдат безнаказани