В първите 24 часа от спецакцията: Шофьори с алкохол и с дрога в кръвта

Операцията бе разпоредена от Кирил Петков и Бойко Рашков
8 юли 2022 11:58, Нели Христова
63
В първите 24 часа от спецакцията: Шофьори с алкохол и с дрога в кръвта
Снимка: БГНЕС

Още в първите часове на спецакцията на МВР срещу водачите, употребили наркотични вещества, обявена от премиера в оставка Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет вчера, са заловени дрогирани шофьори в различни области на страната.

Всеки от тях е употребил повече от един вид дрога, съобщават от МВР.

Операцията бе разпоредена от вътрешния министър Бойко Рашков, след като 35-годишният Георги Семерджиев предизвика жестока катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени, а таксиметров водач пострада. От МВР описаха бившия футболист като "системен наркоман".

Около 17 часа вчера пътни полицаи от Велико Търново спрели за проверка 29-годишен водач на лек автомобил "Опел". Мъжът е известен на полицията и е от Севлиево. Тестът за наркотици показал, че той е седнал за волана след употреба на канабис, амфетамин и метаамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Десет минути преди полунощ в района на бензиностанция "Петрол" в Царево, служители на МВР спрели за проверка софийска "Хонда CRV", управлявана от 26-годишен столичанин. Установено е, че той е шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 0,78 промила и наркотични вещества - кокаин и канабис. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В харманлийското управление снощи пък е бил задържан неправоспособен водач на 34 г., шофиращ в Града на Белоногата скутер без регистрационна табела. Техническото средство, с което е бил тестван отчело употреба на канабис, амфетамин и метаамфетамин. При последвалия личен обиск, в дрехите му е открита стъклена лула с жълто вещество, топче със суха зелена листна маса около 1 грам и таблетка с надпис, които той доброволно е предал на разследващите. Мярката му на задържане е до 24 часа.

Министър Рашков обяви вчера, че спецоперацията срещу шофьорите, употребяващи упойващи вещества, ще продължи, докато е необходимо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Никк преди 1 година
Държавата винаги действа след като стане нещо. И то за съвсем кратко. Ако въобще направи нещо. Няма проактивност. Вместо постоянно да се търсят пили и надрусани, те се търсят след като стане белята. Катастрофата с македонски автобус - колко мантинели се подмениха? Колко участъка има с нова маркировка? Нула. Според мен никога няма да се оправим, за мое огромно съжаление.
43
0
 
1
 
! Отговори
Дядо ви преди 1 година
Като гледам поне една трета от шофьорите прекаляват редовно. Други "шофьори" нямат мозък да ходят пък тръгнали да карат, а комбинацията я виждаме. Не коментирам престъпно-убийственото състояние на пътищата.Война е и не се вижда светлина в тунела.Мислете , колкото и да е трудно и да боли!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като се обяви акция и съмнителните се покриват. Много няма да хванат.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех каква хубава държава си бяхме, а ДС в какво гето ни превърна. Тия алчни мафиоти дано да измрът до 9-то коляно и да се пържат в ада. Унищожиха държавата.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешковци,това трябва да се прави всеки ден. А не да се криете по храсталаците дремещи с камери.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министър Рашков сам го каза, 30% от водачите карат на градус или дрога. Значи на всеки три патрулки единият шофьор е фиркан.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно ли е че ушевите в пърдулките освен палка, трънка и знак 40,трябвало да носят и стълба разгъваща се поне до третия надпартерен етаж, да помагат на нуждаещите се да влязат през прозореца?
37
2
 
11
 
! Отговори
Трън преди 1 година
Ще ловят шушумиги сега, а такива като татуирания наркоман убиец, ще ги пазят и покриват. Такива пълнеха партиината касичка на ГРОБ и ходеха да провокират полицията на протести. Сега ще ловят напушеняци и дребни рибета
36
3
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Не знам доколко си запознат, но в НК има състав. Притежаването на металдетектор е криминализирано. Тук доста народ престъпници и нарушители се възмущават, че МВР се занимавало с тях, а не с други. Демек "аз съм престъпник, ама защо мен гонят, а не другите":-))
35
4
 
14
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Дванадесет години разпад на държавата.Дванадесет години ГЕРБ , корупция и далавери какъв да е резултатът? Ценностната система е BMW , руса кака и здрава чалга , добре дошли в новият свят.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами проверете си първо служителите ,вижда се ,че проблема не е един дрогиран ,а много по-дълбок или раздадохте служебни радиостанции на всички друсани за да се пазят?
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изчистете си редиците - после излизайте на улицата да чистите нашите! накадърно племе такова....какъв пример дадохте на народа? какво изисквате от него като самите ви полицаи ни носят дрогата!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия са пълни ***!!!! не е проблема при нас, народа, а при тях в МВР...като стана ясно, че главен съучастник е полицайка - кой точно ме проверява и за какво? Те могат да се дрогират и никой не ги закача...там е проблема
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да започнат акциите в МВР-ТО. Да се проверяват милиционерите първо. Дамаджанов всяка сутрин да надува дрегера
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Възмутен Не само бензина. Ние им плащаме и заплатите и осигуровките (те не внасят такива) и заплатите при ранното пенсиониране. Всичко е за наша сметка и на наш гръб!!! И за какво? За липсата при повечето на професионализъм, за мързела и корупцията. Но ние сме си виновни! Както е казано - на робска душа, робска участ се полага!
29
3
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Много си кух. Тестовете за дрога показват до 1 месец назад.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков провериха ли го за алкохол ,в парламента пускаха ли с проби,пожелавам приятен петък на "културния" министър ?
27
4
 
15
 
! Отговори
Жалък опит за PR преди 1 година
ПростоКики предупреди всички друсалки за акцията, за да ги предпази!Седем месеца пръста си не помръдна за вътрешните ни проблеми а се занимава със всичко друго, но не и това. Обиколи света да се подмазва и коленичи на господарите си,разхожда *** като лична секретарка и сега в последните два дни се "разработил" и симулира дейност! На всичко отгоре м***лоумния му тате *** във фейса, че мафията искала да го свали! А ние останалите работници, които не сме мафия?!? Или сме "купени, платени..."
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко идва от не правилната подготовка на водачите която не включва управлението на мпс под въздействието на опиати.получаването на свидетелство трябва да става само след успешно управление на мпс при наличие на алкохол не по малко от 2,5 промила и всички най употребявани дроги.вярно е че това ще оскъпи курсовете но ще се повиши безопасността на пътя.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицайките ще се обадят на свойте хора и те пак ще останат незасегнати. Само по пътищата да се проверява не е достатъчно, вижда се че тези са се сраснали с властта. Разкарайте корумпираните полицаи, магистрати, катаджии и подобни за да има ефект.