Отстъпката за горивата от 25 ст. влезе в сила, но няма да се прилага навсякъде

Преди зареждане клиентите да питат дали отстъпката се прилага
Обновена: 9 юли 2022 07:43 | 9 юли 2022 07:38, Елка Василева
93
Отстъпката за горивата от 25 ст. влезе в сила, но няма да се прилага навсякъде
Снимка: архив, БГНЕС

Всяка бензиностанция сама ще преценява дали да предоставя отстъпката от 25 стотинки на литър бензин А95, дизел, природен газ (метан) или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG). Това е предвидено в Закон за изменение на Закона за държавния бюджет (ЗДБРБ), който влезе в сила в полунощ.

Препоръчително е, преди да заредят гориво, клиентите да попитат в обекта дали се прилага отстъпката от 25 ст. на литър.

Компенсацията ще се дава за зареждане на леки автомобили - категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, собственост на физически лица, като те трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да ползват отстъпката, напомнят от НАП. Друго важно условие затова е и видът гориво да е с най-ниската цена.

Отстъпката ще се начислява като намаление от крайната цена при плащане за зареденото количество на касата, без значение дали това ще стане в брой или с банкова карта.

За горивото с отстъпка, бензиностанцията ще издава разширен фискален бон, в който ще са вписани регистрационния номер на превозното средство, вид и количество на зареденото гориво, както и отстъпката от 25 ст. на литър.

  „Гражданите ще могат да се възползват от предвидената компенсация още в ранните часове на 9 юли. Няма да има ограничения в количеството на горивото и броя на зарежданията. Съветваме хората, преди да заредят, да попитат в бензиностанцията дали в обекта се дава отстъпката. Имаме уверението на бранша, че в повечето големи обекти ще се предоставя компенсацията“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза, че в закона е записано: "Това е закон и всеки може да го изпълнява, ако иска"! Те такъв бисер е родила "родната" и "харвардска" "демократична" и "юридическа" мисъл! Да, особенно умни "народни" представители, юристи и министри!
77
0
 
20
 
! Отговори
Хахах преди 1 година
Когато почнаха да говорят за отстъпката от 25 стотинки бензина беше 3лв. Сега с отстъпката е 3.25
76
0
 
6
 
! Отговори
az преди 1 година
Колеги *** и скапан бг матрял, сипАхте ли вече с отстъпка?
75
5
 
1
 
! Отговори
и те така преди 1 година
всички бензиностанции които са се навили да дават процент от печалбата на промянаджиите ше правят отстъпка - ше печелят от оборота , другите ше фалират .
74
1
 
6
 
! Отговори
майтап преди 1 година
и кво точно направиха кирчо и асенчо ? тука може тука не може , ше обикаляте бензиностанциите , гахахс
73
1
 
3
 
! Отговори
Много доволен преди 1 година
Авто газ 1.21-0.25=0.96 лв/л.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам, вместо да си чешим езиците тук, да свършим нещо полезно Всеки да сподели от собствен опит КОЯ бензиностанция и КЪДЕ прилага вече въпросната отстъпка, за да може повече хора които четат да се възползват.
71
2
 
11
 
! Отговори
хахахаха преди 1 година
От 2, 30 бензина стана близо 4 лева, но ми дават 25 стотинки отстъпка но не винаги...егати търгашите как ни водят за носа. Утре да направят хляба 5 лв но понякога че ми дават филийка бонус - урааааа колко ще съм щастлив като лъгана офццЪ!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много мътна история с тази отстъпка. Според мен 90% от бензиностанциите няма да я прилагат.
69
1
 
4
 
! Отговори
Галин Костов преди 1 година
Кирчо каза че ще има отстъпка, ама друг път.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ако колата която карам е на друго име, неможе да се ползва отстъпката така ли?
67
0
 
6
 
! Отговори
А преди 1 година
ДДС и скциз върху отдтъпката ще се плаща ли
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако ми се наложи да взема кола под наем защо да правя вятър и да не мога да използвам отстъпката? Недоносчетата само олигoфpении могат да измислят.
65
3
 
21
 
! Отговори
дЕдо БлЭк преди 1 година
"Отстъпката щяла да се прилага, ама не навсякъде..." Едва ли има по-смотана и отвратителна държава от Чалгаристан! Едва ли има място на Земята, където хората биват така нагло лъгани и използвани. Подигравка! Гавра с хората! Вечно да питаш, вечно да си търсиш правата, вечно да ти е кофти, неудобно, некомфортно, трудно, всичко да се случва тегаво и проблемно, вечно да се молиш за полагащото ти се като за милостиня. Жалка история. Ето това е Чалгаристан!
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А отстъпка за парното ще има ли? Защото е с 30% нагоре. Родителите ми карат само на тръби, защото дерибеите от ЕВН ги рекетират да плащат и досега рекета беше 1500 лв на сезон, сега ще бъде вече 2000. Бедните да го тухат!
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бензина вече е 3,50 , с отстъпка без отстъпка... Все тая
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня . . . А това , че петрола падна до 100 долара за брент, а уралския го продават с отстъпки на по 70 долара не е ли от значение... И долара не е 2 лева , а е 1.92. . . При Станишев през 2008 година бяха най високите цени . Петрола тогава беше стигнал 150-160 дорала за барел, а бензина и тогава не е минавал 3 лева.
61
0
 
17
 
! Отговори
срам преди 1 година
Защо и без тези 25 стотинки цената на газа не е намалена при положение, че намалиха ДДС от 20 на 9 % за газ , ток и парно. Защо не е намалена при положение, че премахнаха акцизите на газа... Такива мушенгии няма никъде. Вече не с левче на литър, а с 1.50 си пълнят гардеробите.
60
0
 
17
 
! Отговори
Пародия преди 1 година
Тези 0.25 ст. отдавна ги изяде инфлацията. С тях и без тях все тая. Есента и зимата ще бъдат толкова тежки колкото до сега българина не си е представял. Цената на горивото всеки ден расте. Беше безсмислено цялото това напъване с тези смешни отстъпки. Беше редно също така да направят отстъпка за хората които ползват градски транспорт. Но защо ли е нужно да има и за тях като за една седмица може да откраднеш еди 9 милярда.
59
5
 
16
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Тази пародия с тези 25 ст са поредната подигравка с българите от *** пъпъ кого залъгвате

Спонсорирани публикации