Отстъпката за горивата от 25 ст. влезе в сила, но няма да се прилага навсякъде

Преди зареждане клиентите да питат дали отстъпката се прилага
Обновена: 9 юли 2022 07:43 | 9 юли 2022 07:38, Елка Василева
93
Отстъпката за горивата от 25 ст. влезе в сила, но няма да се прилага навсякъде
Снимка: архив, БГНЕС

Всяка бензиностанция сама ще преценява дали да предоставя отстъпката от 25 стотинки на литър бензин А95, дизел, природен газ (метан) или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG). Това е предвидено в Закон за изменение на Закона за държавния бюджет (ЗДБРБ), който влезе в сила в полунощ.

Препоръчително е, преди да заредят гориво, клиентите да попитат в обекта дали се прилага отстъпката от 25 ст. на литър.

Компенсацията ще се дава за зареждане на леки автомобили - категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, собственост на физически лица, като те трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да ползват отстъпката, напомнят от НАП. Друго важно условие затова е и видът гориво да е с най-ниската цена.

Отстъпката ще се начислява като намаление от крайната цена при плащане за зареденото количество на касата, без значение дали това ще стане в брой или с банкова карта.

За горивото с отстъпка, бензиностанцията ще издава разширен фискален бон, в който ще са вписани регистрационния номер на превозното средство, вид и количество на зареденото гориво, както и отстъпката от 25 ст. на литър.

  „Гражданите ще могат да се възползват от предвидената компенсация още в ранните часове на 9 юли. Няма да има ограничения в количеството на горивото и броя на зарежданията. Съветваме хората, преди да заредят, да попитат в бензиностанцията дали в обекта се дава отстъпката. Имаме уверението на бранша, че в повечето големи обекти ще се предоставя компенсацията“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
19
 
! Отговори
Шофьор преди 1 година
Акт за раждане ще трябва ли да си нося?
57
0
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
56 ти като пишеш мислиш ли работиш ли изобщо
56
3
 
10
 
! Отговори
Пародия на държава преди 1 година
Киро няма ли да въведе и отстъпка за Кокаина. И без това Дамаджаната на промяната официално го продава чрез първо и четвърто РПУ. И отстъпка за секс услугите на полюцайките
55
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** и безсмислена, смукана от пръсти мярка , вкарана от управленско безсилие...също като ДДС то за хляба...Изключителна идиотия и неглижиране на проблемите цари в ПП коалицията за сметка на ходове, дирижирани отвън....Колкото по бързо се разкарат от властта толкова по добре
54
1
 
16
 
! Отговори
До 62 преди 1 година
Средна класа в България няма. Средната класа не се определя по доходите.
53
1
 
16
 
! Отговори
42 преди 1 година
До 61Абе, ***. При цена на билет 1.60 да не си мислиш, че излиза евтино да возиш семейството си с автобус в голям град, а и да бъхтиш до спирките. Така ще даваш минимум 600 лв. на месец за тричленно семейство. А за колело ти пожелавам да се качиш и да караш цяла есен и зима такова и да не спреш особено в студ, дъжд и сняг.
52
13
 
9
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Никакви отстъпки, увеличение е нужно и то още! А на който му е скъпо слиза от колата и не кара, върви пеша или с велосипед. Ама нали сме уж най-бедните бре, кво е тва всеки ще кара кола. Кола след кола,кола след кола...че и отстъпка! Увеличение никакво отстъпки, пък щом продължавате да не слизате, значи още може!
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не може всеки на кола и фръц,фръц.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35 А ти от какво си доволен, или всичко е идеално за теб, идеален парламент, идеални друсани шофьори дето мачкат всичко наред, идеален стандарт на живот сред маймуни,а, кое ти е идеалното
49
21
 
10
 
! Отговори
do 48 преди 1 година
Глуповат коментар. И аз съм на мнение, че нямаш ли пари, не караш кола. Имаме най-евтиния бензин в ЕС. Никой не ти е крив, че си бедна мишка или някой тираджия с мижав доход на студент в ИТ сектора, който се мисли за милионер.
48
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната мярка афиф. Промяната Почина. Парите Привършиха.
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли на Шел в Люлин до Нестле дали има отстъпка?
46
2
 
14
 
! Отговори
Haha преди 1 година
Свга ако беше боката, щеше да е по 1 лев отстъпката и във всяко село и паланка даже по 1 каса бира и касетка с албум на славчо щяха да дават, за селския им електорат.
45
4
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
А ти за какъв се имаш? Страхлив роб, който не смее увеличение на заплатата си да поиска от страх. Ясен си. Друга обида, освен мека китка, не можа ли да измислиш? Всекидневно бил четял... Ами, всъщност, под статия за бензин пиша за първи път. Просто доста хора заможни има у нас и някой друг ти е обяснил какъв си аутсайдер. Айде качвай се на 10-годишното БМВ и карай.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 Фафла
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
остана да напишете и най важното, в кои обекти важи
42
0
 
18
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Дае ва и Простите Популисти.... НИЩО НЕ НАПРАВИХА ДО СЕГА, А САМО КАТАСТРОФА!
41
10
 
7
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
На 35 съм, женен с 2 деца. Пъпчасал бях за кратко 8ми клас преди да ида на дерматолог. Какво да те правя, че бачкаш в някой склад за 2-3к и си мислиш, че всички сме така?! Нямаш пари, няма да караш. И не виждам какво съм казал. В Шел е 15 стотинки отстъпката от 2 месеца на премиум горивата им.
40
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не шофирам, живея с по 1000лв на месец и ми остават по 1800лв излишни, ако на някой му трябват 25 стотинки за бензин да си води децата на училище да ми прати имейла си в коментарите, ще му пратя левче. Ако пък се срамува да взима пари от чуждия джоб да се научи да си живее според чергата.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой сипа ли вече с отстъпката?