Специализирана полицейска акция в заведения във Варна

Засечени са 3-ма непълнолетни без придружители
16 юли 2022 10:39, Елка Василева
23
Специализирана полицейска акция в заведения във Варна
Кадър: БНТ

Специализирана полицейска акция се проведе тази нощ в дискотеки и клубове край морето във Варна.

По време на операцията е задържан клиент, който е бил обявен за общодържавно издирване. Също така са засечени 3-ма непълнолетни без придружители, предаде БНТ.

Специализираната операция тази нощ продължи малко повече от 3 часа. В нея се включиха служители на икономическа, криминална и охранителна полиция, както и представители на Национална агенция по приходите, противопожарната служба и Инспекцията по труда.

Акцията беше свързана конкретно с разкриване на престъпления в отрасъл туризъм.

Проверките трябваше да установят дали се спазва Законът за защита на шума и околната среда, както и спазването на трудовото и данъчното законодателства. Бяха проверени 6 заведения и 48 лица.

Непълнолетните бяха засечени още в началото на акцията. Издирвани бяха и лица за търговия с наркотични вещества. И макар че имаше обстойни проверки, наркотици не бяха открити в нито едно от проверените заведения.

Специализираната акция започна в 23:30 ч. и приключи малко след 3 ч. Проверяващите бяха разделени на групи в две зони във Варна - на Морска гара и на крайбрежната алея. Трима непълнолетни бяха засечени единствено в първото заведение, в което влязоха униформените.

"За което бяха съставени актове на родителите им и съответно един акт на управителя на заведението в което бяха хванати.", каза Светла Златева, говорител на ОДМВР - Варна.

Повечето от посетителите не бяха изненадани от среднощните проверки. За 3 часа, колкото продължи специализираната акция, бяха проверени 6 заведения.

"Бяха констатирани две нарушения на шума, съставени четири акта за установяване на административни нарушения за неспазване на противопожарните норми, един акт по трудовото законодателство. В два от обектите са съставени протоколи за несъответствие в касовите наличности и показателите на касовите апарати", съобщи Светла Златева, говорител на ОДМВР - Варна.

Тези специализирани полицейски проверки ще продължат до края на активния летен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В бг никой не трябва да работи, давайте нападжийте да закриват всичко и да увиснем в бюрата по труда. Може би на държавата ще й е по-добре така.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За "закон за ЗАЩИТА на шума" чувам за първи път.
12
4
 
6
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
Следващия път включете и хагенти на ФБР. Все пак нали сме нещо като щат на САЩ. Хаха
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата защо не се намеси също?!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега сезона е в разгара си а с него и армия от проверяващи по курортите, които трябва да отчетат някаква дейност, особенно там, където не им се отчитат подобаващо. За неразбралите - държавен рекет.
9
0
 
13
 
! Отговори
На Гуляй преди 1 година
Имитирали дейност,хванали дедовия набързо и после гуляй до зори родната полиция и сие
8
0
 
12
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Направо закривайте тия свърталища на Содом и Гомор!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво й е "специализираното" на акцията? Специално ли са уведомили собствениците, че специално ще проверяват специално в петък срещу събота за лични карти?
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 - То и аз 1 година бях в МВР-то. Знаехме кой да тарашим. Отиваш, намираш 2-3 грама и като отарашим 10-15 парчета, ей ти ги 40-50 грама. Връщахме ги на същия дилър и пича ни даваше 50%, а после същите наркоманчета, пак си купуваха от тях. Абе - кръговрата на природата беше там.
5
3
 
5
 
! Отговори
Хрътката преди 1 година
Мен не ме хванаха. И авера и него. А бяха на 3 метра до нас, но ние се направихме на туристи и пак се изплъзнахме. Не сме хапка за тяхната уста.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Наркотици не бяха открити" Хахахах, плащат си като попове, а? Послушни момчета - иначе полицията от какво ще захлебва?
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да нахлувате из кръчмите и да тормозите хората, защото просот не спряхте отвън и не искахте карти на всеки, който видимо изглежда на 15?
2
0
 
25
 
! Отговори
Акции промоции преди 1 година
Трима непълнолетни? Само в първото заведение? През лятото? Във Варна?Сигурно е някаква шега.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние ги хващаме, те ги пускат..." Баце Велики