Кметът на Старосел, блъснал 6-годишно дете: Ужасно съжалявам

Състоянието на детето е тежко
19 юли 2022 09:07, Нели Христова
24
Кметът на Старосел, блъснал 6-годишно дете: Ужасно съжалявам
Снимка: Кадър NOVA

Кметът на Старосел Матея Гудев, който в понеделник блъсна с автомобила си шестгодишно дете, докато е пресичало улица в селото с дядо си, направи първи коментар пред NOVA след освобождаването си от ареста.

Още по темата

„Вчера се случи изключително нелеп нещастен инцидент с детенце на 6 години, за който ужасно съжалявам. Съчувствам на Михаил и на родителите му, защото знам каква болка преживяват в момента и се надявам Михаил да се възстанови”, каза Гудев.

По думите му той не е употребил алкохол преди инцидента. „Имам стаж 40 и няколко години зад волана. Позволената скорост в селото е 40-50 километра в час. Когато погледнах напред, слънцето ме заслепи. Оказах първа помощ”, заяви още кметът на Старосел.

Той потвърди, че след случилото се е бил задържан за 24 часа. „Освободиха ме след преглед от Бърза помощ по здравословни причини. Оттук нататък се молим детенцето да е живо, здраво и да се оправи”, добави той.

Състоянието на шестгодишното дете, блъснато в хисарското село Старосел, е тежко, съобщава проф. Пенка Стефанова от УМБАЛ „Св. Георги”.

„Детето е в тежко състояние. То е с двустранни тежки изменения, контузионен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет”, каза тя.

„Убеден съм, че кметът е карал бавно и случилото се е случайност. Той кара изключително внимателно. Хората го уважават и обичат”, каза местният жител Иван Берберов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Дано Бог да помогне за възстановяване на детенцето... Все пак си мисля, че ще успее да се пребори... ВЯРВАМ, ЧЕ БОГ СЕГА Е С НЕГО И С РОДИТЕЛИТЕ МУ... НО ТОВА Е изпитание и за всички ни-да внимаваме на пътя, за собствения си живот и за този на другите участници на пътя....защото никой не е затсрахован от инциденти, където и да е било, а камо ли на пътя.... Бог да пази България и дечицата ни!Нека се помолим на Ангела Хранител на детенцето да бди над него сега...,за да се възстанови мах бързо...
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз какви циркове съм виждал от баби с дете най-вече, дето чакат отстрани на платното чинно и малко преди да стигна до тях, бабата се втурва да пресича на бегом и тегли детето след нея. Само волана ме спаси, човек няма нито време, нито достатъчно място за спиране в такава стуация. Така, че бабите и дедовците са опасни, не им давайте да водят децата на разходки в града и въобще по улиците.
18
2
 
0
 
! Отговори
нЕма преди 1 година
Тоя като Трънския кмет, дето бутна детенце карайки сравнително бързо на заден ход. Накрая адвокатите изкараха че детето умишлено му се бутнало в задницата.. Тичало тичало и се бутнало .... Едва ли не то трябваше да плаща за щети по колата на кмета ... Е нЕма такава държава....!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това със заслепяването много не го разбирам. И на мен ми се е случвало, и ако сенника не ми помага, намалям плавно скоростта и почвам да "пълзя". Точно защото си мисля, че мога да изпадна в такава ситуация като на този кмет.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За такова нещо са виновни и пресичащите все пак .Трябва много да се внимава .
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да се е объркал човека...
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правил е много услуги на много страни (политическа фурнаджийска лопата) и за това е обичан и ще бъде оправдан! НА БАС! Жителите имат решението в собствените си ръце, но го избират мандати наред - оставям без коментар!
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 Възмутен До Затвор Дай Боже детето да се оправи ,но 6 годишно дете пуснато само .Не е ли вина на възрастните .В цивилизованите страни е недопустимо до 7 години дете да се разхожда . . . . СУЕК! Да пишеш можеш, да четеш НЕ! Детето е било с дядо си!
12
9
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
До Затвор Дай Боже детето да се оправи ,но 6 годишно дете пуснато само .Не е ли вина на възрастните .В цивилизованите страни е недопустимо до 7 години дете да се разхожда само.то няма още изградени навици как да се пази.А вие веднага издавате присъда.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10 заслепява те слънцето, но не намаляваш или спираш а продължаваш със същата скорост, нищо че може да предизвикаш катастрофа. Състоянието на детето е тежко, този се оправдава.
10
2
 
26
 
! Отговори
Тянков преди 1 година
От такъв инцидент никой шофьор не е застрахован. Утре може да се случи на мен или на някой от "безгрешните" писачи тук.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детето е с тежки наранявания и има нужда от преливане на кръв, този човек говори че карал с 40-50 км? Слънцето го заслепило, ами спри или намали на 20 като нямаш видимост.
8
11
 
7
 
! Отговори
Затвор преди 1 година
Ужасно съжалявал?! 40-50 километра?? Веднага в затвора тоя *** да си прекара остатъка от живота там и да съжалява колкото иска
7
3
 
1
 
! Отговори
па преди 1 година
До Я па я..! За кой съдба
6
3
 
17
 
! Отговори
Тити преди 1 година
Може ли някой да даде обяснение за какво е бил задържан кмета за 24 часа? Тия куки хептен изтрещяха, няма ли кой да промени тъпия им закон, който позволява да те задържат 24 часа за щяло и нещяло? Май сме тотално полицейска държава. Ако беше м,а,н,гал и дойде цялата махала пред районното - ще го пуснат на първата минута.
5
4
 
12
 
! Отговори
Тити преди 1 година
Може ли някой да даде обяснение за какво е бил задържан кмета за 24 часа? Тия куки хептен изтрещяха, няма ли кой да промени тъпия им закон, който позволява да те задържат 24 часа за щяло и нещяло? Май сме тотално полицейска държава. Ако беше *** и дойде цялата махала пред районното - ще го пуснат на първата минута.
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Позволената скорост в селото е 40-50 километра в час." - на слабия български шофьор не му пречи скоростта, а заспалата мозъчна дейност. Има причина да сме държавата с най-много произшествия, ранени и загинали на глава от населението и да не ми излизате с мантрата за лошите пътища. Избити пешеходци и самоубили се шофери има на всяка пешеходна пътека. Кмета вика "пречеше ми слънцето", ама ако беше се случило вечерта щеше да каже "пречеше ми тъмното." Слабия шофьор винаги ще си намери оправдание.
3
19
 
9
 
! Отговори
Лили Барута преди 1 година
Селяндурина "кмет" много съжалявал (може и пиян да е бил) ама ние не съжаляваме за теб *** такава
2
2
 
37
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Никой не е застрахован от такъв нелеп инцидент.Кмета ще има сериозни проблеми. Какво да се прави ? Съдба.
1
28
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Е, едно българче по- малко. Голяма работа. Ние с 3-4 милиона се стопихме, от хубав живот, от европейски ценности...