Иван Хиновски: Парното ще поскъпне с 20%

Наблюдава се успокоение
11 авг 2022 14:49, Росен Стойчев
26
Иван Хиновски: Парното ще поскъпне с 20%
Снимка: БГНЕС

"Парното ще поскъпне с не повече от 20% през следващия отоплителен сезон".

Още по темата

Тази прогноза направи пред БНР енергийният експерт Иван Хиновски.

"Около Нова година няма да получим по-големи скокове на цената на природния газ, отколкото сега - през август", подчерта той и обясни, че на газовите спот пазари настъпва успокоение на цената, защото следва тренда на понижение на цената на петролните продукти.

Той уточни, че цената на парното ще следва хода на цената на природния газ, "но няма да бъде с 60%, тъй като само една част от това повишение се превръща в покачване на себестойността на топлинната енергия".

Според енергийният експерт европейското решение за 15% намаление на потребление на газ показва солидарност на страните от ЕС:

"Газохранилището в "Чирен" е запълнено 45% и до есента не виждам как ще стигнем до нивото на запълненост на европейските газохранилища - около 95%. Най-много да достигнем 60-70%, това е моята прогноза", коментира Иван Хиновски и подчерта, че в България недостиг на газ няма и няма да има, но големият проблем е на каква цена ще го получаваме.

По думите му "има оферти от алтернативни търговци, които предлагат много по-изгодно природен газ, но е важно как Министерството на енергетиката ще ги подбере прозрачно и доколко ще са сигурни и читави, да не направят същото като "Газпром" и в един момент да кажат, че спират доставките".


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро каза че ще поефтинява и ще се греем с литмуси,на кого да вярвам сега?
24
6
 
1
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Хич не ми дреме за вашето парно. Нямам парно, никога не съм имал и съм много доволен от това, че навремето не стигна до нас. И отдавна говоря, че ТЕЦ-овете са обирджии и хората вместо да се жалват да се отказват от парно, ама тогава ми слагаха минуси. И сега ще ми слагате. Ваша работа, ама нали аз няма да плащам огромни сметки. Цъкайте минусите със здраве
23
2
 
10
 
! Отговори
Селянин преди 1 месец
Да се чете 200%
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кои по ред ше са тези 20 % че те вече го вдигнаха с 40 % бе заекващият. Свалям радиаторите пращам ги на втотрични. Качвам печката на твърдо гориво. Отивам долу при бай Пешо той е гумажия. Взимам стари гуми нарезвам ги и ще чадя като парен локомотив. Ще спазвам евроге йската директива за зелена енергия. Гумите се произвеждат от каучукови дървета това нее ли зелена енергия. Зелена е.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Охааааа. Яко промяна
20
3
 
15
 
! Отговори
aa1830 преди 1 месец
Веднъж се обади по телевизията една жена българка от Канада и каза, че такива като Кирил Петков в Канада обикалят по домовете на пенсионерите и продават прахосмукачки.Черно костюмче, бела ризка, една налезена усмивка и бабите припадат....
19
1
 
15
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
На България и трябва работещи бедни, които да работят качествено и отговорно,но края на месеца да не могат да си платят тока и отоплението.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искахте банани и тоалетна хартия, а не евтино парно и евтин ток, които си ги имахте. Е, сега имате банани и тоалетна хартия, защо ревете?
17
0
 
15
 
! Отговори
Христов преди 1 месец
За битовите потребители на газ какво? За отопление на една стая през 2020 плащах по 100 лв. През 2021 300 лв. За 2022 цената ще надхвърли 1000. Също тъка от 1 януари ако се топлим на ток също ще е непосилно, защото битовите абонати преминават на свободен пазар и тъка 1квч вместо 25 ст. ще е левче. Затова софиянци са си добре с парно с увеличение само от 60%
16
1
 
19
 
! Отговори
Как Бе преди 1 месец
Лоурер, Кики и Коко ни казаха, че Криза няма и ще е 4 Пъти по-Евтино?!
15
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Когато не можеш да си позволиш нещо, не го ползваш. Режа тръбите и ме *** за сградната ви инсталация! Минава през моят имот!!! Преструктурирайте си тръбите хоризонтално, не ми пука, че ще спра кранчето на съседа!!!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20% на ония 40% за на баба ми отрязаните тръби ли?!! Бездарници
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Потребителите не сме длъжни да ви плащаме поскъпването с 20% на парното. Който договаря газ през посредници с 30% увеличение да плащат те, а не само да взимат комисионните на гърба на хората. Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова са за затвора с доживотни присъди.
12
1
 
17
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Поскъпва с 60%!!! 40% от юли и 20 % от сега. Закръглете го на 100%, за да е по-лесно!
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И накрая всички ще им теглят една и ще спрат да плащат. Не е нормално сметката ти за парно да е по-голяма от средната пенсия, нали?Ама то пуста алчност...
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз тотално не спазвам нищо в тая държава. Всеки вдига квот му е кеф всеки месец, само заплащането не мърда. Сори по европейски, всеки сам за себе си, нали тва целеше демокрацията...и успя.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако е 20% ... халал да е!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През месец има увеличение с 20% и до кога??? Който договаря скъп газ да го плаща той, а това са харвардските мошеници Кирчо и кокорчо.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така и не се разбра кой му плаща на поредния "експертин" - ту така, пък после - онака, и в крайна сметка - да ЖЮвей "модела Юмручко", за да изпукаме ние, тези, които го храним и най-едноклетъчно си "мадурковаме" з поредната му ко...му..ньо...идна измишльотина.
6
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 1 месец
А заплатите кога ще поскъпнат БЕ, харпун??? Не можем да ви го плащаме, еВете си майката!