Оцелелият по чудо Ростислав: Летящото "Порше" се вряза в колата ми

Пътните експерти: Държавата да промени модела за контрол по пътищата
11 авг 2022 21:00, Красимир Ангелов
56

20-годишен шофьор помете автомобил на пътя Ахтопол - Царево. Минути по-рано в ударената кола е трябвало да се качат група младежи. Младият шофьор на спортна кола губи контрол над превозното средство на пътя между Ахтопол и Варвара.

Пред Bulgaria ON AIR говори Ростислав Иванов, който едва не беше убит.

Още по темата
Малко преди 20:00 часа той и приятелите му спират на отбивка между Ахтопол и Варвара, за да си направят снимки. Минути по-късно покрай тях буквално прелита луксозен автомобил, управляван от 20-годишен шофьор.

"Чувам екстремен звук на двигател от кола и в този момент прелита от тревата извън пътя, защото аз бях спрял на 10 метра от пътното платно, и буквално от пътя излиза летящо "Порше", което се врязва в колата ми. Обръща я настрани и пада в непосредствена близост до другата кола, където са и приятелите ми", сподели Ростислав.

Катастрофата става на участък, в който ограничението е 30 км/ч.

"Имаше очевидци, които секунди преди случката са видели, че ги изпреварва с екстремна висока скорост и то превишена много над ограничението, но това каране не беше отговорно", категоричен е младежът.

Според пътните експерти държавата трябва да промени модела за контрол по пътищата.

"Това означава на входовете и изходите на градовете да се направят контролно-пропускателни пунктове, в които 20 полицаи да проверяват всички автомобили, които минават, да се намали скоростта на всички магистрали", подчерта Богдан Милчев от Института по пътна безопасност.

Проверките за наркотици и алкохол трябва да са постоянни, а не спорадични, тъй като до скоро проблемът с шофьорите, които карат под въздействието на упойващи вещества, е бил скрит.

"Това не трябва да е единствено, когато се случи някаква тежка катастрофа, по примера на тази, която я предизвика Георги Семерджиев. Следва да има постоянни проверки пред заведенията, в които се консумира алкохол, защото това са местата, където по-млади хора взимат наркотици, пият и след това карат", категоричен е Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление парите отидоха при хора със слаб интелект, но силно далавераджийско чувство, чалгари, мутри и подобни. Купипа си мощни коли, дадоха и на децата си и картината е плачевна, а дрогираните се увеличават главоломно. За 12 години ГЕРБ тия се развихриха яко, необезпокоявани, а някои и закриляни. С калпаво неграмотно правителство, държавата пропада. За лечение на наркомани и алкохолици да не говорим, държавата няма адекватност по въпроса.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя богдан е един сдухан катаджия и акъл от него не вземайте същият все си търси от къде да суче сега като някакъв експерт
27
1
 
11
 
! Отговори
Кога преди 1 година
Кога най-после ще се променят ЗДвП така че д**е да им яко на нарушителите и****чета - камери, санкции жестоки, да няма ама то е на мама... или тате...?
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
22ри, разрови се в нета преди да пишеш. В Швейария е глоба соред дохода, конфискуване на колата, може би и затвор. В Германия, MPU е само след алкохол, за това му нарушение книжата за 6-12м, и глоба около 1000Е. В Австрия не суъм 100% сигурен, но ще мине само с глоба и книжката на трупчета.
25
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 26 Все пак не забравяй, че навсякъде по света живеят хора като нас.Няма идеална "висша раса", както твърди учениети на нацистите на Хитлер.В Германия няма ограничение на скоростта.Но това не значи, че няма закони.
24
2
 
18
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 1 година
Преди 3-4 години имаше такъв състезател с Порше по Австрийския аутобан, 233 км/ч, още си пазя снимка от статията във вестника. Глобиха го 3000 евро и му взеха книжката за извество време, компанията в която работеше го уволни, но тати- строителният магнат, оправи работата, няма страшно. Все пак този случай беше през нощта на ненатоварен 4-лентов път с ограничение 130, а не алея за разходки.
23
1
 
18
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 1 година
Георги Фиков е. Във Фейсбук го намерете. Профилната му е с Порше. Коментарите са отключени и може да му напишете под снимките директно какво мислите за него.
22
2
 
42
 
! Отговори
бай Вълчо преди 1 година
Абе какви 20 полицаи да проверяват всички автомобили на изходите на населениете места, вие луди ли сте, кви са тия експерти. Камери навсякъде, глоби от които няма измъкване и ще видите как ще се научат.
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При такова произшествие в Швейцария освен глобата, която може да бъде доста над 10000CHF има затвор и обществено полезна работа, колкото и социалистически да звучи! В Германия със сигурност MPU, a за Австрия не знам, но като гледам глобите за каране без винетка няма да е по различна! В България сигурно има добри закони, шуробаджанащината не може да се пробие и за това България ще е така!
20
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ги толерираше тия дето друсат и карат щото са му електорат
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова много полиция има България, а няма полицаи на пътя.Защо така г-н служебен министър, а загиват невинни хора.Това се случва с целата страна- няма спазване на знаци, безумна скорост, неправилни изпревармания и пр.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поршето от "черен кошмар" станало на "андибул морков"
17
1
 
42
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Биг Брадър е решението, като на запад. Правиш нарушение, снимка, покана за плащане по сметка, ако не платиш те подгонват няколко държавни институции с много права и нулева корупция и накрая плащаш двойно. За съжаление точно тия които трябва да го направят това са най големите нарушители.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 а ако беше отнесъл чисто нов германски "супер" автомобил, какво щеше да кажеш? А ако това е твоя автомобил? Писането на безмислени коментари не е задължително.
15
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 1944 г. държава няма.
14
3
 
19
 
! Отговори
Край преди 1 година
Ааа, докато правите път на магистралата, като ви присвятка някой чорбаджия с немска кола, купена с лесни крадени пари - Така ще е.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този мръсен *** Георги Фиков (шофьорчето), не можа ли даде фира...! Защо точно тези оцеляват?
12
4
 
36
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 1 година
От 33 год. държава нямаме ,а само бананова територия.Мафията превзе държавата ,а Мексико и Колумбия не могат да се мерят с нас взети заедно ,защото сме европейски ЧЛЕН
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почвам да си мисля че Поршето е прегазило всичко по пътя и е отлетяло невредимо. Явно е на някой много наш човек.
10
0
 
30
 
! Отговори
4679 преди 1 година
Таткото за 19 Рожден ден му купил Мерцедес,за 20 Порше,ако доживее до 25 може и самолетче.