Адв. Марковски за инцидентите на пътя: Тежките наказания не са панацея

Трябва да има системен контрол на пътя
17 авг 2022 22:39, Нели Христова
29

Основният двигател на всички видове власти е свързан с развитието на политическия живот, което не е добре, защото всяко демократично и цивилизовано обществено живее в условия на власторазделителния принцип. Тези отделни системи трябва да съществуват независимо една от друга и да се влияят минимално. Това заяви адвокат Димитър Марковски в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му разривът между бившия вътрешен министър Бойко Рашков и главния прокурор е бил много голям.

"Те бяха два диаметрално противоположни образа, чиито отношения като административни ръководители на върха на йерархията, нямаше как да не се отразят и на самата структура и работата на тези ведомства", смята той.

Адвокат Марковски коментира и обвиненията на служебния вътрешен министър към предшественика му, че в базите на МВР са се организирали частни партита.

"Въпрос на разследване е да се установи дали има злоупотреба с властно положение и дали министерството не е претърпяло някакви загуби", констатира той, като допълни, че доказването на подобни твърдения би била изключително трудна.

Във връзка с купения вот Марковски поясни, че престъпленията срещу избирателните права на гражданите също не са лесни за доказване, но разрешаването им е въпрос на организация и познания от страна на екипите, работещи по тях.

Обект на дискусия бяха и зачестилите тежки произшествия по пътищата.

"Тежките наказания не са панацея, която да реши въпроса кардинално. Акцентът трябва да бъде върху системния контрол на пътя - трябва да има достатъчно човешки ресурс, който да е на терен, а също и да има системни проверки, за които да се оповестява публично", категоричен бе адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Той обобщи, че при доказване на подобно нарушение е работа на прокуратурата и съда "да се четат присъди и наказания, които да са една червена контролна  лампа за корумпирани служители".

"Не ми е известно да са  установени служители, за които да има преки доказателства, че са покровителствали Георги Семерджиев.  Корупционните престъпления за изключително трудни за доказване, тъй като анонимността помага. Ако се стигне до определени нива, те прекъсват веригата нагоре, защото започва да става страшно и опасно", заключи той.
 


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато целта не стане да няма нарушения, нарушенията и катастрофите ще се увеличават. Сега целта е да се наказват със сaдистично удоволствие вече направените нарушения, обикновено катастрофи.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и в момента наказанията за нарушения на пътя да несъразмерно високи и както добре се вижда, това не подобрява нещата
20
3
 
2
 
! Отговори
защо преди 1 месец
не коментираш КУПЕНИТЕ книжки,и абсолютно ЗАНИЖЕНОТО обучение на бъдещите шофьори?ЛИПСАТА на психо тест при любителските книжки?Абсолютната неграмотност,също така и липсата на СКЪСАНИ при изпитите??Наказанието е след дъжд качулка,щото всеки си вика,ако ме хванат,ще дам рушвет и готово...То си е и така де.НЕ ЧЕ ИМА АДЕКВАТНО НАКАЗАНИЕ....
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умните хора отдавна са го казали: ефективността на наказанията се измерва с тяхната неизбежност, а тежестта на наказанията не е съществена. Неумните хора искат по-тежки наказания.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България пред 10 години КАТ регистрираше едно на 90 хиляди нарушения. От тогава тежестта на наказанията се увеличи с 11%, а КАТ вече регистрира едно на 100 нарушения. Ако увеличим двойно наказанията, КАТ ще регистрира едно на 200 хиляди нарушения.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни глупости както винаги.В Англия за деяние в резултат на опасно шофиране може и до 25 години да получиш,а в Турция ти запорират имота веднаа за да платят на пострадалия.
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма заблуда е, че по-тежките наказания ще намалят пътните инциденти. Световният опит отдавна го е доказал, както и опита в България. За съжаление точно това се прави в България, увеличават се наказанията и съответно се увеличават и нарушенията. Пак се увеличават наказанията и нарушенията отново се увеличават. Порочен кръг.
15
1
 
6
 
! Отговори
ЖороИлиевПрякоОтАда преди 1 месец
Разни такива адвокати са много печени да бавят делата до безкрайност и да измъкват доказани престъпници.
14
0
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 1 месец
този пуц-аджия защо въобще го питате.питайте от кой вуз му е дипломат
13
2
 
11
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 месец
Докато такива като Марковски защитават нарушителите в съда, промяна няма да има. Хващат го, глоба, наказание и чао. А те сега ги въртят по съдилища за тлъсти комисионни докато мине давност и хората забравят за случая.
12
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
"Корупционните престъпления За изключително трудни за доказване..." Някой ще ми разясни ли това умотворение? "Доказването на подобни твърдения би била изключително трудна." Изключително трудна... какво? Ех, Нели, Нели...
11
3
 
7
 
! Отговори
fact преди 1 месец
***!?ФАНЕШ НЕКОЙ НАДРУСАН НА ПЪТЯ И СИ ШОФИРА.............МИ ЗИМАШ МУ ВЕДНАГА КОЛАТА. ама не за ден, година, спиране на права и т.н. АВТОМОБИЛЪТ СЕ КОНФИСКУВА И ПРОДАВА НА МИГЪТ. Ако иска да кара - да си купи кола пак. БРЪКВАШ МУ В ДУШАТА КАТО ГО РАЗДЕЛИШ И СД ЛЮБИМА ВЕЩ И МУ СТЪПКВАШ АФТОРИТЕТЪТ "*** КАК ТАКА ТИ ВЗЕМАХА КОЛАТА"? Ако това се въведе: край на МУТРОКУЛТУРАТА НА ПЪТА + пари за хазната. Много е просто и суперефикасно. ТОПКИ ИМАТГЕЛИ? Или само ше си говориме?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адвокат Марковски къдее Иво Маринов полицая
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вземи му колата и го вкарай в затвора па да видим ефект няма ли?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да е жив издрав баща му на адв. Марковски - оригиналния адв. Марковски
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
безнаказаността е прав път към разрушаването на държавността.
6
4
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Тежките наказания ще намалят инцидентите. Колкото по-тежки са наказанията, толкова по-малко инциденти ще има.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баща му си отиде, сега пак този се пръкна.
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Увеличават наказанията и нарушенията на пътя също се увеличават. Не ви ли светна червената лампичка, че така не става?!
3
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като никога Марковски е прав - тежките наказания никога и никъде по света не са спряли нарушителите и престъпниците. Друго ги спира и много добре се знае какво.