Сигнал от Helpbook: Лекарят отказа да ме прегледа

Молбата е здравните власти да извършат проверка по случая
17 авг 2022 17:30, Анисия Иванова
47
Сигнал от Helpbook: Лекарят отказа да ме прегледа
Снимка: Pixabay

В платформата на Helpbook.info получихме притеснителен сигнал, адресиран до няколко институции с надеждата да се извърши проверка и да се предприемат санкции към медицински лица. Нашата потребителка се почувствала изключително зле и постъпила с висока температура за преглед в болница в град Сандански. Вместо това, тя била неглижирана и последвал отказ от дежурния лекар да я прегледа, след което я отпратил. Крайно разочарована тя ни пише следното: "Тъжно е, много тъжно! Сблъсках се с един от тези доктори, който показа точно такова безразличие към човешкия живот. Въпросният д-р Лалев е млад доктор, който още от сега е забравил за хипократовата клетва, а представете си по-нататък какво ще му е отношението към нас, хората в нужда! Какво прави там този човек?

Държеше се сякаш съм му длъжна и защо по дяволите е събуден в 04:00! Възмутена съм!

И после, защо смъртността е толкова висока? Еми ето затова, защото, влизайки в лечебно заведение с един проблем, излизаш с друг. Пълно е с измислени доктори, които нямат знанията, компетентността и желанието да ни помогнат, а ни лекуват на сляпо.

А в някои случаи не те и преглеждат - иначе са на първа линия! Не говоря за всички доктори - поклон пред много от тях, но има и такива, които е най-добре човек да не ги среща!", завършва сигналът.

Наред са Изпълнителна агенция Медицински одит (ИАМО), Министерство на здравеопазването, Столична регионална здравна инспекция и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да извършат незабавна проверка на случая.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
25
 
! Отговори
ТестКит преди 1 година
Високата температура само по себе си не се обслужва от спешните отделения.
7
9
 
19
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Ще се подхлъзнеш в банята и пак ще опреш до ортопеда! В ръцете сте им! Каквото пожелаят, това ще правят с вас! Станете и вие лекари, и лекувайте хората безплатно! То лесно се говори за чужда сметка!
6
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4, така ли? А ходил ли си по болници да видиш за какво иде реч? Май не си! Защото ако беше ходил нямаше да ти пука за тези, които стават. Знаеш ли защо? Защото са толкова малко.... че не се забелязват!! Масово са едни извратени подобия на същества. Лицата им са изкривени от лошотия.Дори не става въпрос за добра думам да ти кажат. Иде реч дори само да поздравят в отговор на твоя поздрав. Толкова са зле нещата. Стига с това "не всички са лоши"!Не ме интересува!Всички са лоши и толкова!
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че то, последните 10г., каквото беше останало от образованието, се доунищожи. Хората гледат да прилапат пари и грам не им пука за кадрите, които произвеждат. Нашата фирма, също спонсорира, развитието на лаборатории в един университет и като видяхме, че спонсорираме декана и ректора, се отказахме :)
4
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като не е искала да си направи ковид тест доктора много ясно че ще я върне.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всяка професия и поприще има съвестни хора, има и ***. Лепенето на етикети на всички е пошло и елементарно. Хубаво е, че има подадено оплакване, но всички останали съвестни специалисти не заслужават лошо отношение. Аз лично съм недоволна и от някои учители на детето ми, които нанасят не по- малки щети с лошото си преподаване..от няколки дни съм разочарована и от консултанти от голям магазин за техника, но това е...дано попадаме на добрите, а не на лошите, където и да е...
2
17
 
13
 
! Отговори
Земеделец преди 1 година
Този е за ЗАТВОРА.
1
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте им по 1000 лева бонус и им ръкопляскайте вечер.