Автобусът с мигранти за малко не ударил линейка по време на гонката

Медсестра от Спешна помощ: Не съм виждала подобна гледка за всичките 30 г. стаж
Обновена: 27 авг 2022 14:31 | 27 авг 2022 11:22, Елка Василева
27
Автобусът с мигранти за малко не ударил линейка по време на гонката
Кадър: bTV

Медицинската сестра Христина Атанасова е била дежурна и се е озовала първа на мястото на катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи.

Още по темата
“Бях дежурна в нощта на инцидента. Получихме сигнал рано сутринта и отидохме на местопроизшествието”, каза тя.  

Беше изключително тежко, това бяха хора, които ние познаваме и заедно сме се отзовавали на произшествия, добави Атанасова.

Тя обясни, че за Бургас и населените места около града има два реанимационни екипа на Спешна помощ.

“След като отидохме, видяхме, че има двама души в колата и поискахме и още една линейка, защото не знаехме дали няма да имаме нужда от още помощ. Дойде и вторият екип, а впоследствие мина и линейката на Созопол, които малко по-рано са се разминали на косъм от инцидент със същия автобус”, разказа Атанасова.

В емоционален пост реанимационната сестра Христина Атанасова написа, че в такива ситуации думите не стигат, а да гледате как като на филмова лента се вадят тела на хора, с които сте се смели и шегували.

"Видяхме момента и кадрите, в които автобусът още не беше изтеглен от врязаната полицейска кола. Не съм виждала подобна гледка във всичките 30 години в системата. Беше изключително тежко. Това бяха хора, които ние познавахме, с които сме се явявали на произшествия, които са ни защитавали, когато е имало нужда от нас", разказа пред Bulgaria ON AIR медицинската сестра в ЦСМП Бургас Христина Атанасова.

Христина разказва, че друга спешна линийка от Созопол се засича на пътя с автобуса, пълен с 47 мигранти, а техният екип се разминава на косъм от катастрофа с друг автомобил. Подозира, че той ескортирал автобуса е убиец.

"Автомобилът беше тъмен, с тъмни стъкла, караше срещу нас, не беше с българска регистрация. Предполагам, че има камери, ако някой тръгне да го проверява, ще разбере дали има нещо общо", каза Атанасова.

“Колегите от Созопол са пътували към Бургас със спешен пациент и казаха, че е имало момент, в който автобусът се е движил много близо до тях и те са се почувствали застрашени. След това някак си са успели да се измъкнат”, каза тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В държавите с полиция не се гонят автобуси. Слагат се приспособления на пътя, спиращи превозното средство. Преследването по пътищата създава предпоставки за катастрофи и нараняване на граждани.
21
2
 
5
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Направо си мисля, че тези дето са го гонили, всъщност са част от схемата. Нелогично е толкова км и толкове пункта на полиции /мин седмица изброих 6 полицейски коли от Царево до Бургас/ и никой да не преедприеме действие. Камикадзето не спира, наще пичове вдигат ръце и даже го пускат в голям град. Не ми се мисли, ако беше пълен с експлозиви или беше решил да погази няколко цивилни на спирката.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автобусът можеше да мине в ляво, платното беше свободно, а той се заби директно в полицейската кола. Умишлено уби хората....Много жалко за тях....
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега това ако се беше случило в САЩ шофьора го чакаха 5 доживотни присъди или смърт в зависимост от щата, но в БеГето където съда не върши работа за 5 пари нито един осъден от десетилетия ,подкупи, бонуси, тлъсти заплати и т.н. го чака едно мотане и накрая я излежал 1-2 години.
18
0
 
12
 
! Отговори
чичото преди 1 година
До до 5 Следващия път ще кажат че пеленаче е карало автобуса и ще го "докажат" с ДНК тест. Полицаи са карали рейса..... при това бургаски и знаят добре как да минат през бабуните в Маринка, детелината на Крайморие....
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15-ти, за неща, които не си наясно по-добре да си траеш. Не само че няма такива забрани, ами и гонят и често в такива ситуации има пострадали полицеиски коли и служители. Цивилни, колкто и да пазят, винаги може да се случи, никой не е затрахован. Шипове не слагат, има други методи, но няма да влизам в подробности.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пьрво от собствен грьб знам че на малолетни да поверяват едро габаритни МПС или багери е практика при арабите. Дават им ключа и да прави един кръг и толкоз. И наистина с наглостта си ни превземат корумпираната ни дьржава. Навсякьде и вьв всеки отрасьл са. Горко им е на тия които ги наемат в строителството. Евтиното не винаги е евтино. Тия от по рано кьде сме ги приели и знаят що годе език мамят на поразия. И я си помислете ако решат да ни пьржат с тоя автобус кой може да ги спре. Сьд за измяна.
15
4
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Умнокрасивитета няма ли да направи едно протестче по този повод или живота на българите и националната сигурност не са толкова важни, колкото да седим без газ и на студено, за да натрием носа на "кремълското джудже" ?!?!?
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия е забранено на полицията да преследва нарушител за да не пострадат невинни. Просто се обаждат на колегите и те предприемат действия за спиране на автомобила като поставят шипове на пътното платно. Чисто и безболезнено. Няма пострадали няма убити. Но в Германия в полицията случайни немогат да влязат там са само с високо iQ
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 - Някой е изпял. Тея казват 1000 евро на бежанец и това е НАЙ-НИСКАТА сума, която съм чувал. По принцип знам, че върви между 2000 до 3000 евро на човек А сега четем, че имало 1000 мигранта. Колко ли от тях може да си плащат? Това излиза, че милиони на ден, всеки ден минават. И колко ли не са хванали днес? Може ли да знаем? Преди симислеха, че далаверата е няколко митничаря и 2-3 шечета, ама с тея суми .. .няма как а е толкова малка.
12
0
 
12
 
! Отговори
Какво значение има преди 1 година
Има значение мафията да прави пари но чивешките животи нямат значение а държавата е оставена на мафията и всички го виждат
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Царево до Бургас през няколко километра има постове на гранична полиция.Преминаването на такива автобуси е невъзможно,ако не е организирано от самата полиция.
10
6
 
12
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Браво на Омар не удари линейката :)))
9
0
 
31
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Абсолютно съм съгласен с тебе! И точно това си говорехме вчера с нашите шофьори от фирмата, където работя. Цитирам "и никой не се сети да провери настройките на седалката и огледалата, нали"? Никой не вярва, че 15 годишен просто може да скочи зад волана на произволна марка, модел автобус и после да си прави гонка с полицията. Все едно на мене ми скимва да крада трактор (?!), подкарвам го и изчезвам някъде... Супер нелепо. Тоя сигурно и самолет може да пилотира! Това не е шофьорът!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а защо изобщо са го гонили, а не са спукали гумите на рейса?!
7
1
 
17
 
! Отговори
С автобуси е нищо бе преди 1 година
...искаме гонки с танкове , като в Украйна!
6
5
 
7
 
! Отговори
НИЩО ВИ НЕМА , БЕ... преди 1 година
...МОЖЕ ДА ИМА ТРУПОВЕ ПО УЛИЦИТЕ ---АМА , ВАЖНОТО Е , ЧЕ РОШКОВИЯ ВЕЧЕ СПРЯ "КУПЕНИЯ ВОТ"...ХА,ХА,ХАААА.....АМА НЕЩО ПАК , НЕ СТЕ ДОВОЛНИ ...??!..ЩО ТАКА??!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При такъв вид гонка се блокира дадена улица през която ще мине автобуса и автобуса спира. Това е начина. Другия вариант е да се пуснат метални резачи на гуми на пътя и автобуса да остане без здрави гуми
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.. и изобщо някой вярва ли нанистина, че 15г е управлявал? Да караш автобус не е като да караш кола! Който поне веднъж е сядал зад волана на нещо над 3.5т, знае за какво става дума.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.. незнам дали вече си вярват, като приказват такива неща? Линейка пътувала към Бургас спешно и хоп един автобус ги преследва. Хора, спрете малко с филмите, само там автобус или камион може да направи "ластик" или да им светка да изпревари полицаи или линейка в случая. 2т срещу 10т (поне)

Спонсорирани публикации