Автобусът с мигранти за малко не ударил линейка по време на гонката

Медсестра от Спешна помощ: Не съм виждала подобна гледка за всичките 30 г. стаж
Обновена: 27 авг 2022 14:31 | 27 авг 2022 11:22, Елка Василева
27
Автобусът с мигранти за малко не ударил линейка по време на гонката
Кадър: bTV

Медицинската сестра Христина Атанасова е била дежурна и се е озовала първа на мястото на катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи.

Още по темата
“Бях дежурна в нощта на инцидента. Получихме сигнал рано сутринта и отидохме на местопроизшествието”, каза тя.  

Беше изключително тежко, това бяха хора, които ние познаваме и заедно сме се отзовавали на произшествия, добави Атанасова.

Тя обясни, че за Бургас и населените места около града има два реанимационни екипа на Спешна помощ.

“След като отидохме, видяхме, че има двама души в колата и поискахме и още една линейка, защото не знаехме дали няма да имаме нужда от още помощ. Дойде и вторият екип, а впоследствие мина и линейката на Созопол, които малко по-рано са се разминали на косъм от инцидент със същия автобус”, разказа Атанасова.

В емоционален пост реанимационната сестра Христина Атанасова написа, че в такива ситуации думите не стигат, а да гледате как като на филмова лента се вадят тела на хора, с които сте се смели и шегували.

"Видяхме момента и кадрите, в които автобусът още не беше изтеглен от врязаната полицейска кола. Не съм виждала подобна гледка във всичките 30 години в системата. Беше изключително тежко. Това бяха хора, които ние познавахме, с които сме се явявали на произшествия, които са ни защитавали, когато е имало нужда от нас", разказа пред Bulgaria ON AIR медицинската сестра в ЦСМП Бургас Христина Атанасова.

Христина разказва, че друга спешна линийка от Созопол се засича на пътя с автобуса, пълен с 47 мигранти, а техният екип се разминава на косъм от катастрофа с друг автомобил. Подозира, че той ескортирал автобуса е убиец.

"Автомобилът беше тъмен, с тъмни стъкла, караше срещу нас, не беше с българска регистрация. Предполагам, че има камери, ако някой тръгне да го проверява, ще разбере дали има нещо общо", каза Атанасова.

“Колегите от Созопол са пътували към Бургас със спешен пациент и казаха, че е имало момент, в който автобусът се е движил много близо до тях и те са се почувствали застрашени. След това някак си са успели да се измъкнат”, каза тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
32
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Реално за смъртта на тези двама полицаи са виновни две групи полицаи. Първата група е взела кинти и ги е пропуснала. Корумпирани. Втората група сто километра тичат подир един бракуван автобус и не могат да го спрат. Абсолютни некадърници. Полицията изцяло виновна за смъртта на своите служители. Ако беше гръцка или турска полиция щяха да го спрат на няколко километра от мястото където не е спрял на палката. Можело е и да го следват докато му свърши горивото като толкова не умеят как да го спрат.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана със случая 'СерсемСемерджиев'

Спонсорирани публикации