От Слатина след потопа: Няма военни, пожарна, институциите ни оставиха сами

За момента в селото няма тежка техника и не се работи
4 сеп 2022 10:58, Елка Василева
140
От Слатина след потопа: Няма военни, пожарна, институциите ни оставиха сами
Кадър: bTV

Жители на карловското село Слатина, пострадало от наводненията, обвиняват институциите и кмета в бездействие.

Кристина Минчева твърди, че е имало бездействие на институциите в първият ден на бедствието.

Още по темата
“Баба ми беше ранена, със счупено ребро. Аз дойдох по спешност, за да я спася. Кметът стоеше по джапанки и не правеше абсолютно нищо. Нито организираше хора, нито спасяваше жители”, каза тя пред bTV.

„Нагоре в селото още има хора. Чак вчера бяха отишли да им занесат храна и вода. Изобщо не са отишли да ги видят дали са живи. Няма военна помощ, нито от пожарната са тук. Двама полицаи само видях вчера. Нямаше никаква организация от страна на кмета на селото, дори не беше уведомил кмета на Карлово“, твърди Минчева.

“В първия ден на бедствието просто обикаляхме да видим дали има починали и наистина ранени хора. Подал съм сигнал към пожарната, Гражданска защита, общината”, заяви кметът на селото Петър Делков.

„Като дойдоха от Гражданска защита, казаха, че не могат да стигнат. В петък всичко беше под вода. Вчера следобед дойдоха от пожарната“, добави Делков.

По-рано днес и други жители на селото казаха, че са оставени от институциите.

Към момента екипа на bTV в селото съобщи, че няма тежка техника и не се работи на терен.

Междувременно стана ясно, че шестима доброволци от София вече са пристигнали в селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
0
 
! Отговори
Браво Нострадамус преди 1 година
До Анонимен 115. Ей ти от злоба в бъдещето виждаш. Най-успешния български премиер след 1990 е Бойко Борисов. Няма и една година от управлението на лъжливите овчарчета и крадливите другаре и вече сме пред национална катастрофа.
112
3
 
2
 
! Отговори
Библиотека преди 1 година
Има една приказка за неволята, ама май не сте я чели.
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2009 година горите над тези села се изсичат, дигите не се укрепват, коритата на реките не се почистват и това е резултата.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2009 година горите над тези села се изсичат, дигите не се укрепват, коритата на реките не се почистват и това е резултата.
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше Бойко Борисов още на власт, щеше да е още по-зле за тези села. ГЕРБ-СДС освен че крадяха страшно много, бяха пълни некадърници в управлението.
108
6
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
Ако управляваше Борисов, щеше да мине той пръв и всичко щеше да бъде сатурирано с хора и техника!А представяте ли си Кирчо и Кокорчо да се осмелят да си покажат носът извън София?!Та то повече бодигардове ще има,ако се случи тази грешка,отколкото действащ персонал от държавни служби!Виждам ,че дежурните с,ъсели висят м,ди денонощно под ГЕРБ и Бойко,но по негово време нещата се оправяха за броени дни!Помните ли изгорялото помашко село в Пирин и Родопите?Оправи къщите с пари от субсидията на ГЕРБ!
107
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна дезорганизация в държавата от 1997 година досега. Най-зле стана при ГЕРБ между 2009 и 2031 години.
106
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
а вие какво си мислехте че ще ви се помогне някои дали си спомня за земетресениетов стражица дали са се оправили вече нас ни търсят само по избори да ги вкарамев нс да си уреждат сделките останалите кучета ги яли виждате колко народ се еюрнал към нс към кокала чакат се траншовете от ес за тях е борбата
105
0
 
8
 
! Отговори
toti преди 1 година
НЯМА И АГЕНЦИЯ ПО БЕДСТВИЯ И АВАРИИ!!! НЯМАТ ГРАМ ГОТОВНОСТ ДА РЕАГИРАТ или ЩОМ НЯМА МЪРТВИ-,,ОПРАВЯЙТЕ СЕ !!! ЩЕ ОТЧЕТАТ ВИСОКА АКТИВНОСТ,СВЪРШЕНА РАБОТА И ииии,,???-ЩЕ СИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ !!!
104
2
 
9
 
! Отговори
Тито преди 1 година
Служебното Грабителство се е свряло в миша дупка. Няма министър председател, няма министри...Електоратът кучето го яли.
103
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабо ме интересуват. Дори бабите ми на по 95 си правят застраховки на имота. Протече нещо- застрахователят плаща. Стане авария- отново. Стане наводнение- няма проблем. Останалото е тотална безотговорност, функционална неграмотност и наглост. Както викане на Неволята.
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията е заета да пази разходката на Рундьо из региона
101
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Важното е че няма климатични промени. Другото не е важно.
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да проверят в реката за злато. След такова наводнение може да има, да открило нови жили. Старото име на селото по турско време е "Алтъново". После променено на село Златина. И след това Слатина незнайно защо. Там има злато от древни времена. Да търсят. Района е богат.
99
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за ваша информация,ПП Ви управляваше по-малко от 6 месеца,а ГЕРБ-СДС,заедно с ВМРО 12 години ,а някои кметове от ГЕРБ и повече от 12 години.Оправяте се сами,не ми дреме за Гербаджии изобщо.
98
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кмета от коя партия е и кой го е избирал? Сами си избрахте ГЕРБ,сега се оправяте сами.
97
3
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Така е.Като нямаш укрински паспорт - влачил те пороя.Оправяй се !
96
3
 
13
 
! Отговори
Ей, аман преди 1 година
От ***. Гражданска защита в РБългария няма от 2009 година. Тогава я ликвидира пожарникарят от Банкя известен още като Тиквата, Кюлчев, Чекмеджан, Боко и т.н. Това което виждате да става е следствие от ликвидирането и. Тя беше единственият държавен орган, който координираше и ръководеше аварийно спасителните дейности при такива и подобно събития. Спомнете си какво се случи в с. Бисер и гласувайте пак за тоя.
95
2
 
11
 
! Отговори
до кмета преди 1 година
Слатина да обяви че ше има банкет , корнелия и целото ръководство веднага ше отидат !
94
1
 
12
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Толкова институции и хрантутници а няма кой да помогне. Ще се преработят а и сега ще почиват 4 дена, че са се преуморили. Не чакайте нищо, една помощ от 300 лева някъде беше и ще казват-ами те защо не са застраховани.

Спонсорирани публикации