От Слатина след потопа: Няма военни, пожарна, институциите ни оставиха сами

За момента в селото няма тежка техника и не се работи
4 сеп 2022 10:58, Елка Василева
140
От Слатина след потопа: Няма военни, пожарна, институциите ни оставиха сами
Кадър: bTV

Жители на карловското село Слатина, пострадало от наводненията, обвиняват институциите и кмета в бездействие.

Кристина Минчева твърди, че е имало бездействие на институциите в първият ден на бедствието.

Още по темата
“Баба ми беше ранена, със счупено ребро. Аз дойдох по спешност, за да я спася. Кметът стоеше по джапанки и не правеше абсолютно нищо. Нито организираше хора, нито спасяваше жители”, каза тя пред bTV.

„Нагоре в селото още има хора. Чак вчера бяха отишли да им занесат храна и вода. Изобщо не са отишли да ги видят дали са живи. Няма военна помощ, нито от пожарната са тук. Двама полицаи само видях вчера. Нямаше никаква организация от страна на кмета на селото, дори не беше уведомил кмета на Карлово“, твърди Минчева.

“В първия ден на бедствието просто обикаляхме да видим дали има починали и наистина ранени хора. Подал съм сигнал към пожарната, Гражданска защита, общината”, заяви кметът на селото Петър Делков.

„Като дойдоха от Гражданска защита, казаха, че не могат да стигнат. В петък всичко беше под вода. Вчера следобед дойдоха от пожарната“, добави Делков.

По-рано днес и други жители на селото казаха, че са оставени от институциите.

Към момента екипа на bTV в селото съобщи, че няма тежка техника и не се работи на терен.

Междувременно стана ясно, че шестима доброволци от София вече са пристигнали в селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
До До 74 преди 1 година
А през социализма какво важеше? Партийната книжка, званието АБПФК и връзките. Когато се справяш сам, знаеш, че Партията няма да ти каже "Ти си дотук, по нататък е разрешено само за наши хора." Не, че сега не важат партийните контакти, но никоя партия не си въобразява, че вечно ще е на власт, нито се слагат непреодолими бариери пред доста хора, които и да искат, не могат да членуват в господстващата партия или заради произхода си, или поради злобата и завистта на низови партийни активисти.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 76. И сега има всичко на ведомост за заплати и хонорари. Както и сега има институции за такива ситуации. Но в случая и мърливост на държавно ниво. Изсечени дървета и непочистена гора. Липса на Местна власт за управление.
71
2
 
5
 
! Отговори
До пижо преди 1 година
То като си глу пав е за цял живот!!! и все боко ще ти е виновен
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До74. Глупости пишеш. Ако бе 1972 година ДА. Но да пишеш 1982г. не е така. Социализма след около 1975- 1976г. Тръгна да се срива от системно крадене и корупция. След 1980г. Постоянно се променяха всякакви икономически и политически решения, укази, тезиси и постоянно се взимаха кредити в долари.
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше Спасителни отряди на Гражданска защита - Къде са?
68
5
 
6
 
! Отговори
До 74 преди 1 година
Сега не сме социализъм. Сега е капитализъм и всеки трябва да се оправя сам. Ако има приятели които да му помогнат е късметлия. При капитализма важат само законите на джунглата.
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сега беше 1982, а не 2022 армията щеше да разчисти тези села за ден ,и за още ден момчетата от строителни войски щеха да им ремонтират къщите.
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз Гълъб Донев къде отлетя? Та не излезе да каже две думи на пострадалите! Поне да разберем, че е чул за бедствието.
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като ви казвам, че бг. е джунгла и всеки трябва сам да се оправя вие не ми вярвате. Вие сте само цифри за властта, така както на Киро само 121 му беше в устата
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗРЯЗАХА ГОРИТЕ, ОТРОВИХА ВОДИТЕ, ПРЕСУШИХА РЕКИТЕ, СЪВРЕМЕННИТЕ БИЗНЕСМЕНИ. А СЕГА СА СЕ СКАТАЛИ. НЯМА ГИ ДА ПОМОГНАТ.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът вместо да прави коремни на лост, да хване една лопата и да отива да помага. Да даде пример на другите. Не само да плямпа празни приказки. Същото важи и за дебелите Борисов и Асенчо. И за примадоната Киро. Да маха гела и да хваща лопатата, а не Ленчето Така става промяната. Не със фотосесии.
62
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сте интересни Българи - вие ставате само за да пълните джобовете на монополисти, да храните и обслужвате Укрите и евентуално за резерват на тъмни бежанци. Това е демокрация - че ви унищожим като нация, ще ви циганизираме и ислямизираме защото вече станахте наши Пачаври! Ще чи промием съзнанието е "Евро-ценности" за да сте послушни така от 9 млн. силна държава и армия ще станете 3-4 млн. ***! Стига сте мрънкали а отивайте да си купувате на 4 лв евтин САЩ бензин хахахаххха! Дедо Байдън
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал *** е зает с по-важни работи..
60
3
 
5
 
! Отговори
НОВОOTPEПKATА преди 1 година
Ей сега се прибирам от нощна смяна. Колегата дойде късно, пиян след запой да ме смени. Ще поскивам малко поpно на лаптопа, бия си една и легам да спя.
59
2
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
До Решетников Ама ти смяташ, че ла*ната на Борисов, които остави след 10-годишно управление, могат да се изчистят за половин-една година? И след 20 години все още ще има остатъци от тях. Така, че за Банкянския *** не ми говори
58
1
 
20
 
! Отговори
вай вай ваййй преди 1 година
Ама как така, натовците няма ли да ни спасяват?!
57
8
 
12
 
! Отговори
Зелен чорап преди 1 година
Радев с кирчо и кокорчо гепнаха парите ,а вие да го ду...е както ви го каза самият кокорчо
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОЙДОХА ДА СЕ СНИМАТ, ДА ПОКАЖАТ ЗАГРИЖЕНОСТ И КАТО ВИДЯХА ПОТОПА ИЗБЯГАХА.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави са хората...,служебното Правителство е заето да уволнява неудобни и да назначава послушни..няма време за бедите на хората....Тука е така....
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам, че има много негативни коментари, но някой замисля ли се за мащаба на бедствието и наличния личен състав и техника? При тези мащаби много хора имат нужда от помощ и тази жена не е единствена! Не може да се разсъждава на принципа "Мъж го искам, сега го искам". Не може например от една противопожарна служба да изкараш цялата налична техника и да я изпратиш в засегнатия район! Нали трябва да останат екипи за евентуално обработване на друго произшествие, защото тогава ще има други засегнати