Предварителни данни: Щетите от наводненията са за над 60 млн. лв.

Кметът на община Карлово: Над 340 къщи са с различна степен на увреждане, 6 са напълно разрушени
7 сеп 2022 08:50, Елка Василева
67
Предварителни данни: Щетите от наводненията са за над 60 млн. лв.
Снимка: архив, БГНЕС

По предварителни данни щетите от наводненията в трите най-засегнати места в Карловско са за над 60 млн. лв. Това съобщи пред Нова тв кметът на общината Емил Кабаиванов. Той обаче подчерта, че числото вероятно не е окончателно, тъй като няма как всички поражения да бъдат описани за няколко дни.

Още по темата
Повече от 340 къщи са с различна степен на увреждане. Шест от тях са напълно разрушени, а в повече от 60 е невъзможно да се живее. Обитателите на тези имоти към момента живеят при близки и приятели.

Общо 378 семейства се нуждаят от подкрепа от Агенцията за социално подпомагане. Списъците ще бъдат готови днес.

Пометени от стихията са седем мостови съоръжения и повече от 10 по-малки моста, които свързват села в региона.

Кабаиванов е категоричен, че преди бурите, отнесли къщите и инфраструктурата, реките там са били почистени. „Ежегодно отделяме средства за почистване на тези малки рекички. А по отношение на сечта не съм експерт. Министърът на земеделието обеща заедно да отидем високо в Средна гора, за да видим до каква степен е обезлесено”, каза още кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Оставете данните. Кога ще бъде подведен под отговорност по няколко състава от НК кметът, къде са парите за почистване на дъна и корита, колко горски служители вече са бити и заплашвани от знае се кого, незаконните отклонения за ВЕЦ-овете кога ще се заустят и т.н. То ПиАр акции за пред 80-те %, дето реално са поне 95, и мокри нарязани незаконни чужди дърва всеки може да имитира.
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 - То още от Луканов и Виденов не сме се възстановили.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още поне 12 години трябват, да се възстановим след бедствието ГЕРБ.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За едни избори давате повече,дайте ги на хората за да се оправят
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52 - Те минаха почти 2 години от Бойко, бе? То и той обвиняваше станиш за всичко, ама ... аре стига!
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 лева на ден + преференции и помощ за работа? Мисля, че е смао чеснто, щом го правихме за чужди граждани. Да, добре е че помагаме на ора в криза, но ако не можем на собствените си хора да помогнем, то прецани. А ако не ИСКАМЕ да помагаме, то не заслужаваме държава.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 години ГЕРБ - видими резултати. Потопи, корупция, на последно място във всичко, хипер инфлация, войни, глад, рекорден бензин, няма газ. Пак да гласувате за Лойко Мутрата.
38
0
 
3
 
! Отговори
!?! преди 1 година
точно парите ,които се дават за едни безсмислени избори със стари сурати и обещания от 32 години неструващи нищо и неизпълнени.
37
3
 
3
 
! Отговори
Споделям преди 1 година
По толкова горе долу са крадяли ГЕРБ за месец когато бяха на власт. За Кирчо тепърва ще се разбере.
36
1
 
5
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
60 милиона правехме за седмица от комисионни само от руския газ. Трябва да се увеличат помощите за украинците.Слава Украине!
35
1
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Къде е Кирчо, къде е Кокорчо. Или могат да ходят само купони и да танцуват с млади булки. Тази мода от Англия ли я докараха ..... не знам?
34
1
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Ще им даваме ли на пострадалите хора по 40 лв на ден?!Ще ги настаним ли в скъпи хотели по морето на база 3 пъти изхранване - безплатно?!Ще им събираме ли помощи - дрехи и пари?!Ще ги настаняваме ли безплатно в нашите къщи?!Или тези хора не са украински бежанци?!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малоум ници, докога ще оправдавате неможенето и некадърността си с Бойко.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От плана за устойчивост и солидарност има 666 млн, спокойно
31
0
 
5
 
! Отговори
До по-долу преди 1 година
пишещите драскачи. ГЕРБ и Бойко почти 2г. не управляват. Реално на власт е зеления чорап,чрез служебни правителства и едно (не) редовно имайки предвид умствения потенциал на (не)редовния бивш премиер. Така, че всички въпроси и мераци за линчуване към "Дондуков"1 или 2 избора е ваш!
30
0
 
5
 
! Отговори
мдам преди 1 година
Тоест, реално щетите са за 30 млн. лв.
29
0
 
11
 
! Отговори
681 преди 1 година
При такива ситуации се иска здрава работа и много хора да бъдат организирани! Иначе нищо не става .Празните приказки дето ги слушаме от устите на разни самодоволни проостаци ,управляващи ни сега няма до нищо полезно да доведат! България загива! Набийте си го в празните кратуни,българи!
28
7
 
3
 
! Отговори
Митьо предприемач преди 1 година
Без ГЕРБ е потоп, то де видя. Всички масово за ГЕРБ и ще се оправят нещата. Ще има и за плабса и за бизнеса.
27
1
 
5
 
! Отговори
60 млн, преди 1 година
бълха ухапала държавата! Имайки предвид 1млрд.,които се дават за избори ,следствие на вдигнатия юмрук. Оставям настрана противопоставянето на партиите,на обикновените хора. Обществото е в криза,няма човещина и всичко това е заради един вдигнат юмрук и изчерпана от съдържание фраза!
26
2
 
3
 
! Отговори
Наказание преди 1 година
Тези природни наказания са за българите , които пожелаха Про100 Киро и Кокорчо да им откраднат парите и продукцията, и имотите ! Природата и Господ помага , но и наказва глупците ! Къде са протестите днес против безхаберието на държавата ??? Къде са ??? Няма и самозапалили се ,въпреки космическите увеличения на ток, бензин,дизел, газ,храни,хляб ......! Честита "промяна" ,мъдурковци! Хайде на хорото!

Спонсорирани публикации