Уволняват полицайката Симона Радева, помагала на Семерджиев

Демерджиев: Подпомогнала го е по няколко начина
12 сеп 2022 11:15, Красимир Ангелов
343
Уволняват полицайката Симона Радева, помагала на Семерджиев
Снимка: Facebook

Полицайката Симона Радева, помагала на причинителя на тежката автомобилна катастрофа на бул. "Черни връх" Георги Семерджиев, ще бъде уволнена от служба, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Още по темата
"В петък получих изключително подробен доклад на инспектората, който показа стряскащи данни, че приблизително 40 полицейски служители по един или по друг начин са нарушили задълженията си или не са ги изпълнили достатъчно съвестно. Трима ръководни служители са позволили лицето Семерджиев да бъде наказано само административно, при положение, че има достатъчно данни за извършено престъпление", посочи министърът на вътрешните работи по отношение на случая с Георги Семерджиев, който при катастрофа уби две млади момичета на бул. "Черни връх" в столицата.

Демерджиев припомни, че има образувани две наказателни производства и съобщи, че това, което касае полицайката Симона Радева, има достатъчно данни, и тя подлежи на дисциплинарно наказание и уволнение.

"Несъвместимо с пагона на служител на МВР е такова поведение, констатирано в хода на проверката", каза той. По думите му тя е съдействала на лице, извършило криминална проява по всякакъв начин, включително да избегне наказателна отговорност.

"Подпомогнала го е по няколко начина, те ще станат обществено достояние. Не мисля, че конкретните проявени форми са важни в момента", обясни Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
1
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Уволнението за такова престъпление е само административна мярка. Досъдебно производство, съд и решетки. И по нагоре по веригата - ако ще да е министър, премиер, президент. Само такива действия ще озаптят нарушителите на законите.
253
1
 
5
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Ако се размине само с уволнение значи в България няма правосъдие....
252
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя не е само тази, там трябва да има и доста по-висшестоящи, тя е никой, но всички по веригата трябва да бъдат съдени, раелно и те са отговорни за убийството на двете жени.
251
2
 
9
 
! Отговори
МВР - баш-мафията! преди 1 година
Представете си кой е на края на веригата, че толкова полицай са замесени. И сега започва замазването..... Всеки може да си прави каквото иска стига да може да си плати на ченгетата по високите етажи. Явно е че с уволнение ги пречистват, хоп уволнена е т.е. това беше получи си заслуженото може да си ходи. Така ще стане и с другите полицай-изверги. Пожелавам на ВСИЧКИ ПОЛИЦАЙ учасвали в организираната престъпна група, техните деца да свършат по същия начин като двете НЕВИННИ момичета (деца).
250
1
 
11
 
! Отговори
САМО Я УВОЛНЯВАТ ?? преди 1 година
А кога ще бъде съдена за съучастие ? Каква е пак тази ПАРОДИЯ ??
249
1
 
11
 
! Отговори
da преди 1 година
Уволнена и....толкова.Който правил пачки,правил,кой се спасил,спасил,язък за жертвите и след няколко месеца отново,до следващите жертви. А мазните котараци си лапат и чакат следващите избори.
248
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те нали от полицията още първите часове си го казаха, че си го знаят ами как няма та той им е бил човека касичка и буквално им е раздавал пачки с парички.
247
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симона изгоря като бушон, за да се прикрият висшестоящите лица, покровителствали Семерджиев.
246
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да го мушна на Симона
245
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Псоле що българите не вярват на полицията, що има саморазправа и прочие...
244
2
 
21
 
! Отговори
има хляб в тая преди 1 година
да се преориантира спешно към порн индустрията:))
243
1
 
13
 
! Отговори
тя преди 1 година
То е ясно ,че тая флъорца не е за тази институция !
242
1
 
21
 
! Отговори
аз преди 1 година
А прокуратурата няма ли да и търси отговорност?
241
1
 
28
 
! Отговори
aaa преди 1 година
То хубаво ще я уволнят, но дали не е извършила и престъпления за които да я съдят? Помага на човек да избяга от местопрестъплението, да се укрие. Това си е чисто съучастие.
240
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая не трябваше ли вече да й шпакловат издънената *** леличките в Сливенският?! Уж бяха й отворили наказателно производство, а след 2 месеца още си бръмчи безнаказано? Няма ли наистина закони в тая държава?
239
1
 
14
 
! Отговори
Реално! преди 1 година
Защо никоя партия не говори за това в предизборната си кампания, вместо да ми раздават балони в южния парк?
238
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 броя ??? Е-бати реформата в МВР. Само чистачките не са замесени
237
1
 
19
 
! Отговори
Американ преди 1 година
А защо не подведена под отговорност? И защо нище не се казва за останалите 40 копои. които също са прикривали мутралана?
236
1
 
12
 
! Отговори
Инж+ преди 1 година
За съжаление мацката е "продукт" на чалгизацията на Бг в продължение на 30 години - и не е единствена. А нейните шефове!? Тя така или иначе е "дребнариба".....
235
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАТВОР! а какво става със Семерджиев? нещо всички мълчат или чакат народа да забрави. И така това дело ще се мъкне 5г и накрая ще го пуснат. Булг аристан е по зле от Сомалия