Как се преминава българо-турската граница с бус през дупка в оградата?

Случката се разиграва на 2 км от село Лесово
24 сеп 2022 14:45, Нели Христова
126
Как се преминава българо-турската граница с бус през дупка в оградата?
Снимка: Facebook

С бус през защитната ограда на границата ни с Турция. Клип с такива кадри се появи в социалните мрежи. bTV потвърди неговата автентичност от свои източници, ангажирани с охраната на държавната ни граница.

Действието от скандалния клип се разиграва на 2 км от село Лесово. Случаят е от началото на юли.

Каналджия снима как мигранти минават с бус с ямболска регистрация през видимо разграден участък на т.нар. защитно съоръжение.

След това бусът минава по стръмен участък близо до река Тунджа. Пада и се налага граничните полицаи да оказват първа помощ на близо 10 души, които минават нелегално.

В района на случая местните постоянно виждат мигранти. Заради засиления мигрантски натиск от вчера частично бедствено положение беше обявено в пограничните общини на Ямболска област.

От „Гранична полиция“ уточниха, че от началото на годината досега граничните полицаи са предотвратили около 100 000 опита на мигранти да влязат незаконно от Турция. „Гранична полиция“ води статистика не за броя на нарушителите, а за опитите, защото един мигрант може да направи няколко опита да мине незаконно през границата ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Консултативния съвет за сигурност какво ще каже по въпроса
4
0
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Който иска да...пази границата,да стане...граничар -диброволец. МВР ще му осигури палатка...хималайка,анорак,спален чувал,тридесет консерви Копърка(на месец),ботуши за кал,фенерче -китайско,връзки тип лисичи...опашки и по...големи въжета. Ако случайно срещнат...щатни гранични полицаи,да взаимодействат с тах. ( Платено...съобщение на Сл.Гранична полиция и МВР)
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като няма граничари с автомати - лесно!
2
6
 
6
 
! Отговори
МВР УБИВА КРИЯТ СЕ преди 1 година
Каква граница, бе мутри, МВР ЕКЗЕКУТИРАТ БЪЛГАРИ В БОБОВ ДОЛ - приятели на Главният Прокурор Иван Стоименов Гешев!Казвам се Мирослав Германов и ме изтезават!
1
0
 
18
 
! Отговори
не може да бъде преди 1 година
нали вчера се изхвърлиха от мно че бг националната сигурност е на високо ниво и бат веско пропя преди време Родната полиция ни пази