Васил Велев: Големите разходи предстоят

Много се забавиха предишните управляващи с емитирането на дълг, посочи той
27 сеп 2022 21:27, Красимир Ангелов
14

"Предходното правителство прие програма за компенсиране само за три месеца, при условие, че законът разпорежда да има такава програма за 6 месеца. Сега настояваме служебното правителство да приеме такава. Имаме уверението, че е въпрос на дни. Обратното би означавало неизпълнение на закона", коментира председателят на АИКБ Васил Велев в "Денят ON AIR".

Според него ситуацията не е никак розова, големите разходи предстоят, а за тях пари извън тези, които са в дефицит, няма.

"Друг голям проблем е лошото обслужване и управление на дълга. Много се забавиха предишните управляващи с емитирането на дълг. Можеше да се вземе дълг при ниски цени в началото на година. Решенията, които се взеха при актуализацията на бюджета, всъщност за следващата година означават 5,5 млрд. допълнително дефицит. Над планирания дефицит от 6,2 млрд.", каза Велев пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на АИКБ допълни, че ако не се направят съкращения на разходите, в изпълнение на популистки взетите решения, ние ще имаме дефицит от близо 12 млрд. Той отбеляза, че тази година ще завършим с два пъти по-малък дефицит.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Васката , назначения бизнесмен ,отново плаче за парички ! Нищо не дава на таз държава само иска ! Председател на АИКБ -Асоциация на индустриалния капитал в България, здраво цоцаща от данъкоплатеца , сега и това не им стига .Ама то една индустрия в България- бизнесмен до бизнесмена , другар до другаря ,все наши хора ...
6
3
 
9
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Ереме е да се научите да пестите не само от заплатите на работниците. Да пестите енергия, да пестите суровини и да подкрепите държавата. Вместо да я точите с постоянни искания за компенсации за ясички ваши фирми. Лично аз предпочитам фирмите ви който дават предимно минимална заплата да фалират. И без това има дефицит на кадри мало да се регулира и този пазар , но този път да потече малко вала кръвчица. Не сте ми на държавна хранилка господа работодатели.
5
3
 
4
 
! Отговори
И Велев преди 1 година
е на копейки...
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богати хора сте. А искате помощи като социално слаби.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този дс агент и болшевишки БКП отпа-дък отдавна трябваше да е изгнил в затвора
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
BASF, ако затворят най-големия си завод в Германия не се знае дали ще могат да го стартират отново, тоя завод не спирал от 60-те години. По-лошото е че са основен доставчик на суровини(химикали) за много производства и те също да спрат десетки милиони ще останат без работа.
1
2
 
11
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
За какво бе колега? Нов Ролсройс ли ще взимаш или нов въртолет. Те старите са ти хубави, не ги сменяй, ще издържиш