Присъдата за Семерджиев ще е най-рано след 2 г.

Процедурите у нас са дълги, а наказанията - снизходителни
28 сеп 2022 10:51, Анисия Иванова
25

Само за година в България загиналите в катастрофи са се увеличили с над 20 души, показват данните на МВР. Увеличава се и броят на катастрофите. Рекордьор в черната статистика за 2022 г. е област Пловдив, където са станали над 340 ПТП-та. Продължава да расте и броят на водачите, седнали зад волана след употребата на алкохол и наркотици.

"Процедурите у нас са дълги, а наказанията - снизходителни. Ако обаче те се прилагаха по-бързо и ефективните присъди бяха повече, може би въздействието върху обществото и тези водачи щеше да бъде по-голямо. Проблемът не е в законите - те са добри от гледна точка на размера на наказанията, до тях обаче трябва да се достига по възможно най-бързия начин", заяви адвокатът Людмил Рангелов в ефира на "България сутрин".

Още по темата

По думите му системата у нас е тромава, защото ПТП-ата се придружават с експертизи, които са изключително бавни.

"Една от основните причини за забавянето на делата е в бързината на досъдебното производство. Те трябва да бъдат извършвани от следователи и магистрати, а не разследващи полицаи, така че да остане малко работа и бързо да се стигне до налагане на наказания", поясни той

Рангелов подчерта, че употребата на алкохол и наркотици сама по себе си не е определяна за непредпазливо деяние, но управлението на МПС и последвало произшествие се квалифицира като такова. Законът позволява то да бъде квалифицирано и като умишлено, с евентуален умисъл.

"Смесването на алкохол и наркотици предизвиква експлозия в мозъка - това е човек, който не знае къде се намира. Извършва управлението на автомобила по инстинктивни и автоматизирани начини, а не съзнателно", коментира адвокатът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че проблемите в системата няма да бъдат решени чрез оставки на определени служители.

"Разследването на катастрофата, предизвикана от Георги Семерджиев ще се забави доста. Там има сложно взаимодействие на центробежни сили, удари и резултат от ударите. Вероятно ще изминат поне две години", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Центробежни сили са го изхвърлили през стълбата в апартамента му. Има и други цетробежни сили.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тцтц един джигит не искат да осъдят, а ние очакваме политици в затвора...
13
1
 
3
 
! Отговори
Политическата отгово преди 1 година
И правовата държава Доган и Таки
12
1
 
6
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Направо го пускайте, то е ясно. Да си полежи вкъщи, под ,,домашен арест" 1-2 години без някой да го контролира и да забравяме.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясноооооо.... 3 години условно, 2 вече са изтърпени
10
0
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
То пак ще дойде Видов ден и на всеки ще си му отреди съдбата !!!
9
0
 
12
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Адвокате, няма нищо сложно. Целта ви е да изклатите повече пари от клиета ( който със сигурност ги има бол) Какво не е ясно ? Доказано: алохол, наркотици, превишение на скоростта, загинал човек ! Докато такива като вас протакат делата, у нас ще продължават да дерибействат коопеллета като този убиец и да загиват хора по пътищата. Ясен ли съм бе Рангеле ?
8
1
 
5
 
! Отговори
Турист: преди 1 година
Най-големите престъпници са разследващи, прокуратура, съд. За адвокатите е ясно: ..................-колкото и да ги обижда човек е малко. Че и те алчни! Изводът: Защо не обявите официална политическа система - АНАРХИЯ!
7
1
 
20
 
! Отговори
44 преди 1 година
Всичко е ясно и както до сега : да мине малко време, да се позабрави и хайде под гаранция, а делото.....след 10 години. И имаме съдебна система, нали.
6
0
 
17
 
! Отговори
Това преди 1 година
не е сериозно!
5
0
 
21
 
! Отговори
ЦИРК БГ преди 1 година
Време е тоя заспал народ да извади секирите и да започне масово раздаване на справедливост.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас просто наказанието е в разследването и влаченето по инстанции и предварителното задържане, което не е затвор, а много по- зле. Тук закачат ли те на куката дори и да се отървеш с малко наказание, то наказанието си го изтърпял покрай разследването. Това не е нормално, но за съжаление е така.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По думите му системата у нас е тромава, защото ПТП-ата се придружават с експертизи, които са изключително бавни." Нали има излезли експертизи които казват с какво е бил дрогиран ,колко е бил пиян ,с каква скорост се е движел ,че е минал "на червено" какво още Ви трябва за да го съдите ? Какви центробежни сили сънува тоя адвокат ? А "резултат от ударите." е пределно ясен - две загинали момичета .
2
1
 
12
 
! Отговори
Семерджиев преди 1 година
Ха-ха-хааааааа.......
1
1
 
19
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Ако въобще има присъда за качулатия наркоман:)))