Авиоексперт: Черната кутия на разбилия се Су-25 да не се праща в Русия

Това е първият полет на пилота за тази година, каза инж. Ангел Борисов
29 сеп 2022 10:05, Анисия Иванова
72

Военен самолет Су-25 се разби край авиобаза "Безмер" до Ямбол. Пилотът  е успял да катапултира. Той контактен и в добро състояние, настанен е за лечение във ВМА. Самолетът е напълно разрушен. Военният министър Димитър Стоянов обяви, че започва проверка заради инцидента.
Още по темата
"Причините ще бъдат оповестени, след като се разчете черната кутия на самолета. Прави ми впечатление, че началните съобщения не бяха конкретни, дори за отварянето на парашута. Първоначално беше съобщено, че той не се е отворил, впоследствие военният министър опроверга тази информация и каза, че той е работил нормално. Но самият факт, че пилотът има контузия, макар и лека, обяснява, че вероятно поради ниската височина на полета - парашутът не се е доотворил", каза авиоекспертът инж. Ангел Борисов за "България сутрин".

Той се надява, че този път черната кутия няма да бъде изпратена отново в Русия.

Попитан дали може да става въпрос за човешка грешка, инж. Борисов отговори: "Естествено, пилотът е една жива машина. Опитът на пилота е над 750 часа, но за тази година това е неговият първи полет - нещо, което прави впечатление. Така че е възможно и той да допусне дадено отклонение."

"Полетите се извършват от висши чинове на нашия състав на ВВС. При изпълнение на полет те взимат добавка към съответното заплащане, която е към 2000 лв. И нашите висши ръководители и пилоти се съобразяват и с финансовите условия", подчерта авиоекспертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
експерт - друг път ....и не това не му е първия полет за годината , а 15 ия(миналата седмица лично аз го ръководих при изпълнение на полет по дублиращи прибори).аман от експерти и разбирачи...
26
2
 
11
 
! Отговори
Рамбо Силек преди 1 година
Зависи от застрахователя при който са застраховани самолетите,договорите за поддръжка,и проверяващата техническото състояние фирма.Всичко е ясно разписано с договори и документи,експерта може да си говори каквото си поиска,аман от експерти в тази държава с политически пристрастия
25
0
 
7
 
! Отговори
Песента на Тошко за преди 1 година
Някой я изтри песента на Тошко Колев от 1990, почувстахте се засегнати редакцията или..
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българска армия = на савецката армия = хрантутници, некадърници на заплата. Миналата година рев за оня пилот, то се оказа, че толкова си могат наще.
23
6
 
12
 
! Отговори
Кочбайрам преди 1 година
Самолети падат и в Германия, Холандия, Дания, Испанияа, Италия и Франция другите не казват.Не падат само тези самолети дето още ги чакаме.. с които Боко се опита да се откупи от Говедарите. А дали ще ги дочакаме е друг въпрос.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се праща на Русия, за да не става ясно, че кутията не става за нищо? Хитро. Всъщност, дали Русия ще иска да се занимава с инцидентите в натовска армия? Каквато причина стъкмят, такава. И без друго всички знаят, че руснаците не се занимават с поддръжката от доста години вече.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамуваме се, чегрешката е у нас и не искаме да се разбере?
20
10
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
То па има си хас да ги пратят за разчитане в Просията... Макар че мунчовите ора и на това са способни.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти ли ще я разчетеш бе деди? Другия разбил се самолет, който американците свалиха без да искат, какво стана с него?
18
7
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Черната кутия да я дадат на Копейкин да я занесе лично и хич да не се връща.
17
0
 
4
 
! Отговори
Кочбайрам преди 1 година
N+ Радой би се обърнал към всички не българи с една от неговите Басни, но Тошко Колев го изпява също много добре в песента за Ъглупака*..По страшен от спина, по жилав от рака.. сега за сега се оказва Ъпростака*..А за предателите национални.. Клон, въже и лой!
16
1
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Съвсем прав си. Притеснява ме дали нашите ще могат да ги карат, при толкова малко летателни часове опит, че струват една шапка при.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те и ефките 45 годишни вече, 750 часа е едно нищо. И самолетите ни и танковете ни са за смяна май... Времето им е минало. Незнам по съветско време кои са били по- добрите, но вече няма значение тъй като толкова години са минали а това все пак са високотехнологични машини.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сами си сваляме изтребителите. Всяка година по едни. На нас война не ни трябва.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черната кутия да се прати в Македония
12
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не беше МиГ 29, то не беше Су-25, руски бракми :))) Иначе да, забавят САЩ доставката на ефките, но си мисля, че гледат политическата ситуация в страната, доста русофили има в нашата политика :)))
11
3
 
26
 
! Отговори
Joko преди 1 година
"Това е първият полет на пилота за тази година, каза инж. Ангел Борисов" !?!?! Това не подлежи на коментар. Лека кола да не си карал 9 месеца ще е сложнотия, какво остана за самолет ! Държавата ни е пропаднала окончаелно. Разни коопелета и мошеници се занимават само с изчегъртване....
10
22
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Решението - Даваме всичкия летящ скрап на Украйна. В замяна САЩ ни покриват небето до идването на новите самолети.
9
16
 
19
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Смешен си. Тези самолети ги ползваме безпроблемно от десетилетия. А хартиените ни Ф-ки, ако дойдат някога, ще видиш колко повече проблеми ще имат във времето.
8
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската безаналогова техника е прословута със своите недъзи, добре че нашия пилот се е спасил навреме :)))