Все повече родителите отказват да ваксинират децата си

Най-сериозен бил проблемът при имунизацията срещу морбили
69
Все повече родителите отказват да ваксинират децата си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От три дни случаите растат. Може би ще навлезем в поредната вълна, този път причинена от Кентавър. Дано се намери някой герой, който да се пребори с този вирус", коментира пред БНР д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар и педиатър.

По думите му се увеличават и повече случаи на варицела сред децата.

Спасов е категоричен, че лекарите вече имат достатъчно опит и разпознават кога се касае за коронавирус и кога - за някоя от обичайните вирусни инфекции. Характерно за Covid е, че температурата не е особено висока.

"Нашата имунна система е в постоянна бойна готовност. Носенето на маски не я отслабва", така общопрактикуващият лекар отговори на въпрос дали с продължителното носене на маски и локдауните имунната ни система не е станала по-слаба.

Педиатърът подчерта, че е нараснал делът на родителите, които не желаят да поставят на децата си задължителните ваксини.

"Българинът продължава да е скептичен не само към Covid ваксините, а и към задължителните ваксини по имунизационния календар. Скептицизмът ми за Covid ваксините си остава. На 4 октомври съм обявил дата за имунизация с адаптираната ваксина срещу Омикрон, имам записани 15 човека. Като цяло желание няма, хората попретръпнаха", сподели от практиката си д-р Спасов.

Той уточни, че "най-голямата драма е с морбилната ваксина - антиваксърски течения в социалните мрежи наливат масло в огъня, повечето майки смятат, че тази ваксина причинява аутизъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: морбиливаксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
14
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
Да благодарим на "експертите" които пробутваха ковид ваксините
18
1
 
13
 
! Отговори
ваксър преди 1 година
До: хм (номер 12) Не бих казал точно, че задължителните ваксини са животоспасяващи. Например, едно такова масово срещано заболяване като морбили само по себе си протича леко до средно тежко и минава сравнително бързо до пълно оздравяване.Страничните ефекти и усложненията от морбили обаче са в най-добрия случай ужасяващи, и да, може да се стигне и често се стига и до смърт. Затова са задължителни ваксините, още повече морбили вируса е много по-заразен и от коронавируса от 2019 г!
17
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това е градски вирус, на село няма
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин 4: Точно така. Родителите са ваксинирани. Едно време нямаше искам, не искам. Водеха ни в лекарския кабинет в училище и родителите дори не бяха известявани. Това беше в едни по-стари времена. Когато родих моите деца също ваксинацията вървеше нормално. Сега излезе модата с антиваксърите. Чула жабата, че подковават коня. А от повечето болести, които се предотвратяват с ваксина, ако не се постави, резултатът е инвалидност или смърт. Ходи обяснявай, че от тетанус се умира за десет дни.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простотията ходи по хората.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отворете официалната страница на ваксинационния институт в щатите: https://medalerts.org/vaersdb/findfield.php?TABLE=ON&GROUP1=AGE&EVENTS=ON&VAX=COVID19&DIED=Yes 35 000 хора ....
13
2
 
10
 
! Отговори
ваксър преди 1 година
"Българинът продължава да е скептичен не само към Covid ваксините, а и към задължителните ваксини по имунизационния календар." Не всеки българин. Навремето, когато синът ми беше малък го хвана някаква ротавирусна инфекция, та в инфекциозното отделение с майка му го настаниха на системи за няколко дни докато се оправи.Отделението беше пълно с деца със морбили, и да, бяха от определен малцинствен етнос всичките - неваксинирани.Добре че синът ми е ваксиниран. Мангъров го ваксинира впрочем!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавайте с лъготене на хората и тормоз! Може пък да ви свърши работа по някое време.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!
10
2
 
14
 
! Отговори
хм преди 1 година
До анонимен 6 . Прав сте. Задължителните ваксини са животоспасяващи. Все още не е измислено лечение за тях. При такъв голям емигрантски поток от хора ,които са без ваксини и носят различни вируси и бактерии ,не е чудно да има заразени с отдавна забравени в България болести. А аутизма по последни изследвания е резултат от пръскане с ДДТ. Което пък масово ,незаконно се внася от Турция и се пръска безогледно с него.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковид-ваксосганта успешно унищожи довериете в десйтвително работещите ваксини. Замениха наука с Наукизъм, критичната оценка на данни с религиозен евангелизъм, и отворените научни дискусии с инфантилни крясъци. Резулатът е налице.
8
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 1 година
До 1. По-скоро са звездобройци. Гледат, гледат, ама в миналото ...
7
17
 
7
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 година
Отказ от поставянето на ваксините от имунизационния календар трябва да се третира като насилие над детето, заплаха за детското здраве и биотероризъм.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е.Нивото пада.Умните мигрираха.
5
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ще се увеличават случаите с други заболчвания освен ковида, защото много се смесихме сневаксинарани от нищо хора
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стотици хиляди хора починаха от ковид ваксините .
3
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
А , самите родители са ваксинирани ??!
2
0
 
1
 
! Отговори
малоумна преди 1 година
подпалва4ка тва е психодиспансер някои на не яи е дльжен да се заномава сза кво да се запазват ментално издухали
1
0
 
8
 
! Отговори
Стрелец преди 1 година
Тези дето измислят зодийте, за по-ефтино да не са ги наели да наименуват новите лабораторни вируси.