Експерт: Може да има трайна връзка между Любенов и полицаи

Според проф. Радулов има униформени, които "заработват допълнително"
5 окт 2022 08:52, Петя Славова
18
Експерт: Може да има трайна връзка между Любенов и полицаи
Снимка: БГНЕС

Полицейски чадър над обвинения за катастрофата на софийския околовръстен път Димитър Любенов. За това се усъмни вътрешният министър Иван Демерджиев вчера.

Още по темата

При тежкото ПТП загина френски гражданин, а съпругата му беше тежко ранена. Демерджиев заяви във вторник, че МВР е предложило на прокуратурата, но тя е отказала, да задържи за 24 часа двама полицаи, заради техни действия във връзка с катастрофата на околовръстното шосе на 25 септември.

По-късно от прокуратурата излязоха с изявление, че към привличане на дадено лице в качеството на обвиняем, се пристъпваq след като се съберат достатъчно доказателства за съпричастността му към извършване на престъпление от общ характер. В случая такива не са били налице, тъй като образуваното досъдебно производство е в самото си начало.

Случаят коментира и проф. Николай Радулов - експерт по сигурност и бивш секретар на МВР. По думите му корупцията в МВР вече е спряла да прави впечатление на хората и те сякаш са свикнали с нея.

"Допускам, че този екип полицаи, които са се движили паралелно с катастрофирала кола са изпълнявали такава функция неведнъж – на охраняващи имащи пари хора. Според мен това е устойчива връзка", заяви Радулов пред Нова тв.

Той уточни, че не вярва наличие на мрежа от полицаи, които работят в услуга на заможни граждани. Според експерта по сигурност има обаче голямо количество недисциплинирани и недобронамерени униформени, които "заработват допълнително" с такива поръчки.

"В рамките на това служебно правителство се направиха множество проверки за шофьори, употребили алкохол и наркотици", припомни Радулов.

По думите му е ясно, че МВР може да задържа, но прокуратурата решава на базата събрани доказателства дали да задържа или не. "Начинът, по който работи разследването в МВР е зависимо от прокуратурата", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Ами и тази Любка Гечева , кикотела се на мястото на катастрофата ,с джуки на чалгарка - няма ли най-сетне полицията да се очисти от разни ***, които са там,за да закрилят мутрите?
11
1
 
10
 
! Отговори
Излиза че преди 1 година
МВР= МУТРИ.
10
0
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Да, точно това имах предвид. И за теб мога да кажа ето, този муж е полицай с уважение. Малките неща в поведението и манталитета на служебното лице го правят от милиционер полицай.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето я промяната дето я искахте.Преди поне имаше стабилност
8
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо ни отклоняват вниманието с полицаите. Ами те са го спрели, той им е теглил една и е потеглил. Какво да правят? Ами тръгнали са по него. Водача се врязва с кола и убива, не са полицаите убийците. Защо да ги арестуват?
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди време работех в МВР като цивилен полицай. Първата седмица се качих в една кола, в която служебния шофьор ми каза, ама защо си слагаш колан - нали имаме синя лампа.Наглед дреболии ще каже някой, но оттам се почва.Безупречно спазване на закона трябва да има от всеки служител на МВР. Трябва да са за пример, а не да мислят, че са над закона
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще повярвам, че нещо се е променило, когато видя милиционерите от моя блок да си залепят стикер Гражданска отговорност на личните автомобили и да си махнат фолиото от шофьорските прозорци. Ето тази малка промяна ще ми подскаже, че някой от горе работи, за да върне законността и респекта към институцията, а не да се мислят,че те са НАД закона. Аз мога да плащам, те не, понеже там колегата ще го прикрие ако нещо стане...
5
0
 
22
 
! Отговори
Калин преди 1 година
Имам въпрос. Има ли честен катаджия който никога не е взел рушвет. Какво мислите за подбора на полицайте, за тяхната интелигентност, обща култура, външен вид. Какви хора се вземат на работа в полицията. Зная че има много малки изключения...Кажете ми...
4
5
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не случаино сдс от 1992 г разби мвр за 30 години сега обираме плодоветена злобата която се вихреше в държавата сега всички са доволни надявам се
3
4
 
6
 
! Отговори
МОДЕЛЪТ ЧОРАП преди 1 година
НЕ МУТРИТЕ СИ НЯМАТ ДЪРЖАВА- ГРОЗНИТЕ ЧЕРВЕНИ МУТРИ СЛУГИ НА ОЛИГАРХИЯТА ИСКАТ ДА РАЗПИЛЕЯТ ПРАВОСЪДНАТА И МВР СИСТЕМИ, КАКТО И ОБЩЕСТВОТО НИ А ПОСЛЕ ПОСЛЕ В ЕВРАЗИЯ.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде бе? В България ли? Не вярвам!