Ириней Константинов за политиците: Егото е много силно

Нещата, които ни заобикалят, са все по-мрачни, каза Елеонора Иванова
6 окт 2022 22:50, Анисия Иванова
17

В политическия водевил! Защо "всяка едва изпълзяла гъсеница, си мисли, че е аристократ?"

"Те живеят с това самочувствие, не знаят какво ги чака и какво трябва да има зад тази фасада, с която те се обявяват като политици. Има и опитни политици покрай новоизлюпващите се. Вероятно егото е много силно, вероятно всички имат желание, но не могат да прескочат това да се съберем, да се погледнем в очите и да си говорим", заяви директорът на театър "София" - Ириней Константинов в студиото на "Денят ON AIR".

Актрисата Елеонора Иванова сподели, че не е особено компетентна в областта на политиката, но гласува и изрази съжаление за ниската избирателна активност, като каза, че с времето тя става по-ниска. Тя предположи, че може би по-младите не вярват достатъчно на българските политици.

Той сподели, че иска бъдещият министър на културата да бъде човек, на когото могат да вярват и той да вярва в тях, който иска да промени нещата, да присъства на премиерите, да се радва на успехите и да откликва на проблемите.

"Едно момиче ми сподели, че в момента тя като публика се чувства много жадна за култура, защото нещата, които ни заобикалят, стават все по-мрачни и човек има нужда да седне и да му се въздейства по много чист начин. В момента публиката има нужда от близки до самите нас истории, в които да се припознае, да се почувстваме добри и щастливи", категорична е Елеонора Иванова.

Ириней Константинов посочи, че в деня на изборите са имали представление и са присъствали хора, защото в края на изборния ден те са решили да гласуват за театъра.

На въпроса къде играят, като театърът е под ремонт, той отговори, че всяка вечер са на различно място – играят на сцената на "Военния театър", на сцената на "Театро" в "Младежкия театър", в "Сълза и смях".

"Това е част от удоволствието и имаме кампания с #следвайтеатъра, хората трябва да знаят, че определени заглавия се играят на определено място, подбирани са неслучайно, съобразно спецификата на театъра, на самото представление, хората, които ходят", уточни Ириней Константинов.

"Още утре играем "Пергюнт" в "Сълза и смях", след това на 12 октомври влизам в "Развратникът" в "Сълза и смях", посочи Елеонора Иванова.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
4
 
! Отговори
Ти па верно ли преди 2 месеца
До българин. Да ама тия новите дето ни ги натресохте за няма и година откраднаха повече отколкото твърдиш, че са откраднали от ГЕРБ.
11
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Пак го казвам:Докато те бъсат вкарани в затвора банкянския багдатски крадец и Ахмед крадеца,нищо няма да се промени.Не мога да ви разбера хора,които посрепихте разбойниците,дето 12 год.крадоха народната пара и ви ограбваха бизнеса.Герберастката разбойническа организация следва да се забрани със закон.
10
9
 
5
 
! Отговори
Абсурд преди 2 месеца
Лойко и Славуца бутнаха правителството,сега Лойко иска да се коалира с тия ,който бутна
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма 40 %, гласували или 2 млн. и 600 човека, това е нелигитимно за създаване на правителство. Слави като прави референдум имаше 3 млн. и не му признаха резултата. Омръзна ми от всички стъкмистики и лъжи.
8
5
 
7
 
! Отговори
Правителството преди 2 месеца
...трябва да е БЕЗ ПП! НЕНУЖНИ НАПЪНИ.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Освен това и 3 месеца да мъдрят ПП нямат правилен ход в момента, правилния им ход беше да не са толкова крайни и вмсето да решават проблемите на Божков да решават на хората ама е късно вече и сами са си виновни - изтърваха момента и сега си заминават.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво его бе селски крадци и тарикати
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да си го кажем директно - Кирил Петков и Асен Василев не са политици и нямат качества за такива, за мошенници стават.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борисов не е готов на най-важното. Да признае, че през неговото управление се въведоха порочните практики при усвояването на средства от ЕС, харченото на бюджетни средства и възлагането на обществени поръчки, т.е. пандемична корупция, която е най-големия бич за България. За корупцията нито дума на обширната пресконференция, а каза и да няма персонализация. При тези условия няма как ПП да се съгласят, съгласят ли се - отиват в историята с 200 км/ч.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като по думите на Борисов, правителството на Продължаваме промяната и Да, България "счупи" държавата, защо толкова се натиска да прави коалиция с тях? Някой ще вика ли втори път майстор, който вместо да му оправи колата, я е развалил още повече?...
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ се наиграха бутнаха харвардите, но сега нещата се обърнаха и няма да има правителство,но дори и да има правителство ще го бутнат и то ще изкара някой друг месец,а на следващите избори дори и гласувалите за ГЕРБ чиновници и роми няма да гласуват за тях. Харвардите и другите партии да правят кампания за следващите избори
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ бутнаха редовно избраното Правителство на България, а сега се чудят какво да правят. Страхливият похотливец пак се скри в дупката си.