Синдикатите в затворите обявиха стачна готовност

Искат спешна среща с Крум Зарков и ресорния заместник Мария Павлова
12
Синдикатите в затворите обявиха стачна готовност
Снимка: БГНЕС, архив

Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) отново обяви стачна готовност. Това решение е взето на общо събрание, състояло се вчера, информираха от организацията

От синдиката поясняват, че причина за това е генерираното огромно напрежение в местата за лишаване от свобода и следствените арести. Това поставя под сериозно съмнение правото и възможността на служителите да изпълняват служебните си задължения в професионална и спокойна обстановка, гарантираща сигурността в тези структури, посочват от ССЗБ

От организацията заявяват, че се обявяват срещу всякакви действия, нарушаващи нормалния ритъм на работа - устни разпореждания за изготвяне на нови месечни графици в затворите и арестите без предварителен анализ и оценка на въздействието. Надзирателите говорят за неоправдано трансформиране на щат в административни длъжности за сметка на надзорно-охранителния състав, системно нарушаване на трудово-правни разпоредби, лоша кадрова политика в посока кариерното израстване на служителите.

Поради тази причина от синдиката искат спешна среща със служебния правосъден министър Крум Зарков и ресорния заместник Мария Павлова.

Последният протест на работещите в системата бе през юни. Тогава те се обявиха за достойни условия на труд, достойни доходи и качествена реформа. Протестът пред МП бе на служители в затворите в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Враца, Кърджали, Ловеч и други градове, припомня БТА.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Пускаите затворниците и си намерете достойна работа
10
0
 
3
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 месец
От град Левски съм . Хиляди благодарности , че няма да ме вкарате в затвора , заради моите измами с кредити от безработни и хора с нулеви доходи. Благодаря и на банковите служителки от клона на банка ДСК под петолъчката на булевард " Дондуков " за съдействието което ми оказаха при отпускането на кредит на безработен с нулев доход и затова, че ми дадоха парите му от кредита в банката без да ги докосне. Сега нека него го вкарат в затвора.
9
2
 
2
 
! Отговори
А ТАКА преди 1 месец
"Надзирателите говорят за неоправдано трансформиране на щат в административни длъжности за сметка на надзорно-охранителния състав" - та нали преди месец точно синдикатите предложика и подписаха такова споразумение за да им се увеличат заплатите. Какво искат тези безочливите още?
8
1
 
1
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 месец
да де, ама що не обяват какви са им месечните доходи, за да се разбере за какво всъщност се напинят в момента??
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Надзирателите говорят за неоправдано трансформиране на щат в административни длъжности за сметка на надзорно-охранителния състав" - а и като допълнение бих казал, че след като престъпниците така или иначе седят хоум офис, вместо в затвора, е по-добре да им наемат чистачки от колкото надзиратели.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Надзирателите говорят за неоправдано трансформиране на щат в административни длъжности за сметка на надзорно-охранителния състав" - как така неоправдано? Нали всеки иска да става мениджър и го нарича прогрес издигане? Навсякъде е така, в моята фирма сме 10 служителя с 6 мениджъра - фани го единия, ритни го другия. Както казва чичо Фреди инката дето продава капани за сънища из Варна - "В Европа много вожд, малко индианец."
5
4
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Интелектът на служителите е на ниво 1/1000 от този на еталонната букова талпа - едни милиционер. Служебните кучета са много по-интелигентни.
4
1
 
3
 
! Отговори
Ф преди 1 месец
Тея пък през 3 месеца стачкуват.Като стачкуват, стачкувайте до край!!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Нема пАри, действайте", "С пари всеки може", "Ден година храни"... Мизерията като манталитет...
2
3
 
6
 
! Отговори
стойте си преди 1 месец
ако е тежко да се работи там " то на КЪРА има места ама там се работи. ТЪЙ че си стойте там - къде дават 20 заплати при пенсионирани
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ииии ко прай ся? Кой ши пази панделите? То ониа дет са вътре ши бегат бе бате!