Таксиметровите шофьори блокираха Орлов мост след убийството на техен колега

Протестиращите очакват представители на МВР да отидат на разговарят с тях
Обновена: 9 окт 2022 08:26 | 9 окт 2022 06:30, Елка Василева
125
Таксиметровите шофьори блокираха Орлов мост след убийството на техен колега
Снимка: архив, БГНЕС

В знак на съпричастност с убития снощи таксиметров шофьор в столичния квартал "Разсадника" Христо Трайков негови колеги бяха блокирали Орлов мост, предаде БНР.

В знак на протест и с искане МВР да си върши работата и да противодейства на криминално проявени да извършват убийства шофьорите са протестирали по-рано и пред Трето районно управление на полицията в столицата. От Националния таксиметров синдикат не посочат точно кога кръстовището на Орлов мост ще бъде освободено и движението ще бъде възстановено.

Още по темата
Очаква се към таксиметровите шофьори да се присъединят техни колеги от страната. Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат, заяви пред БНР, че към 4:30 ч. обстановката на Орлов мост е спокойна.

"Около 60-70 коли сме, като към момента имаме информация, че от Пловдив пътуват насам колеги, които ще ни подкрепят. Качили сме го по нашите "Фейсбук" групи. Най-вероятно се очаква, че може би ще тръгнат и от други градове - Търново, Ямбол. Имаме три съдружни организации, с които работим заедно и като има инцидент някъде, тръгваме от всички краища на България. Просто това в момента е един спонтанен протест, който е в памет на колегата. Докато можем, ще сме тук", каза той.

По-рано по данни на синдиката на мястото са били над 100 автомобила.

"Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е мерки. За момента са добронамерени. Ние също не им създаваме проблеми, освен че сме затворили движението, но в края на краищата ние го правим, за да защитим нашия живот, защото не можем да бъдем убивани по този брутален начин на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним семействата", посочи Петър Владимиров.

Той също така очаква представители на МВР да отидат на разговарят с протестиращите.

"Нямаме краен час. Изчакваме медиите да дойдат да отразят събитието. Очакваме някой от министерства и т.н. да дойде, защото нашият живот не струва стотинки, не струва нищо. Не може да ни убиват като мухи по улицата. Имахме такъв идентичен случай с колега от Ямбол, който за щастие е жив и здрав. Пред една-две седмици му беше делото на ВКС. Там се опита прокуратурата да потули нещата. Този път няма да го позволим с този колега. Все пак баща на три деца. Три деца - сирачета. Каквото и да се е случило, каквото и да е станало, човещкият живот е безценен. Затова не възнамеряваме да се приберем в скоро време, защото искаме да си защитим правото на труд, на работа и не да ни убиват", подчерта Владимиров.

И още за исканията на таксиметровите шофьори: „Да видим полицията докъде си е свършила работата. Да ни дадат някаква информация. В момента нямаме информация - задържан ли е убиецът на колегата, не е ли задържан, какво се случва. Знаем, че май е задържан в Трето районно управление, но дотам. В момента тук има представители на МВР, които ни охраняват. И Жандармерия, и полицейски сили. Ние повече информация нямаме", уточни още за исканията на протестиращите Петър Владимиров.

Към 7 часа тази сутрин движението на Орлов мост вече е възстановено.

По-рано през тази нощ около 50 таксиметрови автомобила блокираха  столичния булевард "Тодор Александров", след като по-рано през деня техен колега почина, след като беше пребит и намушкан с нож.

По случая беше задържан криминално проявен 23-годишен мъж. Toй бе отведен в столичното 3-то РПУ, което се намира непосредствено до мястото на протеста. Въпреки късния час, таксиметровите коли протестират с включени фарове и клаксони. В района имаше засилено полицейско присъствие.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще бъде след като се оказва, че полицията се е напълнила с пр...ки любовници на криминално проявени и метреси, наркопласьори и всякакви други. Прокуратурата стои зад тях. Няма оправия.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А всъщност се оказа че бакшиша извикал трима авери и пребили момчето. Бакшишите са гадно племе, радвам се за този.
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма контрол върху спазването на закони и правила. Хората са оставени сами да се оправят кой както може. И да, добро е сравнението с джунгла, на нея заприличва страната ни.
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свидетелка разказа, че мъж от другата кола, не от таксито, се е нахвърлил да бие таксиджията. Който и да е виновен, не може юмручният бой да е разрешение на проблема. Но при спящи институции, за съжаление и до това се стига.Ето ги и народните "представители", още не започнали работа, те дори желание не демонстрират за такава, първото, което ще им се случи, е увеличение на заплатите им. За какво, нека някой да отговори??? Заплати трябва да получават само за свършена работа
63
3
 
15
 
! Отговори
Мето преди 1 година
Харесва ли ви че Пеевски и Доган направиха България африканска държава? Къде ще се родят внуците ви? Ще имате ли внуци българчета?
62
3
 
9
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Няма държава, няма полиция. Има разруха и отпадъци навсякъде. И Бойко казва че нямал нищо общо с това.
61
11
 
12
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Всички " мъже" тип джеритА- биячи си го изкарват на таксиметровите шофьори, защото е лесно. Не скачат обаче на джипки. Някак - по - лесно е да пребиеш някой, който кара такси по 14 часа, защото това му е работата, а не защото иска да си покаже лимузината. Всички коли са с предимство пред таксиметровите, ако не - бой до смърт. Не ни трябва война. Улиците ни са бойно поле .
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бакшиша е в нарушение и даже скача на бой,си е намерил каквото търси.При всички положения е трябвало да дойде полиция и то по-бързо от допълнителните биячи.С бой не трябва да се решават нещата.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бива да се стига до такива грозни разправи, но фактът си е факт. Просто момчето и момичето с алфа-ромеото са се оказали на неправилното място. Явно таксиджията си е бил в махалата и веднага е събрал подкрепление. Обаче ето какво се е случило.
58
1
 
19
 
! Отговори
Значи излиза, че преди 1 година
Не е починал по време на сбиването, а след това? Ако всичко е станало така, както го описва НИК (82), значи трябва да арестуват всички тези, които сега са се събрали на Орлов мост и затормозяват придвижването на останалите граждани. Защото какво се оказва, че искат? Когато бакшиш наруши правилника за движение по пътищата, да има право след това да слезе от колата си и да псува и удря онзи, на когото той - бакшишът, е попречил? Така излиза, за това настояват значи останалите бакшиши на Орлов мост
57
2
 
11
 
! Отговори
ОпитвамСе да разбера преди 1 година
От коментара на НИК (82) излиза, че индиецът е извършил нарушение, но въпреки това той е нападнал, удрял и псувал момчето в другата кола. То е излязло и са се сбили, а след това индиецът довел още трима за да се разправят с момчето и го съборили на земята. После, след разтърваването паднал на земята и индиецът, неизвестно по какви причини. Правилно ли съм разбрал?
56
1
 
3
 
! Отговори
ОпитвамСе да разбера преди 1 година
От коментара на НИК (82) излиза, че индиецът е извършил нарушение, но въпреки това той е нападнал, удрял и псувал момчето в другата кола. То е излязло и са се сбили, а след това индиецът довел още трима за да се разправят с момчето и го съборили на земята. После, след разтърваването паднал на земята и индиецът, неизвестно по какви причини. Правилно ли съм разбрал?
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знае ли се вече каква е била причината за кавгата, вследствие на която се е стигнало до убийство?
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква народна любов се изразява срещу бакшишите! Защо ли е така? Може би има причина :)
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам опасенията че повечето българи са забравили КОЙ е Гаргамел- заврян зет в Драгалеци. Сега същият се изживява в ролята на учЕн и ментор на нацията и напълно е забравил как го изгонихме с КАМЪНИ!!
52
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаа, начело с Чорапа се върнахме във времето на Гаргамел.Чстито!!
51
2
 
25
 
! Отговори
Жалко преди 1 година
Лошото е , че черните са много нагли и нахални и затова им трябва бой, но този не е издържал. Жалко е, че момчето сега ще има филми, а е само на 23. А за тия таксиметрови копърки актове от КАТ, а не да си затварят пътища за каквото решат.
50
0
 
27
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
Какво искате от МВР, да ви дадат по един полицай на такси ли? Всички хора са застрашени, и вие нямате никакво право да затваряте кръстовища!
49
2
 
20
 
! Отговори
НИК преди 1 година
Мога да ти кажа какво стана защото бях там. Бакшиша влече на забранено срещу колата която караше приятелката на момчето. Започна да им вика и да псува, след което излезе от таксито и през прозореца започна да удря момчето, което се возеше отпред. Момчето излезе и се сбиха, след което ги разтърваха хора от заведението пред което стана случая. След 5 минути балшиша с още трима нападнаха момчето в гръб и го свалих на земята, започнаха да го ритат. Хората отново се намеси ха да ги разтърсват при което бакшиша и брат му се отдалечи ха на 10 м. от колата на момчето и този падна на земята, явно инфар
48
0
 
9
 
! Отговори
силно заинтригувАна преди 1 година
Орлов мост вече в Разсадника ли е преместен?!