Таксиметровите шофьори блокираха Орлов мост след убийството на техен колега

Протестиращите очакват представители на МВР да отидат на разговарят с тях
Обновена: 9 окт 2022 08:26 | 9 окт 2022 06:30, Елка Василева
125
Таксиметровите шофьори блокираха Орлов мост след убийството на техен колега
Снимка: архив, БГНЕС

В знак на съпричастност с убития снощи таксиметров шофьор в столичния квартал "Разсадника" Христо Трайков негови колеги бяха блокирали Орлов мост, предаде БНР.

В знак на протест и с искане МВР да си върши работата и да противодейства на криминално проявени да извършват убийства шофьорите са протестирали по-рано и пред Трето районно управление на полицията в столицата. От Националния таксиметров синдикат не посочат точно кога кръстовището на Орлов мост ще бъде освободено и движението ще бъде възстановено.

Още по темата
Очаква се към таксиметровите шофьори да се присъединят техни колеги от страната. Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат, заяви пред БНР, че към 4:30 ч. обстановката на Орлов мост е спокойна.

"Около 60-70 коли сме, като към момента имаме информация, че от Пловдив пътуват насам колеги, които ще ни подкрепят. Качили сме го по нашите "Фейсбук" групи. Най-вероятно се очаква, че може би ще тръгнат и от други градове - Търново, Ямбол. Имаме три съдружни организации, с които работим заедно и като има инцидент някъде, тръгваме от всички краища на България. Просто това в момента е един спонтанен протест, който е в памет на колегата. Докато можем, ще сме тук", каза той.

По-рано по данни на синдиката на мястото са били над 100 автомобила.

"Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е мерки. За момента са добронамерени. Ние също не им създаваме проблеми, освен че сме затворили движението, но в края на краищата ние го правим, за да защитим нашия живот, защото не можем да бъдем убивани по този брутален начин на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним семействата", посочи Петър Владимиров.

Той също така очаква представители на МВР да отидат на разговарят с протестиращите.

"Нямаме краен час. Изчакваме медиите да дойдат да отразят събитието. Очакваме някой от министерства и т.н. да дойде, защото нашият живот не струва стотинки, не струва нищо. Не може да ни убиват като мухи по улицата. Имахме такъв идентичен случай с колега от Ямбол, който за щастие е жив и здрав. Пред една-две седмици му беше делото на ВКС. Там се опита прокуратурата да потули нещата. Този път няма да го позволим с този колега. Все пак баща на три деца. Три деца - сирачета. Каквото и да се е случило, каквото и да е станало, човещкият живот е безценен. Затова не възнамеряваме да се приберем в скоро време, защото искаме да си защитим правото на труд, на работа и не да ни убиват", подчерта Владимиров.

И още за исканията на таксиметровите шофьори: „Да видим полицията докъде си е свършила работата. Да ни дадат някаква информация. В момента нямаме информация - задържан ли е убиецът на колегата, не е ли задържан, какво се случва. Знаем, че май е задържан в Трето районно управление, но дотам. В момента тук има представители на МВР, които ни охраняват. И Жандармерия, и полицейски сили. Ние повече информация нямаме", уточни още за исканията на протестиращите Петър Владимиров.

Към 7 часа тази сутрин движението на Орлов мост вече е възстановено.

По-рано през тази нощ около 50 таксиметрови автомобила блокираха  столичния булевард "Тодор Александров", след като по-рано през деня техен колега почина, след като беше пребит и намушкан с нож.

По случая беше задържан криминално проявен 23-годишен мъж. Toй бе отведен в столичното 3-то РПУ, което се намира непосредствено до мястото на протеста. Въпреки късния час, таксиметровите коли протестират с включени фарове и клаксони. В района имаше засилено полицейско присъствие.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи през Орлов мост не може да се премине от разни копърки. И каква е разликата от всеки друг ден?
46
8
 
3
 
! Отговори
А- 1989 преди 1 година
Да Фандъкова е виновна ,но и Радевото милиционерско правителство не си върши работата.
45
8
 
13
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Много е възможно убиецът да се окаже някой изBepг,криминално проявен,обявен за национално издирване,но живеещ си спокойно и необезпокояван от корумпиранана ни полиция.Както ктана с петорното убийство в Нови Искър.Нашта мила полиция ни служи,като излиза в почивните дни,и започва да тормози хората,като ги спира,напълно безпричинно и им налага глобички за дребни нарушения,за да си пълнят хазничката.Пълна деградация...
44
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че един човек е направил налушение не означава, че може да бъде брутално убит! Без значение дали е таксиметров шофьор, преуморен работещ, майка с две ревящи деца в колата и т.н!Всеки коментар, който обвързва направеното нарушение и професията на убития с последващата му смърт е гнусен и долен! Съболезнования на близките!
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софийските избиратели на ГЕРБ са се събрали на Орлов мост да празнуват победата и да искат Буци час по-скоро да състави правителство, без разни там с дипломи и тем подобни.
42
2
 
19
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
В заглавието думата убийство е неточна. Трябва думата смъртта......Още няма доказано убийство. Ще видите че съм прав.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На фона на това което се е случило ние трябва да протестираме против МВР и таксиджийската пасмина.
40
0
 
8
 
! Отговори
Евала швепс преди 1 година
Трето районно е непосредствено след Орлов мост, има няма 7 километра. И а Гугъл мапс бе па проверете поне къде е.
39
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората са оставени сами да се разправят по пътя, да се бият и убиват. Полицията никаква я няма да въведе ред. Само ги бива да взимат подкупи от 200 лева и да ескортират дроги по околовръсното. Европейска столица! Срам!
38
3
 
10
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Тука не трябва да се фокусират хората какъв е бил човека който са убили, а че някой в даморазправа е извадил хладно оръжие с което е убил. По бързата процедура този човек трябва да получи максимална присъда за умишлено убийство. Нож, пистолет се вадят когато ще ги използваш, а това го правиш съзнателно!
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийство ли е ако някой започне да те бие на пътя, извика подкрепление и пак те бие, но от превъзбудата получава инфаркт и умира?
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като пребиват лекари,не протестират. Статистиката сочи,че нетаксиметрови шофьори,биват убивани по-често от таксиметрови, така че нищо им няма.
35
2
 
19
 
! Отговори
Шака преди 1 година
Протестирайте през деня , че нищо не се вижда .!.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си паркират някъде кочините и да протестират пред МС, общината или НС. Така само негативи събират.
33
1
 
11
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
Докато Народът не нахълта в Парламента и Президентството и не направи пюре ит етническите небългари ,които ни налагат геноцид след геноцид нищичко няма да се промени.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От десетина години на съм се качвал на такси, пък и като ги знам какви са не си и помислям. Чат-пат като ходя на гости предпочитам цяла вечер да стоя на една бира, но да се прибирам с моята кола.
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три дечица е оставил, ама преди това е направил нарушение и се е натъкнал на агресия. Ей така малките неща обръщат каруцата и водят до смърт. Изводът е *** - спазвайте знаците, не бързайте прекалено и не влизайте в разправии.
30
14
 
7
 
! Отговори
Ако преди 1 година
В София имаше нормални управляващи нямаше да позволят да се правят еднопосочни улици бе никакъв смисъл. Интензивността на движението е средно по една кола на час, но те правят еднопосочно движение. В общината работят абсолютни некадърници в областта на движението. Никога не поставят на обществено обсъждане организацията на движение в квартала и правят самоволно каквото им скимне.
29
4
 
13
 
! Отговори
Димитров преди 1 година
Има господ, бакшиша вика подкрепление да се саморазправа с момчето, но от превъзбуда не му издържа заешкото сърчице...
28
1
 
17
 
! Отговори
тъй....тъй преди 1 година
Лошо нема, но възможно ли е поне кафявте шАфиоре на таксита да бъдат спряни от държавата по някакъв начин?!