Димо Гяуров: Ядрената заплаха е реалистична

Според него за обикновения руснак България не е просто страна от НАТО
16 окт 2022 19:51, Нели Христова
42
Димо Гяуров: Ядрената заплаха е реалистична
Снимка: БГНЕС

Киберсигурността трябва да се поддържа ежедневно и дори малък пропуск може да има неизчислими последици, както беше със случая с пощите. Това е безхаберие, проявено от определени държавни служители. Това заяви бившият директор на НРС и ексдепутат Димо Гяуров пред bTV.

Той определи хакерската атака като продължение на обвинението на Русия към България за взрива на Кримския мост. Според него Москва е избрала нашата страна по две причини. Едната външнополитическа - България е приемана за слабото звено с неособено адекватна политика на моменти. "Путин се опита да внесе разкол между членове на НАТО. От друга страна, се опита да активира у нас онези, които ни обясняват, че трябва да сме много внимателни, много ниски, за да не влезем във войната", добави Димо Гяуров. Според него обаче изборите са показали, че привържениците на Русия са 10-15 процента.

На въпрос има ли промяна във възможността на Русия да събира разузнавателна информация, Гяуров заяви, че е трудно да се каже, защото не само дипломатите извършват шпионска дейност. Може това да правят чужди граждани, които преминават или временно пребивават, лица под прикритие, с чужда самоличност. У нас според него все още има ядки.

На въпроса защо контраразузнаването не е доволно от изгонването на 70 руски дипломати, Гяуров заяви, че контраразузнавателните служби никак не искат да допускат екстрадиция, защото са установили едни лица, наблюдават ги и в един момент трябвада започнат от нулата. "В нашия случай няма да има много други, защото ограничаваме дипломатическите служители на Руската федерация. Екстрадицията можеше да се извърши малко по-елегантно", каза още бившият директор на НРС.

Що се отнася до ядрената заплаха, той не смята, че е реалистична. "Това е елемент от поведението на Путин за всяване на страх в собствената му страна - каза Гяуров. - Постоянно се внушава, че Русия е заплашена от целокупния Запад, който иска да унищожи страната, руския гражданин, руската наука.

За обикновения руснак България не е просто страна от НАТО, а неназован член на СССР, задунайска губерния, откъдето идваха евтините домати и където идваха на море. Затова за тях е важно не просто НАТО, а една предателска държава и предателски народ."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
12
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Фърлайте атома и да са приключва ! Баа го извратенио свет !
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау
30
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Всички тези обвинения към България идват единствено и само от разкрачената й позиция по въпроса с войната. Защо не смеят да обвинят нито Полша, нито Чехия в съучастието за Кримския мост. Ами защото там номерът няма да мине, а тука пак имаме аб*дали на най-високо ниво дето още се чудят как и вълкът да е сит, и агнетета да са цели. Такива хора-ветропоказватели никой не ги уважава.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В интервюто човека казва НЕ Е. Реалистична, в заглавието нещо за го объркали.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядрената заплаха е реалистична, също като метеоритната, като заплахата от вулканични изригвания, земетресение... Явно не правите разлика между реална и реалистична..
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Гяуров е минен инженер. По милост и заради вътрешни далавери СДС и после ГЕРБ го направиха генерал без ценз и от тогава си повярва, че е капацитет. Не мога да разбера нахалството му да се явява по медиите и да бръщолеви разни неща от които капка не разбира.
26
1
 
4
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Оф,омръзна ми от тази ядрена заплаха.За нас е сигурно,че няма да хабят каквото и да е,тъй като не сме в състояние да застрашим съществуването на Русия,дори териториалната и цялост,нито пък НАТО някога ще воюва с Русия заради Украйна,след като не го направи по време на карибската криза,а и преди това през 1956 заради Унгария,когато ядрената война не застрашаваше съществуването на хората на планетатаЕ,злото сега ще победи,защото няма герои,дори Батман го изяде кварталната котка.
25
3
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ядрено оръжие ще бъде използвано когато някой започне да губи ! А за нас няма кой да си хаби бомбите ! Твърде незначителни сме ! Достатъчни са няколко ракетни удържа рано сутрин към 4 часа и ще напълним памперса ! И да не мислите ,че нашите дебелогъзи генерали ще защитят народа който ги храни от 1945 год ! Първи ще избягат !
24
6
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 година
Заплахата от война НАТО-Русия ми изглежда по реалистична ! Къде сме ние обаче ? И готови ли сме за война ? Най напред евроатлантиците трябва да дадът личен пример ? Само че те могат само да лаят по медиите ! За друго не стават . Едно е сигурно ! Става все по лошо ! За това ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ !
23
4
 
2
 
! Отговори
Г. ви се подиграва преди 1 година
Неотдавна една дълбоко прочувствена кадърка на БНТ беше подготвила репортаж за Украйна, по-точно за мобилизацията. Видяхме интервю с преотивящ се да бъдемобилизиран руснак.Научната степен "кандидат на техничските науки" беше 'преведена" кандидат за научна дейност.Кой е "преводачът",не знам.Но че и кадърката хал-хабер си нямаше от рускии че беше и неспособна за "критично" т.е.аналитично мислене поради спуснатото и нареждане илиобикновено неумени за позване на информация..Гяуров използва невежеств
22
0
 
9
 
! Отговори
Бг преди 1 година
Заглавието била реалистична, а в статията казва, ще не е... Последно.....
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чисто-просто лъжец. Кой ще - да вЕрва. Кой може - да го избегва.
20
1
 
4
 
! Отговори
До20 преди 1 година
На тоя въпрос въпросната ограничена КОООКОШКА която се изявява като "автор"на публикацията и моди на сайта едва ли може да ти отговори,същата"БЛЕСТИ"с интелектуални способности!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма ядрена заплаха, стига си придавайте важности, неуки анализатори. путин няма да използва ядрено оръжие защото неговия ефект ще достигне и до русия. Стига глупави изказвания и папагалски истории.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое е вярното? Заглавието, че ядрената заплаха е реалистична или текста, че не е реалистична?
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лицето Димо Гяуров,днешният пръв русофоб е бивш Ефрейтор в ПВО поделение 38260 град Шумен,като такъв той се изявяваше като дясна ръка и писар на ЗКПЧ на въпросното поделение!Какво нецензурно видяхте в това та изтрихте поста??????
16
4
 
11
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Димо Гяуров си една седесарско-ченгесарска издънка --НОРМАЛНО Е ДА ПЛАШИ С РУСКИТЕ ОПОРКИ ...ха,хаха,хааа
15
3
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Колко е хонорара за "случайната" грешка в заглавието?!? Четирихилядницииииии
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 Ех тия американци толкова много ни пречат ако ги нямаше щяхме да цъфнем и вържем като Армения, пък може би щяхме да сме единствения руски васал който щеше да воюва в Украйна заедно с братята на русофилите.
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе гиур, какви избори каква симпатия към Раша, хептен изтрещхте в манипулациите си и с мазненето пред американците. Жалка история. За 3,50 нсфта Путин ли е виновен или лапачуте нс рушвети от рафинерията, къде остана левчето което Боко обеща да връща на всеки литър заредено гориво..... стига будалкайте хората с тоя евроатлантизъм