Веднъж се живее: 11 500 лв. за новогодишен пакет във Велинград

В курорта доволни, 70% от местата са заети
18 окт 2022 21:50, Красимир Ангелов
256

Малко повече от 2 месеца остават до Коледните и Новогодишни празници. В накъсяването на времето все повече хора резервират заведения и хотели, където да посрещнат празниците. Други пък по традиция ще си останат вкъщи.

Част от офертите за Нова година обаче са повече от шокиращи. 11 500 лв. достигна цената за новогодишен пакет в България. Това е цената за президентският апартамент на хотела за общо 4 дни. В него могат да отседнат до 6 човека. Предложението е на хотел във Велинград и стана повод за множество коментари в социалните мрежи.

Те обаче се приемат изключително положително от страна на туристическия бранш във Велинград.

"Това са нощувките, закуските и вечерите, разбира се, празничната вечеря на Нова година, богата програма, уникална музикална заря, целодневна детска анимация, спа център и богатството на Велинград - минералната вода", обясни мениджърът на хотел Анна Божкова.

"Това е нова година. Ако някой иска само да се нахрани и да гледа телевизия, и да му излезе почти без пари, той ще си остане вкъщи или ще отиде у комшията", смята председателят на СХР "Велинград и Западни Родопи" Златко Златанов.

Потребители и експерти сравняват предложението с оферти за екзотични дестинации, които се оказват по-евтини. "Комплимент е, разбира се, да ни сравняват със световно известни дестинации като Дубай и Малдивите", коментира Божкова.

"Не може Велинград да го сравняваме с Румъния, Албания и да не обиждам други държави. Велинград трябва да се сравнява с най-високо поставените в туризма", каза Златанов.

А туристи в града не приемат еднозначно скъпите оферти. Наша проверка показа, че по-скъпите оферти за новогодишната нощ във Велинград вече са изчерпани. Близо 70% от курорта вече е зает, а има и изцяло разпродадени хотели за изпращането на 2022 година.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пада се по 950 евро на човек. За 4 дни в президентски апартамент, all inclusive по празниците, вкл. новогодишна вечеря. Не е скъпо.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня до 13 Хаха успех с лова на баламурници, Танечка
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За българския Бай *** Хич не му пука, че децата и жената изнемогват, важното е да се наяде, насвятка с алкохол и така.
22
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е страна сумата. Странно е кой би я дал за да кара НГ в този град пълен с римляни и в тази пропаднала държава, като има толкова красиви места по света.
21
7
 
1
 
! Отговори
Цезар преди 1 година
Е тъй де,на малдивите е по-евтино,ама *** ти летенето 8 часа до там.Е няма да плуваш с китови акули,*** то и с шарани и каракуди е супер гмуркането.Може и във ваната
20
2
 
32
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Не Знам как е Сега, но Преди КОВИД Пандемията - Билет Отиване и Връщане до Тайланд през Зимата беше 500 евро, т.е. 1000 лева и отиваш при Палмите на Топло посред Зима! така, че за тия Пари не ме Търсете!!
19
0
 
41
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Преди две години ходихме на разходка там. Ами едно пропаднало село е. Нито центърът им симпатичен, нито магазините интересни, нито заведенията. Явно наистина трябва да влезеш в хотела и ако си неразположена жена, ще плюскаш като невидяла и ще зяпаш тв за хилядарка на ден. Ами благодаря! Май ще ми е по-добре на дивана вкъщи. Добре, че и в моя град има минерални басейни с по 5-6 лв вход. Приятно изкарване на тия, дето ще отидат за да се покажат и да се тагнат "на скъпото". Хахаха
18
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми хората имат пари, да не са кат вас
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За толкова пари ще си купя кемпер и ше паркорам до хотела за цяла седмица. хахаха После пак ще си е мой. хахах.
16
0
 
35
 
! Отговори
Мерси преди 1 година
И кво му е хубавото на Велинград? Напълни се с ромеи,които изкат и т еда се изфукат.До Клептуза пътя е ужас,инфластруктурата-още по-голям ужас,а капанчетата около езерото се обслужват от *** сервитьори от времето на соц-а! Сапареван Баня, Хисаря,Вършец са къде къде по-добри и хубави курортни градчета!Аз във Велинград повече на стъпвам! За последно бях преди 3 г. в едно прехвалено хотелче-оказа се пълно с мънгасари,водата в басейнчето бе кафяникава от тях.Не ,мерси!
15
23
 
0
 
! Отговори
Таня до 13 преди 1 година
Съгласна съм, че през определена част от годината Велинград не е за хора, които броят парите.
14
33
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Бедняците веднага завидяха. Хе хе хе.
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня - Благодаря за рекламното съобщение, повлия ми изключително благотворно и позитивно. Дори усещам как няколко хилядарки зами напъват да излязат от джоба чи и да дойдат във Велинград. За съжаление съм бил няколко пъти там и не е толкова лесно да ме примамят пак.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ГРОБ, Радев ДеПеСе'арите реват че има криза, газ, дърва, сметки, инфлация. Само и само да грабнат кокала за да може България никога да не се откъсне от Путиново влияние
11
2
 
44
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Естествено. Това е промоционална цена. Такова " обслужване" 5 звездна чалга и гост звезди си е това. Спа столицата на Балканите. Топ. Велинград
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какъв е проблема, щом има търсене ще има и предлагане. Като ги кефи, да дават толкова пари, нека ги дават, аз като нямам, ще си ходя в тъпия Египет и това е.
9
55
 
8
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Прекрасно българско място. Посещаваме Велинград всяка година поне по веднъж и ни действа вдъхновяващо и зареждащо. Цената е просто цифра и няма нужда да се акцентира на това. Има не повече от 60-70 хотела, а наплива е страшно голям от България и чужбина, което няма как да не вдига цените. По цял свят има такива курортни селища, не виждам защо да няма и в България.
8
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щяли да го сравняват с най-скъпите места пък олинклузива им е под всякаква критика. Обслужването също.
7
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ден година храни? Не, във Велинград са го измислили - ден живота ни храни. Сега очакват баламурниците.
6
5
 
39
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Имал съм пациенти от Велинград, няма толкова нахални хора, по-нахални са и от врачаните