31 пияни и 14 дрогирани са заловени зад волана през изминалия ден

Проверени са 2540 водачи и пътници
6 ное 2022 18:12, Нели Христова
11
31 пияни и 14 дрогирани са заловени зад волана през изминалия ден
Снимка: БГНЕС

7925 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 206 водачи и пътници съобщиха от пресцентъра на МВР. Съставени са 1946 фиша и 604 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 31 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 души, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2100МПС и 2540 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 530 фиша и 195 АУАН. Установени са четирима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Един водач е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Niki преди 1 година
Nai-golemite narkomani,piqnici i korumpirani myr6i sa kukite.... Celata ni dyrjava ne struva 5st.... Vsi4ko e s cel da ni iselqt i umorat... Tva normalno li e da pusha treva petyk sled rabota i da se pritesnqvai sedmica po kysno da ne mi napravqt test... Umrete mamka vi
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак фалшивите статистики да се радва народа, че вършат няква работа. Сменете недостоверните тестове пък тогава ще има тежест това колко сте хванали, ся аз откъде да знам колко от тези "дрогирани" всъщност не са пили хапче за глава??
7
0
 
11
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 година
Статистика за хванати дилъри и друсани полицаи кога ще има?
6
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 година
от чалгата и фейсо народа изтреще ! деградацията е тотална !
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ония тестове дето куките плачат, че са фалшиви ли го установиха
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пътниците защо?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с кои тестове го установихте, тези дето не били достоверни за полицаи ли
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно ли е, че са били дрогирани, че миналата седмица милиционерите разправяха за тестовете, че не били много достоверни?
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да се заловят и тези които не са пияни и дрогирани, но на пътя се държат дори по-лошо от такива, една разходка от 5 минути по главните софийски булеварди е достатъчна да се залови един такъв.